• Miandra Buzău, participare la babybaschet

Micuţii baschetbalişti buzoieni de la Clubul Sportiv {colar şi de la CS Miandra au participat, de curând, la cele mai importante competiţii naţionale rezervate categoriei lor de vârstă, Campionatul Naţional de Minibaschet, respectiv Festivalul Naţional de Babybaschet.

Federaţia Română de Baschet, împreună cu Primăria Mangalia, a organizat, pentru al patrulea an consecutiv, Campionatul Naţional de Minibaschet U12 şi Festivalul Naţional de Babybaschet. Această competiţie a fost împărţită în trei serii; în prima, cea a Campionatului Naţional U 12 (17-23 iunie), au participat 57 de echipe (37 la băieţi şi 20 la fete), în cea de-a doua (24-30 iunie), intitulată Festivalul Naţional de Babybaschet U10, au participat 137 echipe (99 la băieţi şi 28 la fete), iar în ultima serie de U 12 (1-7 iulie) au participat 117 echipe (88 la băieţi şi 29 la fete).

În total, 311 echipe – în jur de 4.000 de copii – au luat startul la această competiţie. Buzăul nu a lipsit de la această competiţie majoră, participând în fiecare an şi măsurându-şi forţele cu diferite echipe din România, multe dintre ele având o tradiţie foarte mare în baschetul naţional, cu condiţii de pregătire deosebite, din toate punctele de vedere, mai ales al bazelor sportive. Echipa de minibaschet a  CSS Buzău a lăsat o impresie foarte bună la acest campionat. Micuţii buzoieni au jucat cu mare ambiţie în toate meciurile pe care le-au disputat (9 jocuri, din care 6 victorii), obţinând în final locul 25 din 125 echipe de U 12. Este un rezultat bun pentru ei, un rezultat care le dă mari speranţe în participarea în viitor la Campionatul National U13, care începe în toamnă.

Lot CSS Buzău: Luca Anghel, Luca Musceleanu, Bogdan }ăruş, Darius Davidoiu, Bogdan Habără, Adrian Ene, Rareş Alexa, Alexandru Panaite, Alexandru Necula, Adrian Mihai, Andrei Mănăilă şi Mihai Mărunţiş. Profesor: George Sarivan.

La babybaschet, în prima jumătate a competiţiei

A doua echipă din Buzău care a participat la competiţia de la Mangalia este cea a CS Miandra, prezentă la categoria babybaschet, alături de alte 98 echipe. Chiar dacă jumătate din echipă a participat pentru prima dată la o competiţie de acest nivel, şi aceşti copii au jucat frumos, s-au străduit din toate puterile să facă jocuri frumoase, au avut de înfruntat echipe foarte puternice din ţară, reuşind 4 victorii şi suferind 4 înfrângeri şi ocupând locul 5 în clasamentul pe grupe (grupele au fost formate din 10 echipe), iar la un clasament general au fost în prima jumătate a competiţiei. Participarea la acest concurs s-a făcut şi cu sprijinul Consiliului Judeţean.

Lot CS Miandra: Matei Necula, Johan Berger, Gabriel Drăgulin, Lucian Mihai, Costin Corciu, Mihai Gheorghioiu, Luca Martin, Andrei Dumitru, Eduard Brînză, Radu Mocanu, Sasha Zaharia şi Patrick Lupu. Antrenor: Andrei Creţu.

 

DISTRIBUIȚI
loading...