Conducerea Sindicatului Sanitas din Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca a dat publicității, pe Facebook, un comunicat prin care își arată susținerea față de angajații care erau de serviciu în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când un bolnav internat pentru dezalcoolizare a atacat cu un stativ pentru perfuzii bolnavii care dormeau în două saloane, ucigând patru persoane și rănind grav alte nouă.

Cu un cinism strigător la cer, șefii sindicatului cadrelor medii medicale de la Săpoca găsesc o bună ocazie pentru a se plânge de diminuarea sporurilor: „Conducerea sindicatului Sanitas Săpoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și au pierdut viața pacienții din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicală prioritară pentru noi a fost continuă pentru deblocarea posturilor, deoarece numărul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în week-end o asistentă, un instructor și o infirmieră să rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului, l-am sesizat de fiecare dată în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuți.

De asemeni, sporul de periculozitate de 75% pe care l-am avut ni s-a diminuat la 50%,motivând că nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanță spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucrăm și sperăm că cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră, cât și a pacientilor.

Dragi colegi, știu, lupta noastră e dificilă dar vom continua indiferent câte piedici ni se vor pune. Fiți calmi, uniți și împreună vom învinge!”, se arată în comunicatul sindicatului Sanitas din Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca.

De notat este faptul că, în conformitate cu primele concluzii ale Ministerului Sănătății, personalul de gardă al spitalului habar nu avea ce se întâmplă în unitatea medicală în timpul atacului, acesta fiind sesizat de ultimul pacient care a fost lovit de atacator.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Dc nu va e de-ajuns salariu, angajati-va in alta parte, spre exemplu…la privat! Sa vedem acolo dc va dau spor ca dormiți noaptea in loc sa supravegheați pacienții. Alooo despre ce vorbim???? Cum e cu internările alea cu care ii scoateți la pensie pe toți???? Hoților !!! Nu mai comentați ca se va ajunge altele….mai bine dati-va demisia!!!

  2. 75…50% sporuri….la salariile actuale din sanatate, se ridica niste salarii fabuloase, cu mult peste nivelul de trai al populatiei tarii, salarii comparabile ca tarile bogate ale europei.tupeu fantastic pe liderii sindicali, tot la bani se gandesc, nu ca personalul nu-si face treaba.se plang de sporuri si pacientii mor.nu au pic de empatie.trateaza oamenii ca pe vite

Comments are closed.