27 de ani
de presa libera
Marti, Mai 30, 2017 01:43 AM
dragaica

de

Copiii au prilejul să îşi realizeze propriile ghiozdane şi să asiste la experimente haioase

 

 

 

 

 |
27 Aug 2011
1864
de

Tonurile de mătase roşu-cărămizii, alături de brunul-roşcat al mahonului au invadat, joi, Galeriile de Artă, într-o explozie de frumos, provocată de expoziţia buzoiencelor Rodica Panaitescu şi Luminiţa Toader.

 |
27 Aug 2011
1996
de

*Evenimentul s-a dovedit un succes având mai mulţi concurenţi decât suporta regulamentul

 |
24 Aug 2011
2612
de

Publicistul buzoian Marin Ifrim a devenit primul scriitor buzoian deţinător al unui premiu „Opera Omnia”.

 |
24 Aug 2011
1927
de

*Buzoienii vor derula un turneu în Germania cu spectacolul în care joacă Mircea Diaconu

 

 

 

 

 

 |
24 Aug 2011
2101
de

*Inspectorul buzoian a beneficiat de o bursă în Belgia, destinată formării profesorilor de franceză

 |
23 Aug 2011
1637
de

Au învăţat motivele specifice costumelor populare din zona Buzăului şi exersează de zor coaserea lor. Cei 20 de elevi de la Palatul Copiilor Buzău care au ajuns luni la Tabăra Creaţiei Populare de la Varlaam au luat deja primele lecţii de la meşterii populari din zonă.

 |
23 Aug 2011
1908
de

Iubitorii de artă sunt invitaţi mâine, de la ora 17:00 la vernisajul de la Galeriile „Ion Andreescu”. Este vorba despre expoziţia comună a celor doi membri UAP Buzău, Rodica Panaitescu şi Luminiţa Toader, intitulată „Culoare, Timp şi Spaţiu”.

 |
22 Aug 2011
1761
de

      Arheologii buzoieni au luat pauză pe şantierul de la Pietroasele. Deşi vremea este prielnică pentru noi săpături, cercetătorii sunt nevoiţi ca până spre toamnă să nu mai poate lucra în zona respectivă.

          

 

 |
21 Aug 2011
683
de

      Arheologii buzoieni au luat pauză pe şantierul de la Pietroasele.

 |
21 Aug 2011
1663
de

*Elevii de la Palatul Copiilor vor deveni ucenicii meşterilor populari

     Meşterii populari din Varlaam şi Mânzăleşti vor avea săptămâna viitoare ucenici hotărâţi să fure meserie. Este vorba despre elevii de la Palatul Copiilor Buzău care vor lua parte la „Tabăra de Creaţie Populară” organizată de Consiliul Judeţean la Varlaam.

     Evenimentul se va derula pe parcursul a şapte zile, în perioada 21-27 august şi va cuprinde mai multe ateliere de creaţie la care profesori sunt artişti populari locali.

 

 |
17 Aug 2011
2524
de

Voluntarii din cadrul Asociaţiei  pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu (ADCN)  îşi construiesc singuri scenarii pentru spectacolele de teatru forum realizate în cadrul proiectului “Voluntar pentru tine”.

            Astfel, adolescenţii s-au adunat astăzi, în echipa de 15 persoane, la sediul ADCN, pentru a simula piesa de teatru intitulată “Sărăcia, viaţă condamnată” , care va fi interpretată în opt comunităţi diferite ce aparţin de Nehoiu şi două la nivel judeţean.

 |
17 Aug 2011
2441
de

Buzoienii pasionaţi de arta urbană sunt invitaţi sâmbătă, de la ora 12.00 la Galleria Mall, unde va avea loc concursul „Graffiti în culorile Galleria”.

            Competiţia se adresează grafferilor amatori şi profesionişti care vor avea la dispoziţie, în parcarea din spatele mall-ului, pereţi de rigips cu dimensiunea 1,25 X 2,50 pe care îşi vor putea demostra talentul în această formă de artă.

 

 |
16 Aug 2011
2320
de

„Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” este o producţie despre relaţiile din cuplu, la diferite vârste

În plină perioadă de concediu, buzoienii care încă nu au plecat în vacanţă au ocazia să urmărească o comedie de zile mari cu actorii din celebrul sitcom MONDENII.

 

 |
16 Aug 2011
2070
de

*Costel Pătrăşcanu, unul dintre cei mai mari caricaturişti de presă, va fi invitat luna viitoare la Buzău

Surprize la ediţia de anul acesta a Zilelor „Pamfil Şeicaru” de la Buzău. Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” pregătesc luna viitoare o nouă ediţie a manifestării dedicate marelui jurnalist originar din Buzău.

 |
15 Aug 2011
2114
de

Vineri, 19 august 2011, de la ora 17,00, sub genericul „Unitatea Neamului Românesc”, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, va avea loc simpozionul comemorativ dedicat împlinirii a 410 ani de la asasinarea lui Mihai Vodă Viteazul.

Manifestarea este organizată de Fundaţia “Sfântul Sava de la Buzău” împreună cu Fundaţia de cultură patriotică “Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz”...

 

 |
15 Aug 2011
1667

Stiri Agerpres

Ministrul Muncii: Nu primarii sunt cei care stabilesc salariile, ci Consiliile Locale cu reprezentanții sindicatelor
Marti, Mai 30, 2017 01:11 AM

Salariile vor fi stabilite de Consiliile Locale și de cele Județene cu reprezentații sindicatelor și nu de primari sau de președinții de consilii, a precizat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Venezuela: Opoziția dorește să mărească presiunea străzii
Marti, Mai 30, 2017 00:52 AM

Opozanții președintelui venezuelan, Nicolas Maduro, au defilat cu miile luni cu ambiția de a accentua presiunea asupra șefului statului și a proiectului său de revizuire a Constituției, transmite AFP.

Tenis de masă: Victorii pe linie pentru români, în preliminarii, la Mondialele din Germania
Marti, Mai 30, 2017 00:38 AM

Jucătorii români au obținut victorii în fazele preliminare, luni, în prima zi a Campionatelor Mondiale individuale de tenis de masă de la Dusseldorf (Germania).

Vasilescu: Bugetarii nu trebuie să fie speriați; ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020
Marti, Mai 30, 2017 00:29 AM

Bugetarii nu trebuie să fie speriați, pentru că ne vom încadra în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei până în 2020 sau de 43 de miliarde de lei până în 2022, a declarat, luni, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, după dezbaterile pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Alba Carolina, înconjurată de 100 de ori cu bicicleta de "omul cu cel mai bun job din lume"
Marti, Mai 30, 2017 00:04 AM

Britanicul Ben Southall, ajuns celebru în 2009 după ce a câștigat concursul pentru ocuparea ''celui mai bun job din lume'', organizat de Oficiul de Turism din Queensland (Australia), a înconjurat luni cu bicicleta de 100 de ori fortificația medievală din Alba Iulia, mai exact a făcut 100 de tururi ale Șanțurilor Cetății Alba Carolina, străbătând în total 270 de kilometri.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 May, 18:07 Profesori în stradă
Flory a comentat pentru articolul Profesorii buzoieni ies luni în stradă:
Cred că ar fi mai bine să mai muncească la clasă, că au niște salarii uriașe pt munca pe care o prestează. Unora dacă le ei manualul din față întră în panică și nu mai știu să predea!
29 May, 16:03 În memoriam Alexandru Oproescu
Ludmila Ungureanu a comentat pentru articolul In memoriam Alexandru Oproescu:
Suntem profund îndurerați la vestea de trecere la cele veșnice a celui care a fost Alexandru Oproescu , Om al cărții, un mare intelectual, scriitor, specialist de înaltă ținută profesională în biblioteconomie, fost director al Bibliotecii Județene ,,V.Voiculescu”, inițiatorul și fondatorul Biliotecii ,,Basarabia” din orașul Soroca. Merită cu prisosință gratitudinea noastră pentru realizarea proiectului - Biblioteca ,,Basarabia” , a fost și a rămas până la urmă cu sufletul alături de noi , cu idei îndrumătoare și cu un mare interes față de evaluarea bibliotecii, fiind ca o făclie în drumul pe care l-am parcurs împreună. A plecat la cer, lăsându-ne fără unul dintre cei mai iubiți și competenți îndrumători pe care i-am avut, apreciem și prețuim contribuția valoroasă a Domnului Alexandru Oproescu în susținerea activității Bibliotecii ,,Basarabia”, filială a Biliotecii Județene ,,V.Voiculescu” din Buzău și îi vom păstra mereu vie amintirea. Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Colectivul bibliotecii ,,Basarabia”: Ludmila Ungureanu, Eleonora Sochirca, Silvia Dabija.
29 May, 15:36 Am mai spus-o dar se potrivește și aici!
Pixelu și analogia a comentat pentru articolul Insolvență sub semnul întrebării la producătorul de sticlă Gerom, după o privatizare lăsată cu condamnarea unui acționar al societății:
Este ca şi cum s-ar fi furat de la o fermă de stat o turmă de oi, să zicem! Se fac anchete peste anchete şi se condamnă vinovaţii: doi ciobani români care au furat, puşi de cineva, oile pe timp de noapte, cum altfel, de-a rămas ţarcul gol! Dar culmea, că oile, în loc să fie găsite la ei, sunt bine merçi la nişte păstori străini, care au pus deja alţi ciobani, tot români, care să le mulgă mai departe, de data asta doar în folosul lor! Curat murdar, cum ar spune nenea ăla, dar doar curat, spune justiţia română, care n-are treabă cu noii proprietari, nici cu recuperarea oilor, ci cu hoţii noştri, cărora nici nu mai are ce le confisca, deoarece bruma de bani pe care-i luaseră au băut-o într-o seară, dar şi-o iau cu suspendare! Ai lor, în schimb, sunt bine merçi! Dacă mai dispare o oaie, tot statul român le-o plăteşte, căci ei sunt asiguraţi! Justiţie românească, sau prostie omenească?!
Google PageRank Checker