27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 01:28 AM

Monden

„Convorbiri teatrale“ la Buzău, un dialog între instituțiile ce promovează arta actorului

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
03.03.2017, 00:00
229

   „Cine se aseamănă se adu­nă“, spune o vorbă din po­por pe care o putem completa noi per­fect cu zicala „Unde-s mulți, puterea crește“. La aceste două zicale s-a gândit probabil și actorul Adrian Nicolae, care a îmbinat, ieri, utilul cu plăcutul și i-a reunit într-o singură locație pe cei care promovează arta dramatică în Buzău. Evenimentul s-a derulat în colaborare cu Liceul de Arte „Margareta Sterian“ și Palatul Copiilor Buzău. Scopul întâlnirii l-a constituit realizarea unor discuții și promovări de evenimente.

   „Ne-am dorit să unim toate instituțiile care se ocupă de «Arta actorului», de acest fe­nomen superb, numit «tea­tru». Au fost prezenți re­prezentanți ai Liceul de Arte și ai Palatul Copiilor și le mulțumesc pentru faptul că au acceptat invitația mea la evenimentul «Convorbiri tea­trale», cu spe­ranța că această colaborare să meargă mai departe și să avem și pe viitor proiecte comune, deoarece acestea pot stimula nivelul de învățământ, cât și nivelul cultural al copiilor buzoienilor“, a specificat Adrian Nicolae, conducătorul Clubului de Teatru din cadrul Centrului de Cultură „Al. Mar­ghiloman“.

   Tot el a mai declarat că nu întâmplător evenimentul s-a intitulat „Convorbiri teatrale“, și asta pentru că dialogul dintre oamenii care au aceleași țeluri este foarte important și el trebuie susținut și promovat, deoarece numai așa se poate evolua din punct de vedere artistic și uman.

   „Au fost discuții constructive, pentru că nu trebuie să existe ideea de concurență. Peste tot, la toate instituțiile, iubim teatrul și copiilor le trebuie insuflată această pasiune, le trebuie dezvoltat acest talent, deci trebuie să conlucrăm la piese, evenimente, concursuri, ca să aducem faimă Buzăului. Încă o dată, le mul­țumesc pe aceasta cale, celor două instituții pentru implicare și profesionalism și pentru declararea susținerii și pe viitor a acestor întâlniri“, a mai completat profesorul.

   Reamintim că, recent, micii actori ai Centrului Cultural au repus în scenă spectacolul intitulat „Făt-Frumos din La­crimă“, după ce premiera a avut loc în urmă cu o lună, în cadrul spectacolului aniversar în cinstea poetului Mihai Eminescu. Tinerii pregătesc, de asemenea, și cea de-a IV-a edi­ție a festivalului dedicat Zilei Mondiale a Teatrului. Clubul profesorului Adrian Nicoale funcționează din luna octombrie 2016.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

NK Celje - FC Viitorul 2-3, în meci amical
Marti, Iunie 27, 2017 00:22 AM

FC Viitorul Constanța a învins formația NK Celje cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe ''Petrol Arena'' din Celje, într-un meci amical susținut în stagiul de pregătire din Slovenia, potrivit site-ului campioanei României la fotbal.

Rugby: Internaționalul Luke Samoa, pus pe lista de transferuri de CSM Știința Baia Mare
Marti, Iunie 27, 2017 00:18 AM

Conducerea administrativă a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, a decis să renunțe la serviciile fundașului de origine neozeelandeză Alex Giovanni Luke Samoa, a anunțat vicecampioana României pa pagina sa de Facebook.

Bistrița-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuți și mașini distruse, în urma unei vijelii
Luni, Iunie 26, 2017 23:41 PM

Comunele Mărișelu și Lechința au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoțită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus mașini și a pus la pământ mai mulți copaci.

Argentinianul Culio a revenit la CFR Cluj
Luni, Iunie 26, 2017 23:31 PM

Echipa de fotbal CFR Cluj a oficializat, luni, revenirea mijlocașului argentinian Juan Emmanuel Culio la formația din Gruia, a anunțat clubul pe pagina sa de Facebook.

Un submarin rusesc a testat lansarea unei rachete intercontinentale în Marea Baltică
Luni, Iunie 26, 2017 23:25 PM

Submarinul Iuri Dolgoruki din flota nordică a Rusiei a testat cu succes lansarea unei rachete balistice intercontinentale Bulava, din Marea Barents, a anunțat luni ministerul apărării de la Moscova.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Jun, 23:04 noutati
titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ce bine, unii au aflat de unde se porneste caculatorul. Pinguinul loveste din nou sub centura, atat poate trebuie sa intelegeti.
26 Jun, 22:55 frustratul de Berca
alt prof titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Așa spun si despre mine numai minciuni : ca nu m.au vrut colegii sa le fiu sef , ca fostul primar mi.a cumpărat scoala si ca ma comportam ca pe tarlaua mea , ca elevii ziceau despre scoala ca este Jilava, ca nu ma ocup de fata mea si de aceea am dat.o la pregătire, ca nu am ce face acasa si imi fac conturi false pe facebook ( gen Luminita Begu) pentru ai jigni pe colegi si pe elevi. Numai răutăți. Lista ar continua dar vă mai zic si data viitoare. Eu inca mai vreau sa fiu director, dar nu ma mai vrea nimeni, nici chiar ISJ.ul. Și poate de aceea zice lumea ca eu atac pe unul , pe altul . Dar nu e adevărat. Sufletul meu e curat!
26 Jun, 22:53 Berca
Titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Aceasta mizerie fara de margini nu va lua sfasit pana cand acest cercopitec repetent si securist pe nume marcu secondat de catelusul lui dinu nu va iesi odata la pensie...astia doi nu au facut altceva decat sa reclame, toata viata, sa se ascunda in spatele unor postari cu nume false, conturi de fb pe care scriu agramat si sa improaste cu mocirla... nu ca ar fi prea doxati, fie vorba intre noi...doar Dumnezeu, de care nu le e frica, ii poate opri.
Google PageRank Checker