27 de ani
de presa libera
Luni, Iulie 24, 2017 21:55 PM
albosmart

de

O listă cu sineturile moşnenilor de la 1633–1823, pentru hotarul Corbu în Blidărea, a ajuns în colecţiile Academiei în condiţii necunoscute [...]

 |
26 Oct 2011
2566
de

Veste bună pentru buzoienii interesaţi să ia parte la spectacolul lui Florin Piersic de marţi. Cu doar câteva zile înainte de reprezentaţia „Hoinărind printre amintiri”, [...]

 |
25 Oct 2011
1826
de

Reprezentanţii Direcţiei pentru Cultură Buzău au făcut publică lista câştigătorilor primei ediţii a Concursului de creaţie jurnalistică „Pe urmele lui Vasile Voiculescu”.

 |
25 Oct 2011
2275
de

      „Dacă ai picioarele murdare, nu trebuie să le tai ca să le cureţi”

 |
25 Oct 2011
1482
de

Scriitorii buzoieni şi-au dat ieri întâlnire la Biblioteca Judeţeană pentru o nouă manifestare dedicată lui Vasile Voiculescu. Invitaţi au fost cunoscuţii Florentin Popescu şi Passionaria Stoicescu, alături de Gheorghe Postelnicu.

 |
24 Oct 2011
1888
de

*Producţia se bucură de participarea cunoscutului jurnalist Mircea Toma şi a actorului Lucian Ghimişi

 |
24 Oct 2011
1680
de

*Peste 30 de liceeni au avut de completat un adevărat puzzle de informaţii în cadrul concursului dedicat marelui poet

 |
22 Oct 2011
2944
de

*Diana Iarca, Dragoş Dumitru şi Marina Neagu, trei absolvenţi ai Liceului de Artă care au avut ambiţia să joace pe scena buzoiană

 |
19 Oct 2011
2085
de

Recunoscut exeget al marelui Vasile Voiculescu, buzoianul Florentin Popescu nu putea lipsi din cadrul manifestărilor dedicate celui mai mare poet al Buzăului.

 |
19 Oct 2011
1914
de

Reprezentanţii bibliotecilor din tot judeţul şi-au dat întâlnire vineri la Biblioteca Judeţeană, cu ocazia organizării „Salonului Editurilor”.

 |
18 Oct 2011
1415
de

Marele actor al României. Omul ce-ţi poate vorbi două zile în continuu fără a te plictisi! Poetul ce-ţi recită marea şi cerul. Fiinţa ce te poate face vesel sau trist din doar câteva cuvinte.

 |
18 Oct 2011
1868
de

*Primul concurs de creaţie la care tinerii merg în documentare şi realizează lucrările pe loc      

 |
18 Oct 2011
2338
de

Sâmbătă,15 octombrie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu” a debutat cu un scurt moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text Alexandru Anastasescu, „Ghiţă Piuliţă.”

 |
17 Oct 2011
1618
de

Călătorie printre amintiri, luni, la Biblioteca Judeţeană.

 |
17 Oct 2011
2283
de

*Buzoiencele au fost premiate la Concursul internaţional „Philippe Senghor”, dovedind că au imaginaţie şi talent la pictură

 |
17 Oct 2011
2471
de

O nouă premieră, un nouă vedetă la teatrul din Buzău. Aşa cum şi-a obişnuit spectatorii, conducerea Teatrului „G. Ciprian” a început stagiunea cu o producţie care are în prim plan un actor cu notorietate.

 |
17 Oct 2011
2317

Stiri Agerpres

MApN: Întâlnirea ministrului apărării naționale cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Achiziții Publice
Luni, Iulie 24, 2017 21:37 PM

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a avut luni o întâlnire de lucru, la sediul ministerului, cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, în scopul pregătirii demersurilor de armonizare și eficientizare a cadrului legal aplicabil procedurilor de achiziții militare pe linia programelor esențiale de înzestrare a armatei.

Israelul insistă la ONU asupra securității la Ierusalim
Luni, Iulie 24, 2017 21:13 PM

Israelul dorește detensionarea situației de la Ierusalim, dar intenționează să garanteze securitatea pe Esplanada Moscheilor, a declarat luni presei ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, înaintea unei reuniuni a Consiliului de Securitate.

Daniel Kolar (Viktoria Plzen) - FCSB are jucători de mare calitate, dar nu ne temem
Luni, Iulie 24, 2017 21:11 PM

Fotbalistul formației Viktoria Plzen, Daniel Kolar, a declarat, luni, într-o conferință de presă susținută la Arena Națională din Capitală, că FCSB, adversara din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, are jucători de mare calitate, însă nu se teme de niciunul dintre aceștia.

George R.R. Martin dezvăluie că volumul "The Winds of Winter" ar putea fi lansat în 2018
Luni, Iulie 24, 2017 21:07 PM

Scriitorul american George R.R. Martin a oferit noi informații despre "The Winds Of Winter", următoarea carte din seria sa literară "Song of Ice and Fire", pe baza căreia este realizat serialul de televiziune "Game of Thrones", și a spus că acest volum ar putea fi lansat în librării în anul 2018, informează site-ul revistei Variety.

A murit regizorul și producătorul Răzvan Georgescu
Luni, Iulie 24, 2017 21:00 PM

Regizorul și producătorul Răzvan Georgescu a murit luni la vârsta de 52 de ani, a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, asociația creatorilor de film documentar independent - DocuMentor.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Jul, 17:50 Celui cu teascul
Pixelu nearticulat a comentat pentru articolul De ce îşi va trimite Prefectura reprezentant la toate şedinţele Consiliului Local:
Cu siguranță va veni alt gușter cu steluțe europene tatuate pe coadă în locul Operatorului Tescaru&Șopârlele! Că doar n-or fi bruxelezii tâmpiți și să lase să culeagă caimacul niște neica-nimeni neaoși! Că doar nu s-au chinuit degeaba să impună o legislație colonială frumos ambalată în poleială strălucitoare!
Nici ei nu mai au răbdare și încearcă să grăbească lucrurile. Dacă aruncați o privire pe alocarea de fonduri pentru Buzău prin Programul Național de Dezvoltare Locală veți observa că multe fonduri sunt exact pentru rețelele de apă din localitățile care au aderat recent la ADI 2008 Buzău. Pe bruxelezi nu-i interesează un profit insignifiant, ei gândesc la scară mare, au experiența sutelor de ani de colonialism și vor acționa doar în momentul în care profiturile sunt rezonabile (de la cât mai mulți locuitori) și își vor face intrarea apărând pe un cal alb, pozând în salvatorii neamului românesc de înfierații penali ai aceluiași neam românesc personificați în Tescaru&Co. Calul alb va fi de fapt, calul troian.
Și nu este vorba doar de județul Buzău! M-am întrebat în câte alte județe există asemănări cu județul Buzău. N-o să vă vină să credeți câte ADI-uri s-au înființat în țară pentru același scop! Nici măcar n-au încercat să salveze aparențele. Majoritatea operatorilor de apă se numesc, ați ghicit, „Compania de Apă …”. Diferă doar cuvântul de final care este denumirea județului sau regiunii. După cum am obișnuit cititorii, lucrez cu materialul clientului. Este suficient să aruncați o privire pe tabelul de licențe de pe saitul ANRSC pentru verificarea veridicității afirmațiilor mele.
24 Jul, 17:19 O MARE VRĂJEALĂ
STOICA NICOLETA a comentat pentru articolul Asistent social, angajat la Unitatea de Primiri Urgenţe:
INTERVIUL DIN CADRUL CONCURSULUI PENTRU POSTUL DE ASISTENT SOCIAL A AVUT CA SCOP SUSTINEREA UNEI ANUMITE CANDIDATE. INTREBARI SIMPLE LA CARE SA POATA RASPUNDE SI O CANDIDATA MAI PROST PREGATITA .ASA A AJUNS DE PE LOCUL TREI PE LOCUL UNU. CUM POTI LUA 93,33PUNCTE LA SCRIS IAR LA INTERVIU SA PRIMESTI DOAR CINCI...IN CONDITIILE IN CARE INTREBARILE AU FOST SUPERUSOARE
24 Jul, 14:09 Clar
Teascul de tescari a comentat pentru articolul De ce îşi va trimite Prefectura reprezentant la toate şedinţele Consiliului Local:
Pixelul resursă naturală face un gest civic necesar, citind pentru cei ce nu au avut sau și-au pierdut deprinderea de a mai citi. Și totuși, chiar așa fiind, se pune întrebarea: Nu mai pot bruxelezii să ne escrocheze decât cu Tescaru director? Iote, poate eu vreau să mă escrocheze alt babuin, nu ăsta. Se poate?
Google PageRank Checker