27 de ani
de presa libera
Marti, Mai 23, 2017 21:51 PM
dragaica

Economic

Contribuabilii buzoieni pot plăti cu cardul la ANAF

de Monica BĂNICĂ
Economic  |
12.07.2016, 00:00
933

   Începând de săptămâna trecută, contribuabilii persoane fizice pot achita cu cardul obligaţiile bugetare, prin intermediul POS–urilor instalate în unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, aflate la nivelul municipiilor şi oraşelor.

   Potrivit  informaţiilor Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, care este prima regiune fiscală din ţară care a implementat noul sistem de plată prin POS, persoanele fizice identificate fiscal pe baza codului numeric personal, titularul întreprinderii individuale şi al persoanei fizice auto­rizate, precum şi membrii întreprinderilor familiale, pentru creanţe fiscale evidenţiate pe CNP, pot achita sumele reprezentând venituri ale bugetului general consolidat, prin intermediul cardurilor bancare.

   Prin acest sistem de plată,  persoanele fizice pot plăti cu cardul la terminalele de plată electronice instalate la sediile unităţilor Trezoreriei Statului mai multe categorii de impozite şi taxe. Acestea sunt impozitul pe venit (din activităţi independente, salarii, activităţi agricole, jocuri de noroc, investiţii, pensii, premii, regularizări), impozitul pe veniturile obţinute în România de nerezidenţi, precum cel din dividende, dobânzi, redevenţe, comisioane, premii, jocuri sau activităţi sportive şi de divertisment.

   De asemenea, printre tipurile de creanţe ce pot fi achitate cu cardul sunt şi contribuţiile de asigurări sociale, cele de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, de asigurări sociale de sănătate, de asigurări pentru şomaj, TVA încasată pentru operaţiuni interne, accize, amenzi, penalităţi, confiscări, taxe consulare, taxe şi alte venituri din protecţia mediului.

   DGRFP Galaţi are arondate şase judeţe, printre care şi Buzău, alături de Brăila, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Grindeanu, despre companiile de stat care înregistrează profit: Fiecare va prezenta planul de dezvoltare
Marti, Mai 23, 2017 21:45 PM

Fiecare companie de stat, care înregistrează profit, va prezenta planul de dezvoltare, a afirmat, marți, premierul Sorin Grindeanu.

Geoană: Este nefiresc ca STS să aibă de a face în vreun fel cu alegerile
Marti, Mai 23, 2017 21:27 PM

Fostul candidat la prezidențialele din 2009 Mircea Geoană consideră că este "nefiresc" ca un serviciu secret, în speță STS, să aibă de a face în vreun fel cu alegerile.

Grindeanu, despre ministrul Energiei: Sunt mulțumit; e un om dinamic, care stăpânește un domeniu cu mari provocări
Marti, Mai 23, 2017 21:25 PM

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marți, că este mulțumit de ministrul Energiei, Toma Petcu, precizând că este "un om extrem de dinamic" și care stăpânește un domeniu "cu mari provocări".

Geoană, despre întâlnirea din casa lui Oprea: Surpriza mea a fost masivă
Marti, Mai 23, 2017 21:17 PM

Fostul candidat la prezidențialele din 2009 Mircea Geoană susține că surpriza sa a fost "masivă" când a aflat despre dezvăluirea lui Dan Andronic referitoare la o întâlnire a principalilor șefi de instituții în casa fostului vicepremier Gabriel Oprea în noaptea alegerilor.

Turnul Eiffel și Turnul Montparnasse, stinse marți seara, iar drapelele coborâte în bernă miercuri
Marti, Mai 23, 2017 21:12 PM

Turnul Eiffel și Turnul Montparnasse, cel mai înalt zgârie nori din capitala franceză, vor stinge luminile simbolic marți seara, în timp ce drapelele vor fi coborâte în bernă pe edificiile publice miercuri în Franța, în semn de omagiu adus victimelor atentatului de la Manchester, informează France Presse

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 May, 17:35 Probabil
Sorin a comentat pentru articolul Buzăul de ieri, Buzăul de astăzi:
"Cel mai probabil" este mai mult decat cert!
23 May, 13:54 fantezii
Q. a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
După modelul firea, care organizeaza in Bucurestiul tot mai aglomerat, haotic si mizerabil festivaluri cu mici si pipi in spatle blocului, domnul Toma, primar de provincie plin de ambitii urbanistice, viseaza la dragaici super, hiper fantastice si neaparat spirituale. Bai primare, ai terminat de asfaltat orasul, l-ai maturat pe tot, merge cum trebuie termoficarea pentru la iarna? Ce-l arde pe el acum, pastrarea identitatii nationale! Daca il pune pe Nicu Mata sa-mi cante crede ca si-a facut treaba. Sunt atat de indignat ca ma duc sa-mi desfac o bere!
22 May, 22:28 Dual
Un profesor a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
De-ar intelege si parintii si elevii beneficiile acestui tip de invatamant. In centrul si vestul tarii functioneaza foarte bine.
Google PageRank Checker