Criminalul din 23 August a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Andrei Muscalu a fost prezentat astăzi de procurori judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Buzău pentru luarea măsurilor legale, cererea fiind admisă. Tânărul a recunoscut fapta dar nu a putut spune ce l-a determinat să-și ucidă unchiul.

Reamintim că duminică seară, într-un acces de furie și-a ucis unchiul, năpustindu-se cu cuțitul la gâtul fratelui mamei sale, apoi l-a lovit cu bestialitate deși bărbatul zăcea pe podea. Apoi a încercat să o omoare și pe concubina acestuia, însă femeia a reușit să fugă din casă și să se refugieze la vecini. După atac, speriat de ceea ce făcuse, tânărul a fugit de-acasă, fiind găsit după aproximativ o oră de un echipaj de jandarmi în Parcul Crâng.

El a fost audiat și apoi dus la Spitalul Județean Buzău unde i s-au recoltat probe de sânge, testele făcute acolo indicând că nu a consumat alcool. O parte din probe s-au trimis la București, pentru testele complete care vor confirma dacă în ziua crimei consumase sau nu etnobotanice sau alte droguri pe care aparatele din Spitalul Județean nu le poate identifica. Ulterior a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, unde a fost supus unei expertize psihiatrice. Luni, el a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, iar procurorii au decis să propună instanței arestarea preventivă.

Surse din cadrul Parchetului susţin că tânărul era cunoscut ca fiind dependent de alcool şi de droguri.

DISTRIBUIȚI
loading...