27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:42 PM

Monden

„Convorbiri teatrale“ la Buzău, un dialog între instituțiile ce promovează arta actorului

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
03.03.2017, 00:00
307

   „Cine se aseamănă se adu­nă“, spune o vorbă din po­por pe care o putem completa noi per­fect cu zicala „Unde-s mulți, puterea crește“. La aceste două zicale s-a gândit probabil și actorul Adrian Nicolae, care a îmbinat, ieri, utilul cu plăcutul și i-a reunit într-o singură locație pe cei care promovează arta dramatică în Buzău. Evenimentul s-a derulat în colaborare cu Liceul de Arte „Margareta Sterian“ și Palatul Copiilor Buzău. Scopul întâlnirii l-a constituit realizarea unor discuții și promovări de evenimente.

   „Ne-am dorit să unim toate instituțiile care se ocupă de «Arta actorului», de acest fe­nomen superb, numit «tea­tru». Au fost prezenți re­prezentanți ai Liceul de Arte și ai Palatul Copiilor și le mulțumesc pentru faptul că au acceptat invitația mea la evenimentul «Convorbiri tea­trale», cu spe­ranța că această colaborare să meargă mai departe și să avem și pe viitor proiecte comune, deoarece acestea pot stimula nivelul de învățământ, cât și nivelul cultural al copiilor buzoienilor“, a specificat Adrian Nicolae, conducătorul Clubului de Teatru din cadrul Centrului de Cultură „Al. Mar­ghiloman“.

   Tot el a mai declarat că nu întâmplător evenimentul s-a intitulat „Convorbiri teatrale“, și asta pentru că dialogul dintre oamenii care au aceleași țeluri este foarte important și el trebuie susținut și promovat, deoarece numai așa se poate evolua din punct de vedere artistic și uman.

   „Au fost discuții constructive, pentru că nu trebuie să existe ideea de concurență. Peste tot, la toate instituțiile, iubim teatrul și copiilor le trebuie insuflată această pasiune, le trebuie dezvoltat acest talent, deci trebuie să conlucrăm la piese, evenimente, concursuri, ca să aducem faimă Buzăului. Încă o dată, le mul­țumesc pe aceasta cale, celor două instituții pentru implicare și profesionalism și pentru declararea susținerii și pe viitor a acestor întâlniri“, a mai completat profesorul.

   Reamintim că, recent, micii actori ai Centrului Cultural au repus în scenă spectacolul intitulat „Făt-Frumos din La­crimă“, după ce premiera a avut loc în urmă cu o lună, în cadrul spectacolului aniversar în cinstea poetului Mihai Eminescu. Tinerii pregătesc, de asemenea, și cea de-a IV-a edi­ție a festivalului dedicat Zilei Mondiale a Teatrului. Clubul profesorului Adrian Nicoale funcționează din luna octombrie 2016.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală prădată de hoți:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
Google PageRank Checker