27 de ani
de presa libera
Marti, Mai 30, 2017 01:57 AM
dragaica

de

Comedii şi desene animate, documentare cu dinozauri, au încântat timp de o săptămână sufletele copiilor buzoieni instituţionalizaţi. Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” a derulat începând de luni „Săptămâna Filmului”, un proiect în cadrul căruia a oferit zilnic posibilitatea publicului de a viziona câte un film în cadrul secţiei Internet-Multimedia.

 |
21 Jul 2011
1659
de

     Mai avem puţin şi intrăm în luna august, dar nu au reuşit încă cei în drept să definitiveze şi să omologheze aplicaţia informatică pentru stabilirea pensiilor de către Casa Naţională de Pensii Publice.

     Domnule, dar greu o mai fi!!! Sau nu prea sunt bani la buget şi este o metodă de amânare a emiterii deciziei de pensie... Adică te descurci tu până atunci, nu? Ai părinţi, rude, prieteni... Te mai uiţi la televizor şi îţi trece foamea...           

 |
19 Jul 2011
1762
de

Celebrul tezaur de la Pietroasele va fi păzit zi şi noapte de jandarmi, timp de o săptămână

Protocol de grad 0 la Buzău, săptămâna viitoare. Celebra „Cloşcă cu Puii de Aur” va fi scoasă pentru prima dată din Muzeul Judeţean pentru a fi expusă publicului larg. Valoarea istorică a exponatului i-a făcut pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău, cei care organizează evenimentul, să ia măsuri speciale de siguranţă.

 

 |
19 Jul 2011
2148
de

*Zece cursanţi sunt învăţaţi tainele zugravilor de subţire, ai marilor meşteri iconari

Buzoienii duc mai departe tradiţia zugravilor de subţire. Zece elevi ai liceelor de artă din ţară vor merge la începutul lunii august pe urmele  marilor pictori de biserici care s-au format la începutul secolului al XIX-lea, la celebra şcoală de la Episcopia Buzăului.

 

 |
17 Jul 2011
1922
de

      Îmi spunea un amic ce înseamnă să construieşti în Germania. Dacă vin specialiştii să instaleze prizele într-o clădire şi constată că stratul de tencuială nu corespunde grosimii standard, pleacă.

     La noi nu se ţine cont de nimic. Tocmai s-a asfaltat o bucată din strada Unirii în centrul Buzăului, dar capacele de canalizare au fost lăsate sub nivel!

     Să mă scuze cititorii, am mai scris pe tema asta... Dar chiar este strigător la cer! Chiar nu vede nimeni?

 

 |
17 Jul 2011
1691
de

Am impresia că trăim într-un mare circ. Adică este îmbulzeală mare la fel de fel de licee, facultăţi, masterate, mulţi semnează cu „doctor” înainte, deşi nu au treabă cu medicina... Adevăraţi colecţionari de diplome care, cine ştie, vor fi bune la ceva!

     Dar nu în zilele noastre, pentru că, mai ieri s-a anunţat că sunt disponibile 10.000 de locuri de muncă, din care 9.000 fără studii superioare. Ca să vezi în ce situaţii ne poate pune viaţa...

 |
16 Jul 2011
1643
de Vasile GHINEA

            Joi, 14 iulie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment, pentru îmblânzirea spiritelor, susţinut cu aceeaşi vervă de Matincă Costea, pe un  text de Fred Firea, „Firul buclucaş”.

 |
16 Jul 2011
2389
de

Departe de sălile de clasă şi cursurile rigide, tinerii din toate colţurile ţării au ocazia să înveţe franceză în această vară în cadrul unor ateliere practice desfăşurate la Buzău. Este vorba despre Tabăra Internaţională a Francofoniei, care îşi va deschide porţile joi, la Poiana Pinului, loc în care îşi vor da întâlnire elevi, profesori de limba franceză şi un grup de tineri animatori belgieni.

 |
16 Jul 2011
2386
de

 Zeci de elevi buzoieni au sărbătorit la finalul săptămânii trecute Ziua Naţională a Franţei în aula Bibliotecii Judeţene.

            Profitând de vacanţă, cadrele didactice de la Şcoala „P. H. Zangopol” şi şcoala din Cândeşti au atras elevii în cadrul unei activităţi interactive, dominată de proiecţii de filme, jocuri, poezii, toate referitoare la cultura şi civilizaţia franceză.

 

 

 |
16 Jul 2011
2018
de

„I-am dovedit lui Radu Gabriel că nu sunt puştiul impertinent care se crede vedetă”

     Până şi cei care nu au călcat în viaţa lor într-o sală de teatru îl cunosc din rolurile savuroase pe care le-a făcut în filme precum „Filantropica” sau „Restul e tăcere”. Marius Florea Vizante este fără doar şi poate unul dintre cei mai buni actori de comedie din ţară, omul a cărui poreclă  (Vizante) a devenit nume de scenă la îndemnul maestrului Radu Beligan.

 |
14 Jul 2011
2415
de

            Radu Gabriel a jucat pentru prima dată în oraşul natal în calitate de actor profesionist

     Hohote de râs marţi seară la Casa de Cultură a Sindicatelor. Doi dintre cei mai buni actori de comedie din ţară au încântat buzoienii cu spectacolul „Filarmonica de Comedie”.

 

 |
13 Jul 2011
2108
de

     În Canada am încercat să contactez o jurnalistă care scria la un săptămânal. După cum era precizat lângă semnătură, avea 24 de ani. Am primit a doua zi un e-mail în care spunea că ar fi fost inedit un schimb de experienţă, dar se scuza că nu mai poate realiza acest lucru pentru că din ziua următoare nu mai lucra la acea publicaţie. Voia să-şi facă timp pentru a lua Bacalaureatul.

      Despre ce tot vorbim la noi?

 

 |
11 Jul 2011
1536
de

     Cred că vă amintiţi ce scrisori primeam acasă înainte de alegeri, cu marile realizări ale unor candidaţi, intercalate cu promisiuni...

     Ei bine, tare mi-aş dori, ca simplu plătitor de taxe şi impozite, să primesc, tot prin poştă, modul cum este cheltuit banul public. Şi, de ce nu, unde s-au dus miliardele împrumutate. Un tabel simplu, ce ar fi aşa de greu?

     Un miliard colo, unul dincolo, să le poată aduna chiar şi un elev de clasa întâi...

 

 |
10 Jul 2011
1578
de

Cei mici s-au arătat fascinaţi de „biblioteca din grădină”, iar părinţii au alternativă după ce grădinţele intră în vacanţă

Zeci de prichindei au luat parte iei la deschiderea primei biblioteci în aer liber din ţară. Iniţiativa Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” de a înfiinţa un spaţiu destinat secţiei pentru cei mici a fost foarte bine primită şi de părinţii care au descoperit astfel o nouă locaţie unde copiii lor îşi pot petrece timpul în perioada în care grădiniţele şi căminele intră în vacanţă.

 |
10 Jul 2011
2506
de Vasile GHINEA

Joi, 7 iulie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de George Topârceanu, „În jurul unui divorţ”, răsplătit cu aplauze.

 |
09 Jul 2011
1994
de

*Aproape 50 de dansatori de la Mike’s School of Dance au impresionat sâmbătă publicul

Clovni înspăimântători, tineri în costume trandy, puşti cu haine extravagante au luat cu asalt cu toţii vineri seară insuliţa din Parcul Tineretului. Reprezentanţii de la Mike’s School of Dance au bifat încă un spectacol de amploare, de data aceasta alegându-şi ca locaţie Clubul Atlantis.

 |
09 Jul 2011
3252

Stiri Agerpres

Siria: 14 civili uciși într-un bombardament al SI în estul țării (OSDO)
Marti, Mai 30, 2017 01:51 AM

În total, 14 persoane au fost ucise luni seară într-un bombardament al grupării Stat Islamic (SI) asupra unei zone aflate sub controlul regimului la Deir ez-Zor, în estul Siriei, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Vasilescu:Eu sper ca Parlamentul să se miște suficient de repede și să treacă din nou legea salarizării,dacă președintele nu o va promulga
Marti, Mai 30, 2017 01:48 AM

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, speră ca Parlamentul României să se miște "suficient de repede" și să treacă din nou legea salarizării unitare, în cazul în care președintele României nu o va promulga și o va retrimite în Parlament, însă menține termenul de adoptare la 1 iulie.

Acord franco-român pentru diplome la finalul masterului pentru inginerii din două rețele universitare
Marti, Mai 30, 2017 01:45 AM

Studenții români de la facultățile care fac parte din Alianța Română a Universităților Tehnice (ARUT) pot beneficia la finalul programului de master și de o diplomă franceză, după ce luni a fost semnat un acord cadru de cooperare interuniversitar.

Ministrul Muncii: Nu primarii sunt cei care stabilesc salariile, ci Consiliile Locale cu reprezentanții sindicatelor
Marti, Mai 30, 2017 01:11 AM

Salariile vor fi stabilite de Consiliile Locale și de cele Județene cu reprezentații sindicatelor și nu de primari sau de președinții de consilii, a precizat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Venezuela: Opoziția dorește să mărească presiunea străzii
Marti, Mai 30, 2017 00:52 AM

Opozanții președintelui venezuelan, Nicolas Maduro, au defilat cu miile luni cu ambiția de a accentua presiunea asupra șefului statului și a proiectului său de revizuire a Constituției, transmite AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 May, 18:07 Profesori în stradă
Flory a comentat pentru articolul Profesorii buzoieni ies luni în stradă:
Cred că ar fi mai bine să mai muncească la clasă, că au niște salarii uriașe pt munca pe care o prestează. Unora dacă le ei manualul din față întră în panică și nu mai știu să predea!
29 May, 16:03 În memoriam Alexandru Oproescu
Ludmila Ungureanu a comentat pentru articolul In memoriam Alexandru Oproescu:
Suntem profund îndurerați la vestea de trecere la cele veșnice a celui care a fost Alexandru Oproescu , Om al cărții, un mare intelectual, scriitor, specialist de înaltă ținută profesională în biblioteconomie, fost director al Bibliotecii Județene ,,V.Voiculescu”, inițiatorul și fondatorul Biliotecii ,,Basarabia” din orașul Soroca. Merită cu prisosință gratitudinea noastră pentru realizarea proiectului - Biblioteca ,,Basarabia” , a fost și a rămas până la urmă cu sufletul alături de noi , cu idei îndrumătoare și cu un mare interes față de evaluarea bibliotecii, fiind ca o făclie în drumul pe care l-am parcurs împreună. A plecat la cer, lăsându-ne fără unul dintre cei mai iubiți și competenți îndrumători pe care i-am avut, apreciem și prețuim contribuția valoroasă a Domnului Alexandru Oproescu în susținerea activității Bibliotecii ,,Basarabia”, filială a Biliotecii Județene ,,V.Voiculescu” din Buzău și îi vom păstra mereu vie amintirea. Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Colectivul bibliotecii ,,Basarabia”: Ludmila Ungureanu, Eleonora Sochirca, Silvia Dabija.
29 May, 15:36 Am mai spus-o dar se potrivește și aici!
Pixelu și analogia a comentat pentru articolul Insolvență sub semnul întrebării la producătorul de sticlă Gerom, după o privatizare lăsată cu condamnarea unui acționar al societății:
Este ca şi cum s-ar fi furat de la o fermă de stat o turmă de oi, să zicem! Se fac anchete peste anchete şi se condamnă vinovaţii: doi ciobani români care au furat, puşi de cineva, oile pe timp de noapte, cum altfel, de-a rămas ţarcul gol! Dar culmea, că oile, în loc să fie găsite la ei, sunt bine merçi la nişte păstori străini, care au pus deja alţi ciobani, tot români, care să le mulgă mai departe, de data asta doar în folosul lor! Curat murdar, cum ar spune nenea ăla, dar doar curat, spune justiţia română, care n-are treabă cu noii proprietari, nici cu recuperarea oilor, ci cu hoţii noştri, cărora nici nu mai are ce le confisca, deoarece bruma de bani pe care-i luaseră au băut-o într-o seară, dar şi-o iau cu suspendare! Ai lor, în schimb, sunt bine merçi! Dacă mai dispare o oaie, tot statul român le-o plăteşte, căci ei sunt asiguraţi! Justiţie românească, sau prostie omenească?!
Google PageRank Checker