27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:46 AM

Actualitate

Crucea Roşie Buzău continuă campania din şcoli privind igiena orală

de Andreea STROE
Actualitate  |
13.09.2017, 00:00
307
  • Astăzi, în sala 13 a Primăriei Buzău, vor fi instruiţi voluntarii

   Odată cu începerea anului şcolar, Crucea Roşie Buzău reia activităţile în cadrul „Programul Şcolar Colgate“, program care s-a derulat şi anul trecut în 27 de şcoli de pe raza judeţului Buzău şi de care au beneficiat aproape 8.000 de elevi.

   Anul acesta vor participa la acest proiect un număr de 32 de şcoli, dintre care nouă din municipiul Buzău şi 23 din mediul rural, ceea ce va însemna că informaţiile din domeniul igienei orale vor ajunge la un număr total de 6.751 elevi din clasele 0 – 4.

   Astăzi, 13 septembrie, în sala 13 a Primăriei, începând cu ora ora 11,00, va avea loc un instructaj al noilor voluntari din rândul cadrelor didactice care au dorit să se implice, anul acesta, în desfăşurarea activităţilor specifice proiectului. În proiect s-au înscris 115  voluntari, care se vor întâlni astăzi, în cadrul pregătirii, cu un reprezentant al Colgate - Palmolive România. 

   "Programul Şcolar Colgate", este o iniţiativă educaţională complexă, care se va desfăşura la nivelul judeţului. Partenerii firmei iniţiatoare a proiectului  companiei Colgate - Palmolive sunt Inspectoratul Şcolar şi filaiala Buzău a Crucii Roşii, proiectul urmând a se derula în şcoli din municipiul Buzău, dar preponderente vor fi cele din mediul rural.

   Floarea Bârzu, preşedintele filialei locale a Crucii Roşii, a precizat că proiectul, ca şi anul trecut, „va consta în desfăşurarea, la nivelul fiecărei şcoli prinse în programe, a unor lecţii educative, având ca subiect principal regulile de igienă orală şi generală. Cursurile se vor desfăşura la nivelul claselor primare şi vor fi susţinute de  profesori care s-au oferit voluntari în cadrul proiectului”.

În ce constă proiectul

   Proiectul constă în desfă­şurarea unor lecţii educative susţinute de către profesorii voluntari copiilor din şcolile incluse în proiect.  În cadrul proiectului, vor fi distribuite şcolilor participante, de către Crucea Roşie Buzău, materiale specifice, produse Cogate-Palmolive, stickere etc. care vor ajunge la fiecare elev sau profesor voluntar implicat. Fiecare lecţie de igienă orală va fi realizată ca un joc, elevii având ocazia să înveţe într-un mod plăcut paşii pe care trebuie să-i urmeze zilnic pentru a avea dinţi sănătoşi, prin intermediul unui film educaţional, exersând, totodată, tehnica corectă de periaj dentar cu ajutorul unui model demonstrativ, sub îndrumarea cadrului didactic voluntar ori a voluntarilor Crucii Roşii Buzău.

Doar educaţia copiilor mai poate schimba statisticile

   Programul Şcolar Colgate este binevenit, având în vedere faptul că igiena orală este un aspect pe care foarte mulţi îl neglijează, iar vizitele la stomatolog se fac în special atunci când durerile provocate de carii devin greu de suportat sau atunci când dinţii frontali cad sau se rup din cauza cariilor. Noile statistici arată o stare de sănătate orală precară: 80% dintre români au probleme dentare, cariile fiind cea mai frecventă afecţiune, devenind o problemă estetică ce trebuie rezolvată.

   Din cauza educaţiei precare în domeniul igieniei orale, statisticile indică şi faptul că cetăţenii îşi schimbă în prezent periuţa de dinţi o dată la un an şi jumătate. Prin urmare, derularea unui astfel de proiect în rândul elevilor, când se află la vârste fragede, nu poate fi decât binevenit.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker