27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 04:56 AM
toamna buzoiana

de

„Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” este o producţie despre relaţiile din cuplu, la diferite vârste

În plină perioadă de concediu, buzoienii care încă nu au plecat în vacanţă au ocazia să urmărească o comedie de zile mari cu actorii din celebrul sitcom MONDENII.

 

 |
16 Aug 2011
2104
de

*Costel Pătrăşcanu, unul dintre cei mai mari caricaturişti de presă, va fi invitat luna viitoare la Buzău

Surprize la ediţia de anul acesta a Zilelor „Pamfil Şeicaru” de la Buzău. Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” pregătesc luna viitoare o nouă ediţie a manifestării dedicate marelui jurnalist originar din Buzău.

 |
15 Aug 2011
2145
de

Vineri, 19 august 2011, de la ora 17,00, sub genericul „Unitatea Neamului Românesc”, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, va avea loc simpozionul comemorativ dedicat împlinirii a 410 ani de la asasinarea lui Mihai Vodă Viteazul.

Manifestarea este organizată de Fundaţia “Sfântul Sava de la Buzău” împreună cu Fundaţia de cultură patriotică “Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz”...

 

 |
15 Aug 2011
1703
de

*Lucrarea buzoianului ar putea fi expusă în una dintre cele mai mari galerii din Paris

     Singurul artist buzoian prezent la vernisajul celei mai mari expoziţii de artă contemporană românească s-a alăturat unei galerii selecte de invitaţi.

 |
10 Aug 2011
2395
de

„Vreau să joc alături de monștrii sacri ai cinematografiei”

 

 |
09 Aug 2011
2024
de

Aproape 300 de elevi și profesori din România și Republica Moldova au avut ocazia la ediția de anul acesta a Taberei Francofoniei să descopere elemente de cultură și civilizație belgiană.

 |
08 Aug 2011
1801
de

Scurtmetrajul „KIDDO” este povestea unei pugiliste dintr-unul dintre cele mai sărace cartiere 

 

 

 

 |
08 Aug 2011
1773
de

„Vacanţă în Guadelupa” se anunţă a fi cel mai mare succes din ultimii ani pentru Teatrul „G. Ciprian”

La început de stagiune nouă, Teatrul „G. Ciprian” îl aduce în faţa publicului buzoian pe Mircea Diaconu. Marele actor interpretează în premieră rolul principal în „Vacanţă în Guadelupa”, producţie care s-a jucat până acum de trei ori la Bucureşti, avându-l cap de afiş pe Adrian Văncică.

 |
27 Jul 2011
1767
de

     Peste 100 de buzoieni s-au înghesuit ieri la Galeriile de Artă pentru a vedea cu ochii lor copia celebrului Tezaur de la Pietroasele, pentru prima dată scoasă de la Muzeul Jedeţean.

     „Cloşca cu puii de aur” a fost însă doar un pretext pentru reprezentanţii Centrului de Informare Turistică a Consiliului Judeţean pentru a organiza un eveniment care a reunit mai multe „embleme” ale Buzăului.

 

 |
27 Jul 2011
2483
de

 

Am auzit în Montréal, în spatele meu: „Ce bine că văd şi eu pe cineva vorbind româneşte!”  Mă întorc, o damă  cu fuste lungi, un puradel anexat şi un bilet la vedere. Erau la cerşit.

     „Abia aştept să ne întoarcem în ţară, ca să facem rost de bani”– zice. „Aici nu prea ai ce să furi...” 

     Corect. La noi se mai poate şterpeli un porc, o şină de cale ferată, un focos. Se mai poate fura.

 |
27 Jul 2011
1616
de

Mărturiseşte că îşi dedică aproape toată ziua pentru realizarea diferitelor obiecte de artă şi, chiar dacă nu reuşeşte să vândă prea multe, nu se lasă bătută, pentru că se simte un artist născut cu talent. Buzoianca Teodora Irimia realizează pictură de şevalet, icoane pe sticlă şi, mai nou, produce bijuterii handmade, adevărate obiecte de artizanat care te încântă prin ingeniozitate şi colorit.

 

 |
25 Jul 2011
2442
de

Zice că s-a constituit un fond de rezervă destinat plăţii salariilor şi pensiilor pentru patru luni. Chiar m-am liniştit! Ce dacă ai muncit 40 de ani? Şi ai pus umărul la toate cele care se fură acum?

     În patru luni ai timp să-ţi iei câmpii, să dai drumul la câine ca să nu-l prindă foametea sau, de ce nu, să calci în străchini, poate te arestează, că de, pentru  puşcării sunt fonduri, ai cazare, masă, toate alea...

 

 |
24 Jul 2011
1574
de

În cadrul expoziţiei care găzduieşte copia Tezaurului de la Pietroasele, la Galeriile „Ion Andreescu”, buzoienii vor putea vedea joi şi o impresionantă colecţie de artă populară. Este vorba despre lucrările celebrei Adela Petre (membră a Academiei de Arte Sibiu) care va aduce cu ea războiul de ţesut şi ţesături din păr de capră şi borangic, creatoarea Amelia Papazisu, Dragoş Potecaşu, recunoscut pentru crucile sale sculptate în lemn, şi Dumitru Cadulenco, cel care transpune marile lăcaşuri de cult ale României în machete.

 |
24 Jul 2011
2378
de

Grădiniţa în aer liber pentru “prichindeii” Buzăului s-a dovedit a fi un succes.  Ludoteca Bibliotecii “Vasile Voiculescu” a devenit din ce în ce mai căutată, deşi în momentul lansării a fost privită cu reticenţă. Zilnic, sunt aduşi aici aproximativ 70 de copii ...

 |
24 Jul 2011
3217
de

Ştiu ceva unii jurnalişti despre ce calităţi trebuie să aibă o ştire pentru a fi vândută bine. Din acest motiv, în lipsă de altceva, se ţin după Monica Gabor şi fetiţa ei peste tot.

      Nereuşind să scoată niciun cuvânt de la personajul principal, aflat pe litoral, se duc la casa de bilete. „Câte bilete a cumpărat? Dar cât au costat? Ştiaţi că ea este?”

      Aşa ne fură din timp un canal de televiziune... Bine că putem alege!

 

 

 

 |
23 Jul 2011
2352

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker