Accesul auto este interzis în parcul Crâng, au decis, vineri, consilierii locali, care au aprobat în acest sens un proiect de hotărâre, care a întrunit 13 voturi pentru, şapte împotrivă şi două abţineri.

Proiectul de hotărâre promovat de municipalitate prevede şi câteva excepţii: vor avea acces autovehiculele aparţinând forţelor de ordine şi ale serviciilor de urgenţă, ale instituţiilor de utilitate publică; de asemenea, vor putea intra în Crâng, în intervalul orar 6,00-9,00, şi maşinile de aprovizionare care deservesc cele trei restaurante – Max, New Ge­neration şi Conacul Trandafi­rilor – şi cortul pentru nunţi. Mai mult, în week-end vor putea intra pe aleile din Crâng taxiurile şi câte zece autovehicule pentru fiecare din cele patru restaurante, în baza unor autorizaţii emise de Primărie.

De notat este faptul că un proiect de hotărâre în acest sens a fost iniţiat în urmă cu mai bine de un an de consilierul local liberal, pe atu­nci independent, Constantin Ionescu, care însă nu ţinea cont de nevoile celor patru societăţi comerciale care funcţionează în Crâng, şi care prevedea doar accesul maşi­nilor pentru aprovi­zionare între orele 6,00 şi 8,00. De altfel, vineri, Ionescu i-a reproşat primarului Toma acest lucru: „Domnule primar aţi legalizat şmecheria. Din cauza adăugirii dumneavoastră, toţi şmecherii vor intra cu maşina în Crâng şi în continuare. Vor da acele permise, care nu sunt nominale, de la unul la altul şi vor intra toţi. Din acest motiv noi, de la PNL, vom vota împotrivă”, a anunţat Ionescu. „Nu e adevărat. Uitaţi, eu personal voi înmâna acele zece permise. Va fi poliţie locală acolo la barieră, nu va intra niciunul în plus”, a anunţat primarul Toma.

Pe parcursul contrelor pe acest subiect, am aflat că Ionescu ar fi vrut să se interzică accesul cu autoturismele personale şi al angajaţilor Urbis Serv şi ai Companiei de Apă de la Sursa Crâng, pe care acesta i-ar fi vrut să se ducă la serviciu pe jos.

Proiectul trebuia să pice   

Şedinţa de vineri a deli­berativului municipal era pe punctul de a consemna o premieră de la instalarea în funcţia de primar a social-democratului Constantin Toma, respectiv o ruptură în coaliţia care îi asigură acestuia majoritatea în Consiliul Local, PSD+ALDE; mai mult, în urma oficializării acestei coaliţii în vara anului 2016, consilierul liberal-democrat Andrei Neder ocupă funcţia de viceprimar. Conform surselor noastre, conducerea organizaţiei judeţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor ar fi cerut celor doi consilieri municipali pe care îi are, Andrei Neder şi Mihai Alexandru, să voteze împotriva adoptării acestui proiect de hotărâre sau să se abţină, alături aleşii Partidului Social Românesc, Silviu Roşioru şi Viorel Ion (ultimul fiind însă absent) mizând şi pe faptul că nemulţumirea liberalului Constantin Ionescu – care şi-a văzut iniţiativa modificată în sensul lărgirii categoriilor de autovehicule cărora li se permite accesul în Crâng – s-ar putea concretiza într-un vot negativ la acest proiect. Pentru a evita o asemenea situaţie şi un vot împotriva aliaţilor social-democraţi, viceprimarul Andrei Neder a avut o iniţiativă de ultim moment, care i-a luat prin surprindere atât pe consilierii PSD, cât şi pe cei care erau decişi să acorde vot negativ: el a propus ca hotărârea care urma să fie supusă votului să aibă valabilitate doar de un an, perioadă după care impactul acesteia va fi analizat şi se va decide oportunitatea adoptării ei pe o perioadă nedeterminată.

DISTRIBUIȚI
loading...