Nouă deputaţi ai minorităţilor naţionale şi unul de la Partidul Mişcarea Populară au ajutat coaliţia PSD-ALDE să facă majoritatea necesară pentru adoptarea modificărilor Codului penal. Cei nouă deputaţi ai minorităţilor sunt Adnagi Slavoliub, Csokany Petronela-Mihael, Furic Iarco, Ibram Iusein, Ignat Miron, Popescu Mariana Venera Stoica, Bogdan Alin, Daniel Vasile, Silviu Vexler.

Pe lângă aceştia, a votat alături de PSD şi ALDE  şi deputatul Adrian Mocanu, aflat, în evidenţa Camerei Deputaţilor ca făcând parte din grupul parlamentar al Partidului Mişcarea Populară. ,,Am votat pentru că aşa am crezut că trebuie să votez”, a declarat, miercuri pentru ,,Mediafax”, deputatul Adrian Mocanu, dupa plenul în care aleşii au adoptat modificările Codului Penal.

Până aici, nimic neobişnuit, în special pentru buzoieni, care cunosc foarte bine că votul lui Mocanu se datorează şi faptului că tatăl său, Victor, fost preşedinte al Consiliului Jude­ţean, este condamnat, de instanţa de fond, la trei ani şi şase luni de închisoare cu ­exe­cutare pentru abuz în serviciu.

Straniu este însă gestul preşedintelui Partidului Mişca­rea Populară Eugen Tomac, care a anunţat, la finalul şedinţei Camerei Deputaţilor unde s-au votat modificările la Codul Penal, că deputatul Adrian Mocanu este exclus din PMP, după ce a dat un vot favorabil proiectului: ,,Domnule preşedinte de şedinţă, vreau să anunţ oficial aici în plen, că un coleg de-al nostru care a votat pentru Codul penal propus de PSD-ALDE e exclus din partid, domnul Mocanu. În România s-au furat păduri, resurse, au fost deva­lizate bănci şi nu s-a aflat niciodată cine s-a aflat în spatele acestor acţiuni. Ce aţi făcut astăzi a fost să furaţi viitorul ţării, al românilor. Am votat împotriva acestui proiect de lege”, a declarat Eugen Tomac, liderul de grup al PMP.

Aceasta în condiţiile în care joia trecută Mocanu a părăsit, odată cu senatorul buzoian Dorin Bădulescu, Partidul Mişcarea Populară, şi s-a alăturat grupului parlamentar al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din camera inferioară a parlamentului. Dacă senatorul Bădulescu şi-a făcut publică, şi pentru ochii şi urechile buzoienilor, demisia din rândul popularilor, deputatul Mocanu a fost dat de gol de noua sa colegă de grup parlamentar Liliana Mincă Ghervasuc, printr-o postare pe Facebook: „Bun venit în cadrul grupului parlamentar #ALDE, domnului #deputat #Adrian_MOCANU! Acesta îşi va desfăşura activitatea începând de astăzi, în grupul #ALDE de la #Camera_Deputaţilor. Domnul #Adrian_Mocanu a fost ales deputat în Circumscriptia electorală nr.10 #BUZĂU. Prin alăturarea domnului deputat, Grupul parlamentar al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) cuprinde un număr de 19 deputaţi. FELICITĂRI!!!”, a scris Liliana Mincă Ghervasuc pe pagina sa oficială de Facebook.

Reamintim şi că preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat că Adrian Mocanu va fi exclus din Partidul Micarea Populară  şi după ce acesta a votat pentru modificările aduse Codului de Procedură Penală. ,,Voi propune, la primul Consiliul Executiv Naţional, înlocuirea domnului deputat Mocanu din funcţia de presedinte al PMP Buzău, precum şi excluderea din partid la primul Colegiu Naţional. PMP este categoric împotriva modificărilor făcute de PSD, ALDE şi UDMR la codurile de procedură penală. Pentru că a votat ieri (luni, n.r.) alături de majoritatea PSD, domnul Mocanu a ales să se situeze alături de cei care calcă în picioare democraţia parlamentară şi îşi fac legi după bunul plac”, a declarat, pentru sursa citată, Eugen Tomac, preşe­dintele PMP.

DISTRIBUIȚI
loading...