Criminalul de la Spitalul Săpoca s-a dus singur la Spitalul Județean Buzău, joia trecută, pentru dezintoxicare. De acolo, a fost internat la Neuropsihiatrie. Cu câteva minute înainte să înceapă măcelul, o asistentă l-ar fi văzut când se spăla pe mâini. A devenit brusc violent, a apucat un stativ pentru perfuzii și a început să lovească. I-a atacat mai întâi pe cei șase colegi de salon, apoi a intrat în altul. Victimele, internate cu demență și sedate în cursul nopții, nici nu au apucat să reacționeze. Agresorul a spart apoi un geam și a fugit în curte. Acolo, însă, a fost imobilizat de un echipaj de poliție, care se afla întâmplător la spital, unde adusese un pacient.

Patru oameni au fost omorâţi şi nouă au fost răniţi. Agresorul, şi el pacient, a mai fost internat la Săpoca în urmă cu un an, iar acum se află în custodia Poliţiei. 

Viorica Mihalașcu, manager, Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca: „Nu a fost niciun moment agresiv. Toată simptomatologia și evoluția lui, din puținul timp pe care l-a stat în spital nu au dat niciun semnal de alarmă că ar putea evolua așa” – Sursă știrile tvr.

Trei pacienți au murit pe loc. Unul dintre cei preluați de ambulanță a murit la spital. La Săpoca se aflau 13 angajați, potrivit Ministerului Sănătății, dar niciunul nu a apucat să reacționeze și să îl oprească pe bărbatul violent.

În tura din noaptea trecută, în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia, au fost un medic, șapte asistenţi, trei infirmiere şi doi muncitori pentru supravegherea bolnavilor psihic periculoşi.

La Săpoca sunt patru pavilioane. În cel în care s-a întâmplat tragedia erau 104 pacienți internați. Agresorul, în vârstă de 38 de ani, este din comuna buzoiană Săgeata, este necăsătorit şi lucra ca zilier. A mai fost internat în acest spital, tot cu etilism, anul trecut, când a stat internat 5 zile.

În urmă cu 17 ani, un pacient tânăr internat la Săpoca a blocat ușa salonului cu un pat și a dat foc celorlalte paturi în care dormeau bolnavii. Bilanțul, identic cu cel de acum: patru morți și nouă răniți.

DISTRIBUIȚI
loading...