27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 04:56 AM
toamna buzoiana

de

Evenimentul va fi deschis de concertul sopranei Felicia Filip şi se va bucura de prezenţa ambasadorilor Americii şi Suediei

Trei buzoieni sunt invitaţi la cea mai prestigioasă şi de anvergură manifestare culturală de artă contemporană românească.

 |
23 Jul 2011
1742
de

Comerţul este comerţ, legea profitului îl domină dincolo de ceea ce înseamnă respectul faţă de beneficiarii produselor. Aşa se face că de ceva ani pepenii „româneşti” apar mult mai devreme şi se vând la porţile sătenilor sau pe şosele, în dreptul bostănăriilor unde încă nu s-a început culesul.

      Pentru a pune mâna cu orice preţ pe banii trecătorului se recurge fără scrupule la minciună, „cum adică domnule să fie aduşi de afară, sunt de-ai noştri, ce naiba”?

 

 |
21 Jul 2011
1790
de

Buzoianca a fost inspirată de participarea la un casting aranjat

Face parte dintre tinerii care au plecat din Buzău, iar astăzi îţi zâmbesc de pe micul ecran şi de pe scena teatrelor mari.

     Diana Iarca este unul dintre absolvenţii Liceului de Artă „Margareta Sterian” şi a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Film (UNATC), care au reuşit să debuteze cu dreptul pe drumul ales în viaţă.Spectacole de teatru, un musical, apariţii în reclame şi telenovele, o colaborare cu Teatrul NOTTARA sunt doar câteva dintre reuşitele profesionale ale buzoiencei, care în toamnă debutează pe scena de acasă cu un spectacol dedicat tinerilor actori buzoieni.

 |
21 Jul 2011
2268
de

Comedii şi desene animate, documentare cu dinozauri, au încântat timp de o săptămână sufletele copiilor buzoieni instituţionalizaţi. Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” a derulat începând de luni „Săptămâna Filmului”, un proiect în cadrul căruia a oferit zilnic posibilitatea publicului de a viziona câte un film în cadrul secţiei Internet-Multimedia.

 |
21 Jul 2011
1677
de

     Mai avem puţin şi intrăm în luna august, dar nu au reuşit încă cei în drept să definitiveze şi să omologheze aplicaţia informatică pentru stabilirea pensiilor de către Casa Naţională de Pensii Publice.

     Domnule, dar greu o mai fi!!! Sau nu prea sunt bani la buget şi este o metodă de amânare a emiterii deciziei de pensie... Adică te descurci tu până atunci, nu? Ai părinţi, rude, prieteni... Te mai uiţi la televizor şi îţi trece foamea...           

 |
19 Jul 2011
1772
de

Celebrul tezaur de la Pietroasele va fi păzit zi şi noapte de jandarmi, timp de o săptămână

Protocol de grad 0 la Buzău, săptămâna viitoare. Celebra „Cloşcă cu Puii de Aur” va fi scoasă pentru prima dată din Muzeul Judeţean pentru a fi expusă publicului larg. Valoarea istorică a exponatului i-a făcut pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău, cei care organizează evenimentul, să ia măsuri speciale de siguranţă.

 

 |
19 Jul 2011
2166
de

*Zece cursanţi sunt învăţaţi tainele zugravilor de subţire, ai marilor meşteri iconari

Buzoienii duc mai departe tradiţia zugravilor de subţire. Zece elevi ai liceelor de artă din ţară vor merge la începutul lunii august pe urmele  marilor pictori de biserici care s-au format la începutul secolului al XIX-lea, la celebra şcoală de la Episcopia Buzăului.

 

 |
17 Jul 2011
1941
de

      Îmi spunea un amic ce înseamnă să construieşti în Germania. Dacă vin specialiştii să instaleze prizele într-o clădire şi constată că stratul de tencuială nu corespunde grosimii standard, pleacă.

     La noi nu se ţine cont de nimic. Tocmai s-a asfaltat o bucată din strada Unirii în centrul Buzăului, dar capacele de canalizare au fost lăsate sub nivel!

     Să mă scuze cititorii, am mai scris pe tema asta... Dar chiar este strigător la cer! Chiar nu vede nimeni?

 

 |
17 Jul 2011
1711
de

Am impresia că trăim într-un mare circ. Adică este îmbulzeală mare la fel de fel de licee, facultăţi, masterate, mulţi semnează cu „doctor” înainte, deşi nu au treabă cu medicina... Adevăraţi colecţionari de diplome care, cine ştie, vor fi bune la ceva!

     Dar nu în zilele noastre, pentru că, mai ieri s-a anunţat că sunt disponibile 10.000 de locuri de muncă, din care 9.000 fără studii superioare. Ca să vezi în ce situaţii ne poate pune viaţa...

 |
16 Jul 2011
1663
de Vasile GHINEA

            Joi, 14 iulie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment, pentru îmblânzirea spiritelor, susţinut cu aceeaşi vervă de Matincă Costea, pe un  text de Fred Firea, „Firul buclucaş”.

 |
16 Jul 2011
2401
de

Departe de sălile de clasă şi cursurile rigide, tinerii din toate colţurile ţării au ocazia să înveţe franceză în această vară în cadrul unor ateliere practice desfăşurate la Buzău. Este vorba despre Tabăra Internaţională a Francofoniei, care îşi va deschide porţile joi, la Poiana Pinului, loc în care îşi vor da întâlnire elevi, profesori de limba franceză şi un grup de tineri animatori belgieni.

 |
16 Jul 2011
2397
de

 Zeci de elevi buzoieni au sărbătorit la finalul săptămânii trecute Ziua Naţională a Franţei în aula Bibliotecii Judeţene.

            Profitând de vacanţă, cadrele didactice de la Şcoala „P. H. Zangopol” şi şcoala din Cândeşti au atras elevii în cadrul unei activităţi interactive, dominată de proiecţii de filme, jocuri, poezii, toate referitoare la cultura şi civilizaţia franceză.

 

 

 |
16 Jul 2011
2034
de

„I-am dovedit lui Radu Gabriel că nu sunt puştiul impertinent care se crede vedetă”

     Până şi cei care nu au călcat în viaţa lor într-o sală de teatru îl cunosc din rolurile savuroase pe care le-a făcut în filme precum „Filantropica” sau „Restul e tăcere”. Marius Florea Vizante este fără doar şi poate unul dintre cei mai buni actori de comedie din ţară, omul a cărui poreclă  (Vizante) a devenit nume de scenă la îndemnul maestrului Radu Beligan.

 |
14 Jul 2011
2434
de

            Radu Gabriel a jucat pentru prima dată în oraşul natal în calitate de actor profesionist

     Hohote de râs marţi seară la Casa de Cultură a Sindicatelor. Doi dintre cei mai buni actori de comedie din ţară au încântat buzoienii cu spectacolul „Filarmonica de Comedie”.

 

 |
13 Jul 2011
2125
de

     În Canada am încercat să contactez o jurnalistă care scria la un săptămânal. După cum era precizat lângă semnătură, avea 24 de ani. Am primit a doua zi un e-mail în care spunea că ar fi fost inedit un schimb de experienţă, dar se scuza că nu mai poate realiza acest lucru pentru că din ziua următoare nu mai lucra la acea publicaţie. Voia să-şi facă timp pentru a lua Bacalaureatul.

      Despre ce tot vorbim la noi?

 

 |
11 Jul 2011
1556
de

     Cred că vă amintiţi ce scrisori primeam acasă înainte de alegeri, cu marile realizări ale unor candidaţi, intercalate cu promisiuni...

     Ei bine, tare mi-aş dori, ca simplu plătitor de taxe şi impozite, să primesc, tot prin poştă, modul cum este cheltuit banul public. Şi, de ce nu, unde s-au dus miliardele împrumutate. Un tabel simplu, ce ar fi aşa de greu?

     Un miliard colo, unul dincolo, să le poată aduna chiar şi un elev de clasa întâi...

 

 |
10 Jul 2011
1599

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker