27 de ani
de presa libera
Marti, Mai 30, 2017 01:57 AM
dragaica

de

Mă gândeam şi eu, ca omul, dacă m-aş băga să conduc ţara asta, din 2012. Miliarde de achitat către noul nostru tătic, pe nume FMI, şosele ba, asigurare medicală fracturată, şomaj cu multe zerouri, bani de salarii şi pensii prin fundul sacului, educaţia, derivată de prea multe ori, locuri de muncă, mai greu...

 |
09 Jul 2011
1695
de

În penultima zi a anului 2006 un număr de 15 mari muzee din Bucureşti şi din ţară au fost deschise pentru prima dată publicului până la ora 24, gratuit, marcând acţiunea “Nopţi albe”. A fost una din inspiratele iniţiative care au premers intrării României, cu acte în regulă, în Uniunea Europeană.

 |
09 Jul 2011
2953
de

O comedie cu Ovidiu Cuncea despre lipsa de scrupule pentru a pune mâna pe avere

După succesul avut cu „Puşlamaua”, George Motoi se întoarce pe scena buzoiană cu o nouă producţie. Este vorba despre „Moştenirea norocului” de Thanasis Papathanasion şi Mihalis Reppas, un spectacol regizat de celebrul actor.

 |
06 Jul 2011
2502
de

     Au început să spună şi trecătorii prin Buzău că nu au mai văzut o localitate aşa de aglomerată. Adevărul este că, dacă vrei să parchezi o maşină în centru, în orice zi, ai puţine şanse. Cauza principală? Piaţa.

     Maşini de marfă peste tot, urcate chiar pe trotuare, parcate şi peste noapte, obligă la sensuri unice şi blochează, pe alocuri, circulaţia. Ce bun ar fi un loc la marginea oraşului, aerisit, care să nu te îmbolnăvească de nervi...

 |
05 Jul 2011
1841
de

Clădiri buzoiene cu importanţă istorică, promovate printr-o finanţare a CJ

     Şase artişti plastici îşi unesc forţele pentru promovarea monumentelor de patrimoniu din Buzău. Reprezentanţi ai Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Buzău sunt implicaţi în proiectul „Buzău, leagăn de cultură”, finanţat de către Consiliul Judeţean cu 5.000 de lei.

 

 

 |
05 Jul 2011
1659
de

Zeci de peisaje, portrete şi sculpturi au încântat săptămâna trecută publicul prezent la vernisajul expoziţiei „Armonii cromatice” organizate la Biblioteca Judeţeană. Evenimentul iniţiat de Centrul de Creaţie Buzău a adus pe simeze lucrări semnate de artişti plastici amatori precum: Rodica Băceanu, Ana Marinescu, Amelia Papazisu, Leonard Ţuclea, Marian Nica, Fănel Dumitru, Florina Tudor, Alexandru Matei, Maria Maura etc.

 |
04 Jul 2011
1564
de Vasile GHINEA

Joi, 30 iunie, şedinţa Cenaclului literar- artistic “Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură “Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de Bogdan Căuş, “Nu mă bag”, răsplătit cu aplauze .

 |
04 Jul 2011
2095
de Vasile GHINEA

Joi, 23 iunie, şedinţa Cenaclului literar-artistic “Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură “Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat, a debutat cu un moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de George Mihalache, “Nu admit!”.

A urmat lectorul de serviciu, Matincă Costea, cu epigrame. Lectorul de astăzi nu este la prima abatere de acest gen. În 2009 a scos la Ed. “Rafet” volumul de epigrame “Cu sare şi piper”.

 |
04 Jul 2011
2455
de

Mă rog la Dumnezeu să mă ţină întreg la minte, pentru că nu mai înţeleg nimic. Unii politicieni tot spun că statul nu ar fi putut plăti salariile şi pensiile dacă nu existau împrumuturile la FMI, alţii ne bagă frica în oase, făcându-ne să ne gândim la sumele pe care trebuie să le rambursăm (oare de unde?) începând cu anul viitor...

O fi adevărul pe undeva, pe la mijloc, dar se mai poate simţi cineva în siguranţă?

 

 |
04 Jul 2011
1849
de

Au fost trimise în toamna anului trecut, la casele din Buzău ce nu aveau montate apometre, somaţii ce conţineau termene limită de construire a căminelor, cu dimensiuni şi distanţa faţă de gard, cu indicaţia dată, din poartă în poartă, ca să cumpere proprietarul locului şi două mufe de trecere...

      Cât l-a costat pe beneficiar? Cam 1.000 de lei, aproape două pensii. Plus obligaţia de a găzdui omul, în curtea lui, un apometru cu citire electronică! Curioasă rezolvare...

 |
03 Jul 2011
1688
de

      Nu-mi rămâne decât să-mi temperez vocabularul de câte ori intru pe strada Bucegi din Buzău, asfaltată în urmă cu putini ani. Că a fost de curând tapată cu şanţuri, ca multe altele din municipiu, n-ar fi o problemă prea gravă, pentru că au fost acoperite cât de cât. Dar sunt câteva guri de canal sub nivelul asfaltului care-mi omoară masina şi sufletul când nu le pot ocoli.

Nu face nimeni receptia lucrărilor? Există oare inspectori de... drumuri ?

 |
02 Jul 2011
1806
de

Îmi spune cineva: “Are lumea bani, domnule, nu vezi ce aglomeraţie este în pieţe? De ce se vaită unii?”

Nu-i greu să observi; mulţi caută ce-i mai ieftin. Să găseşti un kilogram de mere cu doi lei, cartofi la jumătate de preţ, mare lucru.

Mai rău este când o bătrânică se alege cu o jignire, gratis, pentru că nu i-a convenit marfa cântărită.“Auzi, nu vezi că n-ai 50 de lei pe tine? Mai ai şi pretenţii…”

 

 |
29 Jun 2011
1756
de

Adolescenţii buzoieni, alături de partenerii lor din programul Tineret în Acţiune, au avut ocazia să lucreze luna trecută cu un regizor pentru a găsi metode de promovare a dialogului intercultural. Este vorba despre regizorul Florin Antoniu de la Teatrul de Stat Giurgiu, cel care le-a demonstrat tinerilor ajutorul pe care teatrul, în special teatrul social, îl oferă stabilirii interacţiunii.

 |
29 Jun 2011
1634
de

Fac artă de când se ştiu, unii doar din pasiune, iar alţii trăiesc din asta. Artiştii plastici neprofesionişti, adică neafiliaţi la UAP, se întâlnesc astăzi de la ora 9.30 pe simezele Bibliotecii Judeţene în cadrul unui eveniment organizat de Centrul Creaţiei Populare Buzău.

            Este vorba despre „Armonii cromatice”, expoziţie care reuneşte lucrările a peste 10 artişti plastici precum: Rodica Băceanu, Ana Marinescu, Leo Ţuclea, Fănel Dumitru, Alexandru Matei, Maria Maura, Ioan Vasile, Petru Tofan sau Amalia Papazisu.

 |
29 Jun 2011
1821
de

Eşti tare. Savurezi finalul deplasării în interes de serviciu. Ai pune jandarmii să aresteze golurile de aer ce-ţi clatină scaunul... Crezi că dama ce-ţi oferă băutura solicitată cu un zâmbet  te apreciază. Nu-ţi face iluzii, face parte din fişa postului. Te uiţi pe geam. Ştii că ai intrat în România după pământul parcelat ca niciunde, adevărată cârpeală.

     Ai putea să schimbi peisajul, doar ai funcţie destul de mare. Dar de ce te-ai complica?

     Măcar ruşine să-ţi fie...

 |
28 Jun 2011
1864

Stiri Agerpres

Siria: 14 civili uciși într-un bombardament al SI în estul țării (OSDO)
Marti, Mai 30, 2017 01:51 AM

În total, 14 persoane au fost ucise luni seară într-un bombardament al grupării Stat Islamic (SI) asupra unei zone aflate sub controlul regimului la Deir ez-Zor, în estul Siriei, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Vasilescu:Eu sper ca Parlamentul să se miște suficient de repede și să treacă din nou legea salarizării,dacă președintele nu o va promulga
Marti, Mai 30, 2017 01:48 AM

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, speră ca Parlamentul României să se miște "suficient de repede" și să treacă din nou legea salarizării unitare, în cazul în care președintele României nu o va promulga și o va retrimite în Parlament, însă menține termenul de adoptare la 1 iulie.

Acord franco-român pentru diplome la finalul masterului pentru inginerii din două rețele universitare
Marti, Mai 30, 2017 01:45 AM

Studenții români de la facultățile care fac parte din Alianța Română a Universităților Tehnice (ARUT) pot beneficia la finalul programului de master și de o diplomă franceză, după ce luni a fost semnat un acord cadru de cooperare interuniversitar.

Ministrul Muncii: Nu primarii sunt cei care stabilesc salariile, ci Consiliile Locale cu reprezentanții sindicatelor
Marti, Mai 30, 2017 01:11 AM

Salariile vor fi stabilite de Consiliile Locale și de cele Județene cu reprezentații sindicatelor și nu de primari sau de președinții de consilii, a precizat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Venezuela: Opoziția dorește să mărească presiunea străzii
Marti, Mai 30, 2017 00:52 AM

Opozanții președintelui venezuelan, Nicolas Maduro, au defilat cu miile luni cu ambiția de a accentua presiunea asupra șefului statului și a proiectului său de revizuire a Constituției, transmite AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 May, 18:07 Profesori în stradă
Flory a comentat pentru articolul Profesorii buzoieni ies luni în stradă:
Cred că ar fi mai bine să mai muncească la clasă, că au niște salarii uriașe pt munca pe care o prestează. Unora dacă le ei manualul din față întră în panică și nu mai știu să predea!
29 May, 16:03 În memoriam Alexandru Oproescu
Ludmila Ungureanu a comentat pentru articolul In memoriam Alexandru Oproescu:
Suntem profund îndurerați la vestea de trecere la cele veșnice a celui care a fost Alexandru Oproescu , Om al cărții, un mare intelectual, scriitor, specialist de înaltă ținută profesională în biblioteconomie, fost director al Bibliotecii Județene ,,V.Voiculescu”, inițiatorul și fondatorul Biliotecii ,,Basarabia” din orașul Soroca. Merită cu prisosință gratitudinea noastră pentru realizarea proiectului - Biblioteca ,,Basarabia” , a fost și a rămas până la urmă cu sufletul alături de noi , cu idei îndrumătoare și cu un mare interes față de evaluarea bibliotecii, fiind ca o făclie în drumul pe care l-am parcurs împreună. A plecat la cer, lăsându-ne fără unul dintre cei mai iubiți și competenți îndrumători pe care i-am avut, apreciem și prețuim contribuția valoroasă a Domnului Alexandru Oproescu în susținerea activității Bibliotecii ,,Basarabia”, filială a Biliotecii Județene ,,V.Voiculescu” din Buzău și îi vom păstra mereu vie amintirea. Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Colectivul bibliotecii ,,Basarabia”: Ludmila Ungureanu, Eleonora Sochirca, Silvia Dabija.
29 May, 15:36 Am mai spus-o dar se potrivește și aici!
Pixelu și analogia a comentat pentru articolul Insolvență sub semnul întrebării la producătorul de sticlă Gerom, după o privatizare lăsată cu condamnarea unui acționar al societății:
Este ca şi cum s-ar fi furat de la o fermă de stat o turmă de oi, să zicem! Se fac anchete peste anchete şi se condamnă vinovaţii: doi ciobani români care au furat, puşi de cineva, oile pe timp de noapte, cum altfel, de-a rămas ţarcul gol! Dar culmea, că oile, în loc să fie găsite la ei, sunt bine merçi la nişte păstori străini, care au pus deja alţi ciobani, tot români, care să le mulgă mai departe, de data asta doar în folosul lor! Curat murdar, cum ar spune nenea ăla, dar doar curat, spune justiţia română, care n-are treabă cu noii proprietari, nici cu recuperarea oilor, ci cu hoţii noştri, cărora nici nu mai are ce le confisca, deoarece bruma de bani pe care-i luaseră au băut-o într-o seară, dar şi-o iau cu suspendare! Ai lor, în schimb, sunt bine merçi! Dacă mai dispare o oaie, tot statul român le-o plăteşte, căci ei sunt asiguraţi! Justiţie românească, sau prostie omenească?!
Google PageRank Checker