27 de ani
de presa libera
Marti, Aprilie 25, 2017 05:45 AM

de

Fac artă de când se ştiu, unii doar din pasiune, iar alţii trăiesc din asta. Artiştii plastici neprofesionişti, adică neafiliaţi la UAP, se întâlnesc astăzi de la ora 9.30 pe simezele Bibliotecii Judeţene în cadrul unui eveniment organizat de Centrul Creaţiei Populare Buzău.

            Este vorba despre „Armonii cromatice”, expoziţie care reuneşte lucrările a peste 10 artişti plastici precum: Rodica Băceanu, Ana Marinescu, Leo Ţuclea, Fănel Dumitru, Alexandru Matei, Maria Maura, Ioan Vasile, Petru Tofan sau Amalia Papazisu.

 |
29 Jun 2011
1807
de

Eşti tare. Savurezi finalul deplasării în interes de serviciu. Ai pune jandarmii să aresteze golurile de aer ce-ţi clatină scaunul... Crezi că dama ce-ţi oferă băutura solicitată cu un zâmbet  te apreciază. Nu-ţi face iluzii, face parte din fişa postului. Te uiţi pe geam. Ştii că ai intrat în România după pământul parcelat ca niciunde, adevărată cârpeală.

     Ai putea să schimbi peisajul, doar ai funcţie destul de mare. Dar de ce te-ai complica?

     Măcar ruşine să-ţi fie...

 |
28 Jun 2011
1849
de

Spectacolul a fost reprogramat pentru data de 12 iulie

S-a vorbit despre acest spectacol ca unul dintre cele mai creative din ultimul timp. „Filarmonica de comedie”, reprezentaţie reprogramată pe 12 iulie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor (după ce a fost amânată luna trecută) oferă buzoienilor ocazia de a se întâlni cu trei maeştri ai comediei: Radu Gabriel, Marius Florea Vizante şi Gigi Ifrim.

 |
28 Jun 2011
1967
de

Printre absolvenţii buzoieni se vor afla şi Marina Neagu şi Diana Iarca, prezentatoarele de la VedeTeatru 2011

Teatrul „G. Ciprian” marchează împlinirea a 15 ani de la primul gong printr-un eveniment special.

 

 

 |
26 Jun 2011
1417
de

Oficierea slujbei de sfinţire a Bisericuţei copiilorcu hramul Sfântul Stelian, ocrotitorul celor mici, aflată la demisolul catedralei municipale  „Sfântul Mucenic Sava”, a avut loc în dimineaţa zilei de duminică 19 mai 1996, ca parte a unor evenimente istorice deosebite pentru ţinuturile buzoiene.

 |
25 Jun 2011
3595
de

“M-am apucat de pictură simţind că îmi trăieşte altul viaţa”

Aşezat în fotoliul elegant din piele albă, priveşte contemplativ, trâgând tacticos din ţigară, către spaţiul pe care tocmai l-a decorat. Se pregăteşte să explice, dar un client al barului se opreşte să îl salute. „Felicitări, Leo!

 |
22 Jun 2011
2926
de

Pentru cei pentru care arta plastică înseamnă doar portrete şi peisaje, expoziţia lui Răzvan Mihalcea de la Galeriile de Artă va crea un şoc. Încă de la prima vedere, tablourile buzoianului îţi atrag atenţia prin amestecul de culoare cu bucăţi neşlefuite de lemn, lipite pe pânzele de dimensiuni mari. În centrul vernisajului se află fără doar şi poate un tablou din care a fost ruptă intenţionat o bucată din suportul pe care a fost conceput.

 |
21 Jun 2011
1905
de

Artistul este chemat să realizeze o lucrare la cel mai mare simpozion de sculptură din lume

A încântat lumea cu sculturile sale în nisip şi în zapadă, a fost plătit de Gheorghe Hagi să realizeze trofeul competiţiei de fotbal care îi poartă numele, iar acum este gata să treacă la un nou nivel. Buzoianul Bogdan Adrian Lefter va lua parte luna viitoare la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sculpturii de pe tot globul.

 |
20 Jun 2011
2097
de

„Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”- André Malraux

În ultimii ani se vorbeşte zilnic despre o acută criză financiară şi economică, dar şi de alte fel de fel de crize – politice, sociale, tehnologice, ecologice – exprimându-se opinii variate în legătură cu acestea, inclusiv asupra cauzelor care le generează.  

 |
18 Jun 2011
3946
de

După-amiază cu parfum de tei, baloane de săpun şi limonadă gratis

La un pas de dogoarea infernală a oraşului, aproape 20 de adolescenţi îmbrăcaţi în tricouri albastre atrag atenţia trecătorilor din Parcul CRÂNG.

Părinţi cu copii, pensionari sau tineri aflaţi într-o zi de sâmbătă la plimbare pe aleile cu miros de tei ale parcului întorc involuntar capul către grupul care îşi montează „tabăra”.

 |
18 Jun 2011
3738
de

Obişnuiţi să audă ritmuri orientale ori de câte ori trec pe lângă insuliţa din parcul Crâng, buzoienii care iubesc muzica bună au avut joi o surpriză plăcută. În locul lălăielilor cu parfum de Ferentari, în locaţia insuficient exploatată, a concertat săptămâna trecută celebrul Marcian Petrescu cu trupa TRENUL DE NOAPTE, acesta putând fi deschiderea localului buzoian către evenimente de calitate.

 |
18 Jun 2011
1667
de

 Aproape 40 de tineri, lideri şi experţi din 14 ţări europene au răspuns invitaţiei Fundaţiei pentru Tineret de a lua parte în acest an la proiectul TOGETHER TO GET THERE.

      Desfăşurat la sfârşitul lunii aprile, la Buşteni, cursul a fost finanţat prin programul Tineret în Acţiune. Scopul principal al proiectului l-a constituit identificarea de noi căi pentru creşterea calităţii proiectelor de tineret şi transferarea de competenţe noi pentru lideri legate de convieţuirea în timpul proiectelor.

 |
16 Jun 2011
1381
de

*  După cutremurul din 1977, localitatea se numără printre puţinele comune din judeţ rămasă fără aşezământ cultural

Construcţia unei Case de Cultură în centrul civic al comunei rămâne un vis frumos pentru reprezentanţii Primăriei Mihăileşti, deşi au realizat de ani buni documentaţia necesară obţinerii finanţării necesare.

 |
16 Jun 2011
2597
de

ADEVĂRUL DESPRE MAREA DRAGOSTE CU SENS UNIC

Joi, 9 iunie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de Nicu Kaner, „Visul unei nopţi de vară”, răsplătit cu aplauze.

A urmat „lectorul de serviciu” Vasile Ghinea, cu poezie. Lectorul de astăzi este o cunoştinţă mai veche a noastră, care de câte ori lecturează (nu pentru a-şi impune poezia sa, ci, ca o necesitate a continuităţii şedinţelor când membrii Cenaclului sunt în pană de inspiraţie) lasă impresia unui spirit care are exerciţiul poeziei, cu un univers propriu, care are o anume lectură.

 |
14 Jun 2011
2976
de

Biblioteca Judeţeană găzduieşte astăzi, de la ora 11.00, expoziţia Concursului Naţional de artă Textilă „Tradiţie şi Modernitate”. Evenimentul reuneşte pe simezele din aula „Basil Iorgulescu” lucrări ale elevilor de la Palatele Copiilor din Buzău, Tulcea, Târgovişte, Focşani, Satu-Mare, Slobozia, Suceava, Iaşi şi din cluburile copiilor Beceni, Lipova, Panciu, Pătârlagele, Curtea de Argeş sau Bârlad.

 |
14 Jun 2011
1823

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Apr, 03:19 Schimbare
Catalina a comentat pentru articolul Cine vrea să conducă organizația județeană a Partidului Național Liberal:
PNL Buzau are nevoie de o schimbare majora de imagine,timp de 27 de an a fost perceput ca anexa Psd la buzau si pe buna dreptate ex:Bigiu a facut afaceri cu boscodeala ,scutaru a facut afaceri cu Dobrica,Ovidiu tinut director la electrica de ciolacu,Romanescu cu hotelul lui a facut si face afaceri cu psd aripa neagu cj ,toti sportivii care ajung in buzau sunt cazati la sport pab basca mai primesc cateodata si bani de la cj .Olariu este tinut director ARR buzau de emanoil neagu,alina ilies director adjunct dgaspc ,fam tudor =familie mafiota.Basca si romanescu este crescut de toti acesti puscariabili ,numai zicem ca si el si nevasta beti au fost achetati de Diicot pt neplata taxelor si impozitelor ,si s a mai si vopsit in cap ca poate isi pierde urma.Singura sansa ca pnl sa se revigoreze este ca Zoican sa ajunga presedinte ,daca nu ,la urmatoarele alegeri care vor urma pnl buzau nu va trece de 7% .Nimeni nu l mai crede pe Romanescu ca se lupta cu psd .A devenit un personaj necredibi fiind crescut de puscariasul bigiu si infractorii scutaru si fam tudor .Ce naste din pisica soareci maninca.Penelistilor aveti grija pe cine votati daca vreti schimbarea mult asteptata si la voi.Buzaul a fost distrus de Boscodeala ,bigiu,mocanu,tudor etc .Succes!
24 Apr, 22:59 Nota 4,50 nu are scuza
Andrei a comentat pentru articolul Cum a reînviat subprefectul Sorin Gheorghe la Casa Albă spiritul Getei Burducea / Cu 4,50 la concurs, numită șef interimar la Pașapoarte:
Stimate domnule "David" , ceea ce ați afirmat nu are absolut nicio legătura cu nota pe care a obținut-o "competenta "doamna Radu . In plus, va sugerez sa consultati gramatica limbii române înainte sa induceți opinia publica in eroare !
24 Apr, 22:29 ...
Bebe a comentat pentru articolul Cum a reînviat subprefectul Sorin Gheorghe la Casa Albă spiritul Getei Burducea / Cu 4,50 la concurs, numită șef interimar la Pașapoarte:
Ha, ha, ha, mă faceți să râd. Doamna Boiangiu Gabriela, cea mai competentă de a resuscita un serviciu!  Oricum, PE UNDE S-A PLIMBAT DOAMNAAA ... bineînteles, fac referire la locurile de muncă pe unde a trecut, a fost nevoie de resuscitare.  La ce este competentă? Voi ziariștii, încercați sa nu mai publicați știrea așa cum vi se servește, transformați-o, prelucrati-o, se vede din avion ca este realizată de un polițist fără imaginație și cu lateralele înguste, ex.: "rezultatele ........arată în FELUL URMĂTOR:". Aceasta este știre de ziarist cu experientă??? Ați putea face un studiu pe  trecutul profesional al doamnei Boiangiu G., anii 2003-2004, 2006-2007, dar mai bine luați-o încetișor din anii '90. Succes!!! Aștept cu nerăbdare  știrea privind cv-ul doamnei Boiangiu, și nu cred că sunt singurul.
Google PageRank Checker