27 de ani
de presa libera
Marti, Aprilie 25, 2017 05:43 AM

de Vasile GHINEA

Joi, 7 iulie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de George Topârceanu, „În jurul unui divorţ”, răsplătit cu aplauze.

 |
09 Jul 2011
1978
de

*Aproape 50 de dansatori de la Mike’s School of Dance au impresionat sâmbătă publicul

Clovni înspăimântători, tineri în costume trandy, puşti cu haine extravagante au luat cu asalt cu toţii vineri seară insuliţa din Parcul Tineretului. Reprezentanţii de la Mike’s School of Dance au bifat încă un spectacol de amploare, de data aceasta alegându-şi ca locaţie Clubul Atlantis.

 |
09 Jul 2011
3236
de

Mă gândeam şi eu, ca omul, dacă m-aş băga să conduc ţara asta, din 2012. Miliarde de achitat către noul nostru tătic, pe nume FMI, şosele ba, asigurare medicală fracturată, şomaj cu multe zerouri, bani de salarii şi pensii prin fundul sacului, educaţia, derivată de prea multe ori, locuri de muncă, mai greu...

 |
09 Jul 2011
1678
de

În penultima zi a anului 2006 un număr de 15 mari muzee din Bucureşti şi din ţară au fost deschise pentru prima dată publicului până la ora 24, gratuit, marcând acţiunea “Nopţi albe”. A fost una din inspiratele iniţiative care au premers intrării României, cu acte în regulă, în Uniunea Europeană.

 |
09 Jul 2011
2939
de

O comedie cu Ovidiu Cuncea despre lipsa de scrupule pentru a pune mâna pe avere

După succesul avut cu „Puşlamaua”, George Motoi se întoarce pe scena buzoiană cu o nouă producţie. Este vorba despre „Moştenirea norocului” de Thanasis Papathanasion şi Mihalis Reppas, un spectacol regizat de celebrul actor.

 |
06 Jul 2011
2478
de

     Au început să spună şi trecătorii prin Buzău că nu au mai văzut o localitate aşa de aglomerată. Adevărul este că, dacă vrei să parchezi o maşină în centru, în orice zi, ai puţine şanse. Cauza principală? Piaţa.

     Maşini de marfă peste tot, urcate chiar pe trotuare, parcate şi peste noapte, obligă la sensuri unice şi blochează, pe alocuri, circulaţia. Ce bun ar fi un loc la marginea oraşului, aerisit, care să nu te îmbolnăvească de nervi...

 |
05 Jul 2011
1817
de

Clădiri buzoiene cu importanţă istorică, promovate printr-o finanţare a CJ

     Şase artişti plastici îşi unesc forţele pentru promovarea monumentelor de patrimoniu din Buzău. Reprezentanţi ai Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Buzău sunt implicaţi în proiectul „Buzău, leagăn de cultură”, finanţat de către Consiliul Judeţean cu 5.000 de lei.

 

 

 |
05 Jul 2011
1643
de

Zeci de peisaje, portrete şi sculpturi au încântat săptămâna trecută publicul prezent la vernisajul expoziţiei „Armonii cromatice” organizate la Biblioteca Judeţeană. Evenimentul iniţiat de Centrul de Creaţie Buzău a adus pe simeze lucrări semnate de artişti plastici amatori precum: Rodica Băceanu, Ana Marinescu, Amelia Papazisu, Leonard Ţuclea, Marian Nica, Fănel Dumitru, Florina Tudor, Alexandru Matei, Maria Maura etc.

 |
04 Jul 2011
1549
de Vasile GHINEA

Joi, 30 iunie, şedinţa Cenaclului literar- artistic “Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură “Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat a debutat cu un scurt moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de Bogdan Căuş, “Nu mă bag”, răsplătit cu aplauze .

 |
04 Jul 2011
2076
de Vasile GHINEA

Joi, 23 iunie, şedinţa Cenaclului literar-artistic “Alexandru Sihleanu” de la Casa Municipală de Cultură “Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat, a debutat cu un moment de divertisment susţinut de Matincă Costea pe un text de George Mihalache, “Nu admit!”.

A urmat lectorul de serviciu, Matincă Costea, cu epigrame. Lectorul de astăzi nu este la prima abatere de acest gen. În 2009 a scos la Ed. “Rafet” volumul de epigrame “Cu sare şi piper”.

 |
04 Jul 2011
2433
de

Mă rog la Dumnezeu să mă ţină întreg la minte, pentru că nu mai înţeleg nimic. Unii politicieni tot spun că statul nu ar fi putut plăti salariile şi pensiile dacă nu existau împrumuturile la FMI, alţii ne bagă frica în oase, făcându-ne să ne gândim la sumele pe care trebuie să le rambursăm (oare de unde?) începând cu anul viitor...

O fi adevărul pe undeva, pe la mijloc, dar se mai poate simţi cineva în siguranţă?

 

 |
04 Jul 2011
1830
de

Au fost trimise în toamna anului trecut, la casele din Buzău ce nu aveau montate apometre, somaţii ce conţineau termene limită de construire a căminelor, cu dimensiuni şi distanţa faţă de gard, cu indicaţia dată, din poartă în poartă, ca să cumpere proprietarul locului şi două mufe de trecere...

      Cât l-a costat pe beneficiar? Cam 1.000 de lei, aproape două pensii. Plus obligaţia de a găzdui omul, în curtea lui, un apometru cu citire electronică! Curioasă rezolvare...

 |
03 Jul 2011
1677
de

      Nu-mi rămâne decât să-mi temperez vocabularul de câte ori intru pe strada Bucegi din Buzău, asfaltată în urmă cu putini ani. Că a fost de curând tapată cu şanţuri, ca multe altele din municipiu, n-ar fi o problemă prea gravă, pentru că au fost acoperite cât de cât. Dar sunt câteva guri de canal sub nivelul asfaltului care-mi omoară masina şi sufletul când nu le pot ocoli.

Nu face nimeni receptia lucrărilor? Există oare inspectori de... drumuri ?

 |
02 Jul 2011
1794
de

Îmi spune cineva: “Are lumea bani, domnule, nu vezi ce aglomeraţie este în pieţe? De ce se vaită unii?”

Nu-i greu să observi; mulţi caută ce-i mai ieftin. Să găseşti un kilogram de mere cu doi lei, cartofi la jumătate de preţ, mare lucru.

Mai rău este când o bătrânică se alege cu o jignire, gratis, pentru că nu i-a convenit marfa cântărită.“Auzi, nu vezi că n-ai 50 de lei pe tine? Mai ai şi pretenţii…”

 

 |
29 Jun 2011
1744
de

Adolescenţii buzoieni, alături de partenerii lor din programul Tineret în Acţiune, au avut ocazia să lucreze luna trecută cu un regizor pentru a găsi metode de promovare a dialogului intercultural. Este vorba despre regizorul Florin Antoniu de la Teatrul de Stat Giurgiu, cel care le-a demonstrat tinerilor ajutorul pe care teatrul, în special teatrul social, îl oferă stabilirii interacţiunii.

 |
29 Jun 2011
1631

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Apr, 03:19 Schimbare
Catalina a comentat pentru articolul Cine vrea să conducă organizația județeană a Partidului Național Liberal:
PNL Buzau are nevoie de o schimbare majora de imagine,timp de 27 de an a fost perceput ca anexa Psd la buzau si pe buna dreptate ex:Bigiu a facut afaceri cu boscodeala ,scutaru a facut afaceri cu Dobrica,Ovidiu tinut director la electrica de ciolacu,Romanescu cu hotelul lui a facut si face afaceri cu psd aripa neagu cj ,toti sportivii care ajung in buzau sunt cazati la sport pab basca mai primesc cateodata si bani de la cj .Olariu este tinut director ARR buzau de emanoil neagu,alina ilies director adjunct dgaspc ,fam tudor =familie mafiota.Basca si romanescu este crescut de toti acesti puscariabili ,numai zicem ca si el si nevasta beti au fost achetati de Diicot pt neplata taxelor si impozitelor ,si s a mai si vopsit in cap ca poate isi pierde urma.Singura sansa ca pnl sa se revigoreze este ca Zoican sa ajunga presedinte ,daca nu ,la urmatoarele alegeri care vor urma pnl buzau nu va trece de 7% .Nimeni nu l mai crede pe Romanescu ca se lupta cu psd .A devenit un personaj necredibi fiind crescut de puscariasul bigiu si infractorii scutaru si fam tudor .Ce naste din pisica soareci maninca.Penelistilor aveti grija pe cine votati daca vreti schimbarea mult asteptata si la voi.Buzaul a fost distrus de Boscodeala ,bigiu,mocanu,tudor etc .Succes!
24 Apr, 22:59 Nota 4,50 nu are scuza
Andrei a comentat pentru articolul Cum a reînviat subprefectul Sorin Gheorghe la Casa Albă spiritul Getei Burducea / Cu 4,50 la concurs, numită șef interimar la Pașapoarte:
Stimate domnule "David" , ceea ce ați afirmat nu are absolut nicio legătura cu nota pe care a obținut-o "competenta "doamna Radu . In plus, va sugerez sa consultati gramatica limbii române înainte sa induceți opinia publica in eroare !
24 Apr, 22:29 ...
Bebe a comentat pentru articolul Cum a reînviat subprefectul Sorin Gheorghe la Casa Albă spiritul Getei Burducea / Cu 4,50 la concurs, numită șef interimar la Pașapoarte:
Ha, ha, ha, mă faceți să râd. Doamna Boiangiu Gabriela, cea mai competentă de a resuscita un serviciu!  Oricum, PE UNDE S-A PLIMBAT DOAMNAAA ... bineînteles, fac referire la locurile de muncă pe unde a trecut, a fost nevoie de resuscitare.  La ce este competentă? Voi ziariștii, încercați sa nu mai publicați știrea așa cum vi se servește, transformați-o, prelucrati-o, se vede din avion ca este realizată de un polițist fără imaginație și cu lateralele înguste, ex.: "rezultatele ........arată în FELUL URMĂTOR:". Aceasta este știre de ziarist cu experientă??? Ați putea face un studiu pe  trecutul profesional al doamnei Boiangiu G., anii 2003-2004, 2006-2007, dar mai bine luați-o încetișor din anii '90. Succes!!! Aștept cu nerăbdare  știrea privind cv-ul doamnei Boiangiu, și nu cred că sunt singurul.
Google PageRank Checker