27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:47 AM

Monden

„Convorbiri teatrale“ la Buzău, un dialog între instituțiile ce promovează arta actorului

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
03.03.2017, 00:00
156

   „Cine se aseamănă se adu­nă“, spune o vorbă din po­por pe care o putem completa noi per­fect cu zicala „Unde-s mulți, puterea crește“. La aceste două zicale s-a gândit probabil și actorul Adrian Nicolae, care a îmbinat, ieri, utilul cu plăcutul și i-a reunit într-o singură locație pe cei care promovează arta dramatică în Buzău. Evenimentul s-a derulat în colaborare cu Liceul de Arte „Margareta Sterian“ și Palatul Copiilor Buzău. Scopul întâlnirii l-a constituit realizarea unor discuții și promovări de evenimente.

   „Ne-am dorit să unim toate instituțiile care se ocupă de «Arta actorului», de acest fe­nomen superb, numit «tea­tru». Au fost prezenți re­prezentanți ai Liceul de Arte și ai Palatul Copiilor și le mulțumesc pentru faptul că au acceptat invitația mea la evenimentul «Convorbiri tea­trale», cu spe­ranța că această colaborare să meargă mai departe și să avem și pe viitor proiecte comune, deoarece acestea pot stimula nivelul de învățământ, cât și nivelul cultural al copiilor buzoienilor“, a specificat Adrian Nicolae, conducătorul Clubului de Teatru din cadrul Centrului de Cultură „Al. Mar­ghiloman“.

   Tot el a mai declarat că nu întâmplător evenimentul s-a intitulat „Convorbiri teatrale“, și asta pentru că dialogul dintre oamenii care au aceleași țeluri este foarte important și el trebuie susținut și promovat, deoarece numai așa se poate evolua din punct de vedere artistic și uman.

   „Au fost discuții constructive, pentru că nu trebuie să existe ideea de concurență. Peste tot, la toate instituțiile, iubim teatrul și copiilor le trebuie insuflată această pasiune, le trebuie dezvoltat acest talent, deci trebuie să conlucrăm la piese, evenimente, concursuri, ca să aducem faimă Buzăului. Încă o dată, le mul­țumesc pe aceasta cale, celor două instituții pentru implicare și profesionalism și pentru declararea susținerii și pe viitor a acestor întâlniri“, a mai completat profesorul.

   Reamintim că, recent, micii actori ai Centrului Cultural au repus în scenă spectacolul intitulat „Făt-Frumos din La­crimă“, după ce premiera a avut loc în urmă cu o lună, în cadrul spectacolului aniversar în cinstea poetului Mihai Eminescu. Tinerii pregătesc, de asemenea, și cea de-a IV-a edi­ție a festivalului dedicat Zilei Mondiale a Teatrului. Clubul profesorului Adrian Nicoale funcționează din luna octombrie 2016.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker