27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:08 PM

Monden

„Convorbiri teatrale“ la Buzău, un dialog între instituțiile ce promovează arta actorului

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
03.03.2017, 00:00
127

   „Cine se aseamănă se adu­nă“, spune o vorbă din po­por pe care o putem completa noi per­fect cu zicala „Unde-s mulți, puterea crește“. La aceste două zicale s-a gândit probabil și actorul Adrian Nicolae, care a îmbinat, ieri, utilul cu plăcutul și i-a reunit într-o singură locație pe cei care promovează arta dramatică în Buzău. Evenimentul s-a derulat în colaborare cu Liceul de Arte „Margareta Sterian“ și Palatul Copiilor Buzău. Scopul întâlnirii l-a constituit realizarea unor discuții și promovări de evenimente.

   „Ne-am dorit să unim toate instituțiile care se ocupă de «Arta actorului», de acest fe­nomen superb, numit «tea­tru». Au fost prezenți re­prezentanți ai Liceul de Arte și ai Palatul Copiilor și le mulțumesc pentru faptul că au acceptat invitația mea la evenimentul «Convorbiri tea­trale», cu spe­ranța că această colaborare să meargă mai departe și să avem și pe viitor proiecte comune, deoarece acestea pot stimula nivelul de învățământ, cât și nivelul cultural al copiilor buzoienilor“, a specificat Adrian Nicolae, conducătorul Clubului de Teatru din cadrul Centrului de Cultură „Al. Mar­ghiloman“.

   Tot el a mai declarat că nu întâmplător evenimentul s-a intitulat „Convorbiri teatrale“, și asta pentru că dialogul dintre oamenii care au aceleași țeluri este foarte important și el trebuie susținut și promovat, deoarece numai așa se poate evolua din punct de vedere artistic și uman.

   „Au fost discuții constructive, pentru că nu trebuie să existe ideea de concurență. Peste tot, la toate instituțiile, iubim teatrul și copiilor le trebuie insuflată această pasiune, le trebuie dezvoltat acest talent, deci trebuie să conlucrăm la piese, evenimente, concursuri, ca să aducem faimă Buzăului. Încă o dată, le mul­țumesc pe aceasta cale, celor două instituții pentru implicare și profesionalism și pentru declararea susținerii și pe viitor a acestor întâlniri“, a mai completat profesorul.

   Reamintim că, recent, micii actori ai Centrului Cultural au repus în scenă spectacolul intitulat „Făt-Frumos din La­crimă“, după ce premiera a avut loc în urmă cu o lună, în cadrul spectacolului aniversar în cinstea poetului Mihai Eminescu. Tinerii pregătesc, de asemenea, și cea de-a IV-a edi­ție a festivalului dedicat Zilei Mondiale a Teatrului. Clubul profesorului Adrian Nicoale funcționează din luna octombrie 2016.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin Schulz respinge acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada când a fost președintele PE
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker