27 de ani
de presa libera
Vineri, Iunie 23, 2017 16:40 PM
dragaica

de

Galerie foto

 |
13 Nov 2011
4194
de

Cea de a XII-a ediţie a Concursului naţional „V. Voiculescu” s-a dovedit un bun pretext pentru scriitorii buzoieni de a se întâlni în aula Bibliotecii Judeţene pentru noi discuţii privind literatura locală.

 |
12 Nov 2011
1893
de

* Chiar după prima expoziţie, vernisajul organizat de fotoreporterul OPINIA, la Galleria Mall, a stârnit atenţia cunoscutului Ion Tăbăcaru

 |
12 Nov 2011
1650
de

Liceul de Artă sărbătoreşte astăzi Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care buzoienii sunt invitaţi să ia parte la diferite manifestări care se vor desfăşura atât în incinta instituţiei de învăţământ, cât şi în sala Consiliului Judeţean.

 |
09 Nov 2011
1679
de

* Evenimentul este inclus în programul Festivalului Toamnei, la care este invitată celebra Maria Ciobanu

 |
09 Nov 2011
1840
de

* Buzoianul a prezentat „Amintiri despre apusul zeilor” la Fundaţia Europeană „Nicolae Titulescu” din Bucureşti

 |
09 Nov 2011
2182
de

* Premiera spectacolului „Boul şi viţeii” se joacă săptămâna aceasta la Consiliul Judeţean

 |
09 Nov 2011
2238
de

* Elevii vor avea ocazia să vorbească cu cel care a realizat celebrul documentar „Piaţa Universităţii – România”

 |
08 Nov 2011
1796
de

Te-ai întrebat vreodată cine e omul lângă care stai în autobuz? Sau bărbatul pe care îl auzi ţipând pentru 30 de secunde până când o iei pe o altă stradă?

 |
07 Nov 2011
1463
de

Galerie foto

 |
05 Nov 2011
596
de

Fundaţia Academică „V. Voiculescu” a continuat şi anul acesta să ofere tinerilor cu calităţi scriitoriceşti şansa să se afirme.

 |
05 Nov 2011
1631
de

*Reprezentanţii Palatului Copiilor au organizat o manifestare de prezentare a tradiţiilor româneşti

 |
02 Nov 2011
1584
de

*Cunoscutul artist a fost atât actor, cât şi şofer al echipei, dorind parcă să dovedească incompatibilitatea de care îl acuză ANI

 |
02 Nov 2011
1665
de Vasile GHINEA

Sâmbătă, 29 octombrie, şedinţa Cenaclului literar-artistic “Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură[...]

 |
02 Nov 2011
1490
de

*Cea de a doua ediţie a Festivalului „Eugen Ionescu” va beneficia şi de ateliere de improvizaţie

 |
01 Nov 2011
1934
de

Aproape 90 de artişti plastici din ţară au participat cu lucrări la Salonul de Grafică Românească, al cărui vernisaj a avut loc luni, la Bucureşti.

 |
01 Nov 2011
1662

Stiri Agerpres

Tusk/Brexit: Oferta premierului Theresa May 'riscă să agraveze situația' europenilor în Marea Britanie
Vineri, Iunie 23, 2017 16:37 PM

Propunerile premierului britanic Theresa May cu privire la drepturile cetățenilor europeni în Marea Britanie după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană sunt sub așteptările noastre și riscă să agraveze situația europenilor de pe teritoriul britanic, a avertizat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul Summitului UE desfășurat joi și vineri la Bruxelles, potrivit AFP și DPA.

DNA: Fost director al unei școli din Neamț, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene
Vineri, Iunie 23, 2017 16:35 PM

Doru Lozincă, fost director al Grupului școlar "Ion Ionescu de la Brad" din comuna Horia, județul Neamț, a fost trimis în judecată vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru fraudă cu fonduri europene.

PNL Sector 5: Un an de administrație PSD în Sectorul 5 - cronica unui dezastru anunțat
Vineri, Iunie 23, 2017 16:25 PM

PNL Sector 5 consideră că un an de administrație PSD în această zonă administrativă înseamnă "cronica unui dezastru anunțat".

Primarul sectorului 2 intenționează să construiască zece parcări supraetajate
Vineri, Iunie 23, 2017 16:18 PM

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat, vineri, cu ocazia prezentării bilanțului după un an de mandat, că în perioada următoare vor fi realizate studiile de fezabilitate pentru construirea a zece parcări supraetajate.

Donald Trump, deranjat de relația apropiată dintre Robert Mueller și James Comey
Vineri, Iunie 23, 2017 16:08 PM

Președintele american Donald Trump a afirmat, într-un interviu pentru Fox News difuzat vineri, că este deranjat de relația dintre Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile din noiembrie, și fostul director FBI, James Comey, informează The Hill.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jun, 14:04 directori
prof a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
dar la sc 3 ramnic? se va incrie cineva? au proiecte , au fonduri, si-au luat masini.... E de luat in calcul: bani multi la gratis, fara ore fara rezultate... viata frumoasa
23 Jun, 13:01 Sunteți nebuni?Sunteți analfabeți cu toții? Opriți-vă!
George Călinescu a comentat pentru articolul Buzoianca Ramona Neculae dedică al treilea volum viitorului ei copil:
Doamnelor, domnilor, e de două ori trist ce se întâmplă. Odată că o grafomană agramată se închipuie creator de literatură și nu se mai oprește din producția de maculatură de o impostură incalificabilă. Dar asta ar fi, până la urmă, damblaua ei și nu ar trebui să ne vexeze inconștiența cu care această veleitară alterează ierarhia valorilor estetice și insultă spiritul public. Mai de condamnat sunt însă „lăudătorii”, organizatorii de așa zise lansări, gazdele iresponsabile, cadre didactice care deschid larg ușile școlilor spre a oferi elevilor veritabile antimodele de o monstruoasă lipsă de cultură și de îndemânare în mânuirea limbii române în scris.
23 Jun, 12:17 Încă-s treaz!...
Unu' a comentat pentru articolul Actuala dilemă a cetăţeanului (ne)turmentat:
Apreciez răspunsul, chiar dacă argumentele, și pe cale de consecință concluziile, sunt discutabile. Ghilimelele nu sugerează un citat decât dacă este indicată sursa. Bun, să presupunem că sunt atât de ignorant într-ale literaturii încât n-am auzit de Caragiale. Am auzit doar că, prin redacții, i se spunea "Moș Virgulă". Deci Caragiale nu putea să facă rabat niciodată de la corectitudinea gramaticală. Doar că multe s-au schimbat într-ale gramaticii în ultima sută (și ceva...) de ani. De acord, păstrăm cuvintele autorului, pentru a păstra parfumul epocii, sau licențele poetice ("Cobori în jos Luceafăr blând..."), dar nici la Caragiale, nici la Eminescu, sau la oricare alt autor nu păstrăm ortografia originală, dacă Onor' Academia a schimbat regulile. Chiar dacă Eminescu și Caragiale (de care, din câte ați remarcat, nu am prea auzit) au scris cu apostrof, noi folosim cratima. Deci, din punctul meu ignorant de vedere, a păstra o ortografie desuetă, fără a accentua, prin indicarea sursei, că doriți un anumit parfum antebelic, constituie o eroare. Părerea mea!...
Google PageRank Checker