26 de ani
de presa libera
Miercuri, Februarie 22, 2017 03:39 AM

de Vasile GHINEA

Joi, 7 iulie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de George Topârceanu, „În jurul unui divorţ”, răsplătit cu aplauze.

 |
09 Jul 2011
1947
de

*Aproape 50 de dansatori de la Mike’s School of Dance au impresionat sâmbătă publicul

Clovni înspăimântători, tineri în costume trandy, puşti cu haine extravagante au luat cu asalt cu toţii vineri seară insuliţa din Parcul Tineretului. Reprezentanţii de la Mike’s School of Dance au bifat încă un spectacol de amploare, de data aceasta alegându-şi ca locaţie Clubul Atlantis.

 |
09 Jul 2011
3191
de

Mă gândeam şi eu, ca omul, dacă m-aş băga să conduc ţara asta, din 2012. Miliarde de achitat către noul nostru tătic, pe nume FMI, şosele ba, asigurare medicală fracturată, şomaj cu multe zerouri, bani de salarii şi pensii prin fundul sacului, educaţia, derivată de prea multe ori, locuri de muncă, mai greu...

 |
09 Jul 2011
1646
de

În penultima zi a anului 2006 un număr de 15 mari muzee din Bucureşti şi din ţară au fost deschise pentru prima dată publicului până la ora 24, gratuit, marcând acţiunea “Nopţi albe”. A fost una din inspiratele iniţiative care au premers intrării României, cu acte în regulă, în Uniunea Europeană.

 |
09 Jul 2011
2898
de

O comedie cu Ovidiu Cuncea despre lipsa de scrupule pentru a pune mâna pe avere

După succesul avut cu „Puşlamaua”, George Motoi se întoarce pe scena buzoiană cu o nouă producţie. Este vorba despre „Moştenirea norocului” de Thanasis Papathanasion şi Mihalis Reppas, un spectacol regizat de celebrul actor.

 |
06 Jul 2011
2438
de

     Au început să spună şi trecătorii prin Buzău că nu au mai văzut o localitate aşa de aglomerată. Adevărul este că, dacă vrei să parchezi o maşină în centru, în orice zi, ai puţine şanse. Cauza principală? Piaţa.

     Maşini de marfă peste tot, urcate chiar pe trotuare, parcate şi peste noapte, obligă la sensuri unice şi blochează, pe alocuri, circulaţia. Ce bun ar fi un loc la marginea oraşului, aerisit, care să nu te îmbolnăvească de nervi...

 |
05 Jul 2011
1787
de

Clădiri buzoiene cu importanţă istorică, promovate printr-o finanţare a CJ

     Şase artişti plastici îşi unesc forţele pentru promovarea monumentelor de patrimoniu din Buzău. Reprezentanţi ai Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Buzău sunt implicaţi în proiectul „Buzău, leagăn de cultură”, finanţat de către Consiliul Judeţean cu 5.000 de lei.

 

 

 |
05 Jul 2011
1595
de

Zeci de peisaje, portrete şi sculpturi au încântat săptămâna trecută publicul prezent la vernisajul expoziţiei „Armonii cromatice” organizate la Biblioteca Judeţeană. Evenimentul iniţiat de Centrul de Creaţie Buzău a adus pe simeze lucrări semnate de artişti plastici amatori precum: Rodica Băceanu, Ana Marinescu, Amelia Papazisu, Leonard Ţuclea, Marian Nica, Fănel Dumitru, Florina Tudor, Alexandru Matei, Maria Maura etc.

 |
04 Jul 2011
1514
de Vasile GHINEA

Joi, 30 iunie, şedinţa Cenaclului literar- artistic “Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură “Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de Bogdan Căuş, “Nu mă bag”, răsplătit cu aplauze .

 |
04 Jul 2011
2038
de Vasile GHINEA

Joi, 23 iunie, şedinţa Cenaclului literar-artistic “Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură “Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat, a debutat cu un moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de George Mihalache, “Nu admit!”.

A urmat lectorul de serviciu, Matincă Costea, cu epigrame. Lectorul de astăzi nu este la prima abatere de acest gen. În 2009 a scos la Ed. “Rafet” volumul de epigrame “Cu sare şi piper”.

 |
04 Jul 2011
2398
de

Mă rog la Dumnezeu să mă ţină întreg la minte, pentru că nu mai înţeleg nimic. Unii politicieni tot spun că statul nu ar fi putut plăti salariile şi pensiile dacă nu existau împrumuturile la FMI, alţii ne bagă frica în oase, făcându-ne să ne gândim la sumele pe care trebuie să le rambursăm (oare de unde?) începând cu anul viitor...

O fi adevărul pe undeva, pe la mijloc, dar se mai poate simţi cineva în siguranţă?

 

 |
04 Jul 2011
1797
de

Au fost trimise în toamna anului trecut, la casele din Buzău ce nu aveau montate apometre, somaţii ce conţineau termene limită de construire a căminelor, cu dimensiuni şi distanţa faţă de gard, cu indicaţia dată, din poartă în poartă, ca să cumpere proprietarul locului şi două mufe de trecere...

      Cât l-a costat pe beneficiar? Cam 1.000 de lei, aproape două pensii. Plus obligaţia de a găzdui omul, în curtea lui, un apometru cu citire electronică! Curioasă rezolvare...

 |
03 Jul 2011
1640
de

      Nu-mi rămâne decât să-mi temperez vocabularul de câte ori intru pe strada Bucegi din Buzău, asfaltată în urmă cu putini ani. Că a fost de curând tapată cu şanţuri, ca multe altele din municipiu, n-ar fi o problemă prea gravă, pentru că au fost acoperite cât de cât. Dar sunt câteva guri de canal sub nivelul asfaltului care-mi omoară masina şi sufletul când nu le pot ocoli.

Nu face nimeni receptia lucrărilor? Există oare inspectori de... drumuri ?

 |
02 Jul 2011
1751
de

Îmi spune cineva: “Are lumea bani, domnule, nu vezi ce aglomeraţie este în pieţe? De ce se vaită unii?”

Nu-i greu să observi; mulţi caută ce-i mai ieftin. Să găseşti un kilogram de mere cu doi lei, cartofi la jumătate de preţ, mare lucru.

Mai rău este când o bătrânică se alege cu o jignire, gratis, pentru că nu i-a convenit marfa cântărită.“Auzi, nu vezi că n-ai 50 de lei pe tine? Mai ai şi pretenţii…”

 

 |
29 Jun 2011
1732
de

Adolescenţii buzoieni, alături de partenerii lor din programul Tineret în Acţiune, au avut ocazia să lucreze luna trecută cu un regizor pentru a găsi metode de promovare a dialogului intercultural. Este vorba despre regizorul Florin Antoniu de la Teatrul de Stat Giurgiu, cel care le-a demonstrat tinerilor ajutorul pe care teatrul, în special teatrul social, îl oferă stabilirii interacţiunii.

 |
29 Jun 2011
1620

Stiri Agerpres

Campanie pentru alegerile prezidențiale din Franța: Macron pierde din avantajul în sondaje
Miercuri, Februarie 22, 2017 02:07 AM

Două dintre cele mai recente sondaje de opinie înaintea alegerilor prezidențiale din Franța arată că Emmanuel Macron (foto) se află la egalitate cu Francois Fillon, relatează Reuters. Un al treilea sondaj îl cotează pe candidatul de centru chiar mai slab decât pe fostul premier conservator.

Un britanic eliberat de la Guantanamo a comis un atentat sinucigaș în Irak (presă)
Miercuri, Februarie 22, 2017 01:42 AM

Autorul unui atentat sinucigaș împotriva forțelor irakiene de lângă Mosul era un cetățean britanic, fost deținut la Guantanamo (foto), potrivit postului BBC, preluat de DPA.

Brexit: Reprezentanții Londrei se angajează în dialoguri bilaterale
Miercuri, Februarie 22, 2017 00:58 AM

Premierul britanic Theresa May l-a primit marți la Londra pe Emanuel Macron (foto), candidat de centru la președinția Franței, pentru a discuta despre retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează AFP.

Fotbal: Atletico Madrid, cu un pas în sferturile Ligii Campionilor, după 4-2 cu Bayer, la Leverkusen
Miercuri, Februarie 22, 2017 00:19 AM

Atletico Madrid a făcut un pas important spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, grație victoriei cu scorul de 4-2 pe terenul formației germane Bayer Leverkusen, în prima manșă a optimilor de finală.

Fotbal: Manchester City - AS Monaco 5-3, în optimile Ligii Campionilor, după un meci spectaculos
Miercuri, Februarie 22, 2017 00:01 AM

Manchester City a învins cu scorul de 5-3 (1-2) formația AS Monaco, marți seara, pe teren propriu, la capătul unui meci cu răsturnări spectaculoase de scor, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Feb, 19:39 Adevarul, adevarat!
Neacsu Daniel a comentat pentru articolul Scandal la Liceul „Radu Vlădescu“ din Pătârlagele după reducerea numărului de clase:
Ceea ce nu vor sa inteleaga cei din Isj este faptul ca in zona sunt copii atat pentru cele 4 clase de la LTRV cat si pentru clasele de la LTNI Nehoiu si cele de la Lic. teh. Ptg, ba chiar si mai multi, deci reducerea nu era necesara la acest liceu.
21 Feb, 18:24 Pacat
Alex a comentat pentru articolul Scandal la Liceul „Radu Vlădescu“ din Pătârlagele după reducerea numărului de clase:
Nu se poate compara Liceul Tehnologic cu Liceul Teoretic din Patarlagele, cum nu se poate compara nici cu cel din Nehoiu. Elevii mai buni din Nehoiu vin sa invete carte la liceul de traditie din Patarlagele. Reducerea claselor la liceu, inseamma pierderea unor copii buni care se vor duce la tehnologic. Treaba e clara, TARA TE VREA PROST ,esti mai usor de manipulat.
21 Feb, 17:06 concurs
corect a comentat pentru articolul Val de demisii, la Buzău, în rândul noilor directori de şcoli după nota minstrului Educaţiei:
Asta asa este...e Romania, doar.Toti vrem nimeni nu face nimic.Cati dintre cei de aici ar avea curajul sa facă unmemoriu si sa meargă la isj cu tv , mai departe la minister...cum au făcut cu protestele jos Grindeanu?!
Google PageRank Checker