Din data de 10 octombrie, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Buzău are un nou preşedinte. Este vorba despre Raluca Ecaterina Alexandru, o tânără avocată, în vârstă de 35 de ani, care a fost numită, prin decizia preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Teohari Vulcănescu, în funcţia de preşedinte-director general al instituţiei. Ea înlocuieşte la conducere pe Paula Grigore, ocupantă a acestui post în ultimii doi ani, cu delegaţie. Este cel de-al 12-lea preşedinte din istoria CJAS Buzău şi a venit la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în agust, anul acesta, după ce a câştigat concursul pentru postul de funcţionar în cadrul Compartimentului Control. A ajuns la conducerea instituţiei de sănătate care ges­tionează banii asiguraţilor la nivel judeţean cu credinţa că se pot face lucruri bune şi la Buzău. În acest sens, ea spune că va analiza activitatea cu privire la furnizorii de servicii, asiguraţii şi colaboratorii din toate sferele de activitate şi se vor lua măsuri de îmbunătăţire ca la carte, adică cu respectarea prevederilor legale. Şi este de aşteptat ca lucrurile să fie făcute după un plan bine închegat şi profesionist, cu respectarea legalităţii, având în vedere că noul preşedinte director al CJAS Buzău este de profesie avocat, membră a Baroului Buzău. Deşi are numai 35 de ani şi este printre cei mai tineri, dacă nu cel mai tânăr preşedinte al unei astfel de instituţii, are un parcurs profesional impresionant din punct de vedere al pregătirii şi al experienţei acumulate.

   A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, în anul 2005. Şi-a continuat pregătirea la aceeaşi universitate cu un master în Administraţie publică europeană şi cu un  curs de „Formator” acreditat de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei. A fost consilier juridic, avocat coordonator în cadrul unor firme de avocatură, iar în august, a devenit funcţionar la Compartimentul de Control al CJAS Buzău.

   Pentru că îşi doreşte să realizeze îmbunătăţirea serviciilor către beneficiari, asiguraţi şi colaboratori, Raluca Alexandru vrea ca implicarea sa să fie pe termen lung şi, de aceea, va participa şi la concurs pentru postul de preşedinte-director general atunci când se va organiza. Deocamdată, la nivel central, conducerea CNAS are ea însăşi statut de interimat. Nu în ultimul rând, noul preşedinte al CJAS Buzău îşi doreşte o mai mare deschidere a instituţiei faţă de cetăţeni, motiv pentru care va prezenta, mult mai des decât au făcut-o predecesorii săi, în faţa opiniei publice activitatea desfăşurată de angajaţii din această instituţie.

DISTRIBUIȚI