27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 07:23 AM

de

Celebrul tezaur de la Pietroasele va fi păzit zi şi noapte de jandarmi, timp de o săptămână

Protocol de grad 0 la Buzău, săptămâna viitoare. Celebra „Cloşcă cu Puii de Aur” va fi scoasă pentru prima dată din Muzeul Judeţean pentru a fi expusă publicului larg. Valoarea istorică a exponatului i-a făcut pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău, cei care organizează evenimentul, să ia măsuri speciale de siguranţă.

 

 |
19 Jul 2011
2169
de

*Zece cursanţi sunt învăţaţi tainele zugravilor de subţire, ai marilor meşteri iconari

Buzoienii duc mai departe tradiţia zugravilor de subţire. Zece elevi ai liceelor de artă din ţară vor merge la începutul lunii august pe urmele  marilor pictori de biserici care s-au format la începutul secolului al XIX-lea, la celebra şcoală de la Episcopia Buzăului.

 

 |
17 Jul 2011
1944
de

      Îmi spunea un amic ce înseamnă să construieşti în Germania. Dacă vin specialiştii să instaleze prizele într-o clădire şi constată că stratul de tencuială nu corespunde grosimii standard, pleacă.

     La noi nu se ţine cont de nimic. Tocmai s-a asfaltat o bucată din strada Unirii în centrul Buzăului, dar capacele de canalizare au fost lăsate sub nivel!

     Să mă scuze cititorii, am mai scris pe tema asta... Dar chiar este strigător la cer! Chiar nu vede nimeni?

 

 |
17 Jul 2011
1713
de

Am impresia că trăim într-un mare circ. Adică este îmbulzeală mare la fel de fel de licee, facultăţi, masterate, mulţi semnează cu „doctor” înainte, deşi nu au treabă cu medicina... Adevăraţi colecţionari de diplome care, cine ştie, vor fi bune la ceva!

     Dar nu în zilele noastre, pentru că, mai ieri s-a anunţat că sunt disponibile 10.000 de locuri de muncă, din care 9.000 fără studii superioare. Ca să vezi în ce situaţii ne poate pune viaţa...

 |
16 Jul 2011
1667
de Vasile GHINEA

            Joi, 14 iulie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment, pentru îmblânzirea spiritelor, susţinut cu aceeaşi vervă de Matincă Costea, pe un  text de Fred Firea, „Firul buclucaş”.

 |
16 Jul 2011
2403
de

Departe de sălile de clasă şi cursurile rigide, tinerii din toate colţurile ţării au ocazia să înveţe franceză în această vară în cadrul unor ateliere practice desfăşurate la Buzău. Este vorba despre Tabăra Internaţională a Francofoniei, care îşi va deschide porţile joi, la Poiana Pinului, loc în care îşi vor da întâlnire elevi, profesori de limba franceză şi un grup de tineri animatori belgieni.

 |
16 Jul 2011
2401
de

 Zeci de elevi buzoieni au sărbătorit la finalul săptămânii trecute Ziua Naţională a Franţei în aula Bibliotecii Judeţene.

            Profitând de vacanţă, cadrele didactice de la Şcoala „P. H. Zangopol” şi şcoala din Cândeşti au atras elevii în cadrul unei activităţi interactive, dominată de proiecţii de filme, jocuri, poezii, toate referitoare la cultura şi civilizaţia franceză.

 

 

 |
16 Jul 2011
2036
de

„I-am dovedit lui Radu Gabriel că nu sunt puştiul impertinent care se crede vedetă”

     Până şi cei care nu au călcat în viaţa lor într-o sală de teatru îl cunosc din rolurile savuroase pe care le-a făcut în filme precum „Filantropica” sau „Restul e tăcere”. Marius Florea Vizante este fără doar şi poate unul dintre cei mai buni actori de comedie din ţară, omul a cărui poreclă  (Vizante) a devenit nume de scenă la îndemnul maestrului Radu Beligan.

 |
14 Jul 2011
2438
de

            Radu Gabriel a jucat pentru prima dată în oraşul natal în calitate de actor profesionist

     Hohote de râs marţi seară la Casa de Cultură a Sindicatelor. Doi dintre cei mai buni actori de comedie din ţară au încântat buzoienii cu spectacolul „Filarmonica de Comedie”.

 

 |
13 Jul 2011
2128
de

     În Canada am încercat să contactez o jurnalistă care scria la un săptămânal. După cum era precizat lângă semnătură, avea 24 de ani. Am primit a doua zi un e-mail în care spunea că ar fi fost inedit un schimb de experienţă, dar se scuza că nu mai poate realiza acest lucru pentru că din ziua următoare nu mai lucra la acea publicaţie. Voia să-şi facă timp pentru a lua Bacalaureatul.

      Despre ce tot vorbim la noi?

 

 |
11 Jul 2011
1559
de

     Cred că vă amintiţi ce scrisori primeam acasă înainte de alegeri, cu marile realizări ale unor candidaţi, intercalate cu promisiuni...

     Ei bine, tare mi-aş dori, ca simplu plătitor de taxe şi impozite, să primesc, tot prin poştă, modul cum este cheltuit banul public. Şi, de ce nu, unde s-au dus miliardele împrumutate. Un tabel simplu, ce ar fi aşa de greu?

     Un miliard colo, unul dincolo, să le poată aduna chiar şi un elev de clasa întâi...

 

 |
10 Jul 2011
1601
de

Cei mici s-au arătat fascinaţi de „biblioteca din grădină”, iar părinţii au alternativă după ce grădinţele intră în vacanţă

Zeci de prichindei au luat parte iei la deschiderea primei biblioteci în aer liber din ţară. Iniţiativa Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” de a înfiinţa un spaţiu destinat secţiei pentru cei mici a fost foarte bine primită şi de părinţii care au descoperit astfel o nouă locaţie unde copiii lor îşi pot petrece timpul în perioada în care grădiniţele şi căminele intră în vacanţă.

 |
10 Jul 2011
2532
de Vasile GHINEA

Joi, 7 iulie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de George Topârceanu, „În jurul unui divorţ”, răsplătit cu aplauze.

 |
09 Jul 2011
2017
de

*Aproape 50 de dansatori de la Mike’s School of Dance au impresionat sâmbătă publicul

Clovni înspăimântători, tineri în costume trandy, puşti cu haine extravagante au luat cu asalt cu toţii vineri seară insuliţa din Parcul Tineretului. Reprezentanţii de la Mike’s School of Dance au bifat încă un spectacol de amploare, de data aceasta alegându-şi ca locaţie Clubul Atlantis.

 |
09 Jul 2011
3274
de

Mă gândeam şi eu, ca omul, dacă m-aş băga să conduc ţara asta, din 2012. Miliarde de achitat către noul nostru tătic, pe nume FMI, şosele ba, asigurare medicală fracturată, şomaj cu multe zerouri, bani de salarii şi pensii prin fundul sacului, educaţia, derivată de prea multe ori, locuri de muncă, mai greu...

 |
09 Jul 2011
1763
de

În penultima zi a anului 2006 un număr de 15 mari muzee din Bucureşti şi din ţară au fost deschise pentru prima dată publicului până la ora 24, gratuit, marcând acţiunea “Nopţi albe”. A fost una din inspiratele iniţiative care au premers intrării României, cu acte în regulă, în Uniunea Europeană.

 |
09 Jul 2011
2983

Stiri Agerpres

Tribunalul București judecă dosarul Colectiv
Luni, Octombrie 23, 2017 06:36 AM

Tribunalul București dezbate, luni, un nou termen în dosarul Colectiv în care sunt judecați fostul primar Cristian Popescu-Piedone și patronii de la Clubul Colectiv.

Senat: Proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă ar putea fi votat luni în plen
Luni, Octombrie 23, 2017 06:17 AM

Senatul ar putea vota luni proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă, act normativ înscris pe ordinea de zi a plenului la secțiunea dedicată votului final.

Nigeria: Trei atentate sinucigașe, 13 morți, 16 răniți
Luni, Octombrie 23, 2017 05:53 AM

Trei atentate sinucigașe comise de femei s-au soldat duminică seara cu 13 morți - în afara autoarelor - și cu 16 răniți în orașul Maiduguri din Nigeria, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia Scorpion (23 octombrie - 22 noiembrie)
Luni, Octombrie 23, 2017 05:00 AM

Zodia Scorpion, o zodie feminină de apă, predominant emoțională, începe pe 23 octombrie și se încheie pe 21 noiembrie. Cei născuți în această zodie au un mod de a gândi și de a acționa puternic marcat de sentimente, care de obicei sunt mult mai intense la cei născuți în această zodie, decât la nativi din celelalte zodii.

Secretarul american al apărării începe un turneu de o săptămână în Asia
Luni, Octombrie 23, 2017 04:03 AM

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, începe luni un turneu de o săptămână în Asia, unde va discuta cu aliații SUA criza legată de înarmarea Coreei de Nord, transmite Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
Google PageRank Checker