Doi tineri fotbaliști buzoieni, fundașul central Ștefan Nedelcu, de la ­Me­talul, și atacantul Cristi Dumitru, transferat de FCSB de la LPS și ulterior împrumutat la Clinceni, în Liga a 2-a, au fost printre protagoniștii echipei naționale U18 care a susținut un al doilea meci amical în fața selecționatei similare a Slovaciei, pe terenul adversarilor. În primul joc, slovacii s-au impus la limită, scor 1-0.

Nedelcu s-a numărat printre titularii aleși de selecționerul Laurențiu Roșu și a dat siguranță defensivei, în timp ce Cristi Dumitru (foto) a intrat pe parcursul partidei și a marcat golul de 4-2. „Tricolorii” născuți în 2001 vor debuta în preliminariile Campionatului European Under 19 în luna octombrie, împotriva Spaniei, Serbiei și Lituaniei. Partidele se vor desfășura în Serbia, în perioada 8-14 octombrie.

La Turul de Elită, programat în luna martie a anului 2020, se vor califica primele două clasate în cele 13 grupe și cel mai bun loc trei, cărora li se alătură Portugalia. La Campionatul European U19, care se va disputa în luna iulie a anului 2020, se vor califica cele șapte câștigătoare ale grupelor împreună cu țara gazdă, Irlanda de Nord.              (A.S.)

DISTRIBUIȚI
loading...