27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:07 AM
opinia-balcescu

Actualitate

Crucea Roşie Buzău continuă campania din şcoli privind igiena orală

de Andreea STROE
Actualitate  |
13.09.2017, 00:00
249
  • Astăzi, în sala 13 a Primăriei Buzău, vor fi instruiţi voluntarii

   Odată cu începerea anului şcolar, Crucea Roşie Buzău reia activităţile în cadrul „Programul Şcolar Colgate“, program care s-a derulat şi anul trecut în 27 de şcoli de pe raza judeţului Buzău şi de care au beneficiat aproape 8.000 de elevi.

   Anul acesta vor participa la acest proiect un număr de 32 de şcoli, dintre care nouă din municipiul Buzău şi 23 din mediul rural, ceea ce va însemna că informaţiile din domeniul igienei orale vor ajunge la un număr total de 6.751 elevi din clasele 0 – 4.

   Astăzi, 13 septembrie, în sala 13 a Primăriei, începând cu ora ora 11,00, va avea loc un instructaj al noilor voluntari din rândul cadrelor didactice care au dorit să se implice, anul acesta, în desfăşurarea activităţilor specifice proiectului. În proiect s-au înscris 115  voluntari, care se vor întâlni astăzi, în cadrul pregătirii, cu un reprezentant al Colgate - Palmolive România. 

   "Programul Şcolar Colgate", este o iniţiativă educaţională complexă, care se va desfăşura la nivelul judeţului. Partenerii firmei iniţiatoare a proiectului  companiei Colgate - Palmolive sunt Inspectoratul Şcolar şi filaiala Buzău a Crucii Roşii, proiectul urmând a se derula în şcoli din municipiul Buzău, dar preponderente vor fi cele din mediul rural.

   Floarea Bârzu, preşedintele filialei locale a Crucii Roşii, a precizat că proiectul, ca şi anul trecut, „va consta în desfăşurarea, la nivelul fiecărei şcoli prinse în programe, a unor lecţii educative, având ca subiect principal regulile de igienă orală şi generală. Cursurile se vor desfăşura la nivelul claselor primare şi vor fi susţinute de  profesori care s-au oferit voluntari în cadrul proiectului”.

În ce constă proiectul

   Proiectul constă în desfă­şurarea unor lecţii educative susţinute de către profesorii voluntari copiilor din şcolile incluse în proiect.  În cadrul proiectului, vor fi distribuite şcolilor participante, de către Crucea Roşie Buzău, materiale specifice, produse Cogate-Palmolive, stickere etc. care vor ajunge la fiecare elev sau profesor voluntar implicat. Fiecare lecţie de igienă orală va fi realizată ca un joc, elevii având ocazia să înveţe într-un mod plăcut paşii pe care trebuie să-i urmeze zilnic pentru a avea dinţi sănătoşi, prin intermediul unui film educaţional, exersând, totodată, tehnica corectă de periaj dentar cu ajutorul unui model demonstrativ, sub îndrumarea cadrului didactic voluntar ori a voluntarilor Crucii Roşii Buzău.

Doar educaţia copiilor mai poate schimba statisticile

   Programul Şcolar Colgate este binevenit, având în vedere faptul că igiena orală este un aspect pe care foarte mulţi îl neglijează, iar vizitele la stomatolog se fac în special atunci când durerile provocate de carii devin greu de suportat sau atunci când dinţii frontali cad sau se rup din cauza cariilor. Noile statistici arată o stare de sănătate orală precară: 80% dintre români au probleme dentare, cariile fiind cea mai frecventă afecţiune, devenind o problemă estetică ce trebuie rezolvată.

   Din cauza educaţiei precare în domeniul igieniei orale, statisticile indică şi faptul că cetăţenii îşi schimbă în prezent periuţa de dinţi o dată la un an şi jumătate. Prin urmare, derularea unui astfel de proiect în rândul elevilor, când se află la vârste fragede, nu poate fi decât binevenit.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker