Direcţia Sanitar-Veterinară Buzău are echipe de inspectori în Târgul de vară Drăgaica pe parcursul întregii zile, astfel încât să nu existe niciun fel de probleme care să pună în pericol sănătatea buzoienilor. Decizia a fost luată având în vedere şi afluxul mare de populaţie, care a luat practic cu asalt târgul. În primele două zile de când s-a deschis Drăgaica, care au fost şi zile de week-end, prin târg au trecut câteva mii de buzoieni, care au şi făcut popas la grătarele pe care sfârâiau mititeii. De aceea, inspectorii sanitar veterinari i-au inspectat pe cei zece agenţi economici care au avut un aflux mare de cumpărători. Prezenţa inspectorilor sanitar veterinari a fost benefică, pentru că ei au observat unele ,,mici probleme”, cum spune purtătorul de cuvânt al DSV Buzău, medicul Iulian Moca, probleme care apar atunci când cererea este mare, probleme care au şi fost remediate pe loc. ,,În urma verificărilor, în perioada 9-10 iunie, s-au înregistrat neconformităţi minore care  nu au pus în pericol sănătatea şi siguranţa consumatorului, aplicându-se un număr de două avertismente”, se arată pe siteul DSV Buzău.

Pentru a se menţine această stare de siguranţă, inspectorii sanitar veterinari se vor afla zilnic în târg, de dimineaţă fiind prezenţi conform graficului medicii de circumscripţii, iar după-amiază medici din cadrul DSV Buzău.

Pe lângă acţiunile des­făşurate în Târgul Drăgaica,  pentru prevenirea apariţiei unor episoade de toxiinfecţie alimentară cauzate de consumul unor alimente neconforme, reprezentanţi ai DSVSA Buzău vor efectua zilnic controale la nivelul uniăţilor de vânzare cu anănuntul cu profil alimentar din incinta Târgului de vară Drăgaica 2018, dar vor fi prezenţi şi la serbările câmpeneşti organizate de către unităţile administrativ teritoriale (primării) unde vor acţiona prin tehnici, şi proceduri specifice pentru  prevenirea apariţiei unor eventuale toxiinfecţii alimentare.

În situaţia în care cetăţenii au ceva de reclamat cu privire la probleme ce le-ar pune în pericol sănătatea, Direcţia Sanitar Veterinară Buzău primeşte sesizări la numărul de telefon 023.725001.

DISTRIBUIȚI
loading...