inmatriculari

Judeţul Buzău s-a procopsit cu câteva mii de maşini în 2017. Multe dintre ele sunt autotu­risme rulate prin străinătate aduse apoi în ţară şi vândute buzoienilor care nu-şi permit luxul să circule cu o maşină nouă.

Eliminarea taxei auto, dar şi veniturile mici în comparaţie cu preţurile maşinilor noi a produs o explozie a înmatriculărilor de autoturisme second-hand în România dar şi în judeţul nostru.

Potrivit unui raport de ­eva­luare a activităţii desfăşurate de Instituţia Prefectului judeţul Buzău în anul 2017, referitor la activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere Înmatriculare a Vehiculelor, anul trecut au fost înmatriculate în judeţul Buzău 25.988 de autovehicule, aproape dublu faţă de 2016, când au fost operate la SPCRPCIV, 13.501 înmatriculări, totodată fiind emise 9,225 autorizaţii pentru circulaţie provizorie, cu aproximativ 250 mai puţine decât în 2016.

Tot anul trecut au fost ope­rate 8.378 de radieri, faţă de 6.981 în 2016. De asemenea, în 2017 au fost emise 27.046 cărţi de înmatriculare, faţă de 13.501 în 2016.

Pe lângă volumul de muncă crescut pentru angajaţii Serviciului Înmatriculări, creşterea numărului de maşini înmatri­culate a fost şi extrem de ­pro­fitabilă. Pe tot parcursul anului trecut au fost valorificate 43.721 plăci cu numere de înmatriculare, încasându-se 1.631.030 lei.

 

 

Şapte maşini furate, depistate la înmatriculare

 

 

În cadrul activităţilor de validare au fost depistate şapte vehicule care figurau în baza de date SIS ca fiind furate şi, în conformitate cu prevederile O.M.A.I. nr. 1501/2002, documentele au fost înaintate către IPJ Buzău pentru continuarea verificărilor. Pentru lipsa ­do­cumentului de înmatriculare din ţara emitentă sau semnalări în sistemul de verificare EUCARIS au fost solicitate verificări în 143 cazuri, au fost soluţionate pozitiv 63 cazuri, iar în prezent mai sunt în verificare 80 dosare. „Toţi indicatorii au înregistrat creşteri de aproximativ 100 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Se remarcă activitatea depusă de către toţi lucrătorii Compartimentului Înmatriculări, care au desfăşurat un volum mare de activităţi, cu profesionalism şi implicare, reuşind să facă faţă solicitărilor, care în luna februarie a crescut cu 350%. Întreg colectivul s-a mobilizat, programul de lucru a fost prelungit astfel încât timpii de aşteptare să fie cât mai mici şi eliberările să se facă la două ore de la depunerea documentelor“, se menţionează în raportul Prefecturii.

DISTRIBUIȚI
loading...