• Echipa râmniceană este a cincea câştigătoare „all time” a competiţiei

Ultima parte a anului recent încheiat a fost dominată de câteva turnee de fotbal juvenil, dedicate celor mai mici dintre practicanţii „sportului-rege” din Buzău. După Trofeul „Buzăul Sportiv”, la rând a urmat, pe 27 şi 28 decembrie, Memorialul „Alexandru Cristian”, un turneu tradiţional, ajuns la cea de-a noua ediţie, organizat în memoria fostului mare portar al Gloriei şi rezervat, în 2017, grupei de vârstă 2008-2009.

Timp de două zile, la Sala Sporturilor au fost prezenţi copii de la cele mai importante cluburi din Buzău cu reprezentare la această categorie de vârstă, dar şi invitaţi din afara judeţului, micuţii constănţeni de la FC Eforie. În total au fost 8 echipe, CSM Rm. Sărat prezentându-se cu două formaţii, care au fost împărţite în două grupe, primele două clasate la final calificându-se în semifinale. În penultimul act, CSM Rm. Sărat a învins-o pe FC Eforie cu scorul de 4-0, iar Viitorul Buzău a trecut de Metalul Buzău cu 2-0.

Învinsele s-au întâlnit apoi în finala mică, adjudecată de Metalul Buzău cu scorul de 3-1 în faţa celor de la FC Eforie. Cea de-a 9-a ediţie a Memorialului a fost câştigată, după executarea loviturilor de departajare, de CSM Rm. Sărat, în finala cu Viitorul Buzău. Echipa râmniceană s-a alăturat, astfel, unui grup restrâns de patru cluburi care au câştigat până acum turneul: LPS Buzău (de 4 ori), CSM Focşani, Viitorul Buzău şi FC Buzău.

Cel mai important trofeu individual a ajuns la Viitorul

Organizatorii, familia Cris­tian şi oficialul Metalului Buzău Gheorghe Guiu, finul fostului mare portar, au acordat, la final, mai multe premii. Cel mai important trofeu individual, pentru cel mai bun portar, i-a revenit lui Raul Matei, de la finalista Viitorul Buzău.

Celelalte premii individuale au mers către Bogdan Ion (Metalul Buzău)  – golgeterul turneului, Alex Niţă (CSM Rm. Sărat) – cel mai tehnic jucător, Luca Buică (FC Eforie) – cel mai tânăr jucător (2011), Robert Anghel (FC Eforie) – cel mai combativ jucător, Yanis Grigore (CSM Rm. Sărat) – cel mai bun fundaş. Un premiu special a primit Alexandru Dedu (Stăruinţa Săgeata), iar Şoimilor Buzău le-a fost acordat Trofeul “Fair-play”.