Un nou campionat al Ligii a 4-a, ediţia 2018-2019, este programat să înceapă pe 25 august. Primul eşalon al fotbalului judeţean va porni la start cu un număr de 16 echipe, iar cele care au drept de participare sunt invitate să se înscrie în viitoarea ediţie până pe data de 7 august. Pe 9 august, de la ora 16,00, la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal, în prezenţa reprezentanţilor, va avea loc tragerea la sorţi a programului competiţional.

Prima parte a campionatului se va încheia pe 1 decembrie, iar tot în acest an se va mai juca şi prima etapă din retur, pe 8 decembrie. Campionatul Ligii a 4-a se va relua pe 9 martie anul viitor şi va lua sfârşit pe 8 iunie 2019.

Noul sezon va începe, practic, cu meciurile de Supercupă, programate sâmbătă, 18 august, de la ora 18,00, pe Stadionul „Steaua” din Săhăteni, cea a seniorilor, între campioana SCM Gloria şi câştigătoarea Cupei României, faza judeţeană, şi, respectiv, duminică, 19 august, cea a Juniorilor A1, Pescăruşul Luciu–Diadema Gherăseni, meci programat pe arena „Partizanul” din Merei. Pe 1 şi 2 septembrie, AJF Buzău a programat şi runda ­inau­gurală a viitoarei ediţii a Cupei României, în care vor fi implicate doar echipele din Ligile a 5-a şi a 6-a.

Când iau startul Ligile a 5-a şi a 6-a

La două săptămâni de la startul Ligii a 4-a, vor începe şi celelalte două divizii inferioare. Liga a 5-a debutează pe 10 septembrie, iar Liga a 6-a, pe 9 septembrie. Liga a 5-a va fi compusă din două serii a câte 14 echipe, care au ca termen de înscriere data de 22 august. O zi mai târziu, pe 23 august, la sediul AJF se va stabili programul competiţional al acestui eşalon. Turul Ligii a 5-a se va desfăşura între 10 septembrie şi 3 decembrie, iar returul între 8 martie şi 31 mai 2019.

Liga a 6-a va începe pe 9 septembrie şi va fi alăcuită, în această ediţie, din două serii a câte zece echipe. Turul va lua sfârşit pe 4 noiembrie, dar va continua în acest an şi cu primele patru etape din retur, sezonul încheindu-se pe 9 decembrie. Campionatul se va relua pe 10 martie şi se va încheia pe 31 martie. Între 7 aprilie şi 9 iunie se va juca play-offul. 3 septembrie este data limită de înscriere, iar a doua zi, pe 4 septembrie, va fi stabilit şi programul competiţional.

DISTRIBUIȚI
loading...