Cosmin Andraș Cazan, individul care, la sfârșitul lunii ianuarie, punea în alertă poliția buzoiană și din alte județe după o serie de infracțiuni comise într-o singură zi, a fost condamnat la 7 ani și 5 luni închisoare. Decizia Judecătoriei Buzău nu este definitivă.

Cazan este acuzat de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii pu­blice, distrugere, tâlhărie ­ca­lificată, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă de tâlhărie calificată, viol în forma continuată, furt calificat și distrugere în formă continuată. Cazan a fost arestat după ce a bătut un tânăr pe care a încercat să îl tâlhărească, a jefuit un magazin, a intrat cu forța în casa unui buzoian din Merei, arestat la domiciliu la acel moment, a abuzat sexual de concubina omului, pe care a luat-o cu forța și a dus-o la munte. Polițiștii l-au „ridicat” din pat, de la un hotel din Sinaia, acolo unde cheltuia banii furați din casa celui căruia îi luase și iubita.

Seria de infracțiuni a debutat pe 31 ianuarie, atu­nci când Cosmin Andraș Cazan, de 35 de ani, din comuna Smeeni, a pierdut, la păcănele, o importantă sumă de bani, într-o casă de jocuri din zona Gării Buzău. Nervos și băut bine, bărbatul a început să lovească apa­ratele. Proprietarii au chemat Poliția. În urma incidentului, Cazan ar fi fost chemat la sediul poliției ca să dea explicații, așa cum s-a plâns într-o postare video pe pa­gina sa de socializare. Nervos pe „milițieni”, Cazan s-a îndreptat iar spre zona Gării Buzău. Acolo, a dat de un tânăr pe care a încercat să îl jefuiască. Tânărul atacat a reușit să scape și a sunat la 112, potrivit evz.ro. Anchetatorii au stabilit că individul ar mai fi dat, apoi, și o spargere, la un magazin din comuna Săhăteni, de unde ar fi furat mai multe bunuri, în valoare de 15.000 de lei.

În seara de 31 ianuarie, după ce s-a îmbătat și și-a spus „oful” pe Facebook, că „l-a luat Miliția degeaba” din cauza unor „prăduitori” și că el „fură numai de afară”, Cazan și-a adus aminte de un cunoscut, de 34 de ani, din comuna Merei, care îi datora niște bani. Ajuns în casa omului, interlopul a cerut de băut, a stat la discuții și apoi, în contul banilor datorați, i-a spus localnicului că vrea să întrețină relații sexuale cu iubita acestuia. Cei doi bărbați s-au luat la ceartă, iar interlopul l-ar fi agresat pe bărbatul din Merei. Apoi, sub amenințări, ar fi întreținut relații sexuale cu concubina acestuia.

Așa cum reiese din anchetă, după ce l-a umilit pe tânărul din Merei, Cazan ar fi luat mai multe bunuri și sume de bani din locuința acestuia și ar fi forțat-o pe iubita acestuia să-l însoțească, amenințând-o în continuare cu bătaia. Abia sâmbătă dimineață, tânărul din Merei a avut curajul să sune la 112. Cu ajutorul colegilor din Prahova, polițiștii din Buzău l-au găsit pe Cosmin Andraș Cazan la un hotel din Sinaia, unde se cazase cu femeia sechestrată. Arestat pe 3 februa­rie, Cazan a fost trimis în judecată și condamnat la șapte ani și cinci luni de închisoare de Judecătoria Buzău. În plus, instanța i-a interzis să intre, timp de cinci ani, în săli de jocuri de noroc, să poarte armă și să se apropie de cele cinci victime ale sale. Chiar și IPJ Buzău este parte vătămată în dosar. Cazan nu doar a făcut scandal și a înjurat în sediul Poliției. Nervos că a fost trimis în Centrul de Arest Preventiv, individul s-a răzbunat pe o ușă și pe geamul unei ferestre dintr-o cameră specială. Din această cauză, Cazan are de plătit 3.782,07 lei cu titlu de daune mate­riale către poloție. Între timp, individul a fost mutat la penitenciar. De asemenea, inculpatul a fost obligat de instanță la plata sumei de 40.000 de lei, cu titlu de daune morale, către tânăra sechestrată.

DISTRIBUIȚI
loading...