26 de ani
de presa libera
Marti, Februarie 28, 2017 11:53 AM

Economic

Contribuabilii buzoieni pot plăti cu cardul la ANAF

de Monica BĂNICĂ
Economic  |
12.07.2016, 00:00
825

   Începând de săptămâna trecută, contribuabilii persoane fizice pot achita cu cardul obligaţiile bugetare, prin intermediul POS–urilor instalate în unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, aflate la nivelul municipiilor şi oraşelor.

   Potrivit  informaţiilor Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, care este prima regiune fiscală din ţară care a implementat noul sistem de plată prin POS, persoanele fizice identificate fiscal pe baza codului numeric personal, titularul întreprinderii individuale şi al persoanei fizice auto­rizate, precum şi membrii întreprinderilor familiale, pentru creanţe fiscale evidenţiate pe CNP, pot achita sumele reprezentând venituri ale bugetului general consolidat, prin intermediul cardurilor bancare.

   Prin acest sistem de plată,  persoanele fizice pot plăti cu cardul la terminalele de plată electronice instalate la sediile unităţilor Trezoreriei Statului mai multe categorii de impozite şi taxe. Acestea sunt impozitul pe venit (din activităţi independente, salarii, activităţi agricole, jocuri de noroc, investiţii, pensii, premii, regularizări), impozitul pe veniturile obţinute în România de nerezidenţi, precum cel din dividende, dobânzi, redevenţe, comisioane, premii, jocuri sau activităţi sportive şi de divertisment.

   De asemenea, printre tipurile de creanţe ce pot fi achitate cu cardul sunt şi contribuţiile de asigurări sociale, cele de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, de asigurări sociale de sănătate, de asigurări pentru şomaj, TVA încasată pentru operaţiuni interne, accize, amenzi, penalităţi, confiscări, taxe consulare, taxe şi alte venituri din protecţia mediului.

   DGRFP Galaţi are arondate şase judeţe, printre care şi Buzău, alături de Brăila, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Rusia urmărește să profite de pe urma "turbulențelor" de la Casa Albă (analiză The New York Times)
Marti, Februarie 28, 2017 11:51 AM

Tot mai convins că președintele american Donald Trump nu va opera schimbări fundamentale în relația cu Rusia, Kremlinul face demersuri pentru a-și spori influența la nivel global, strategia fiind de a exploata ceea ce consideră a fi slăbiciuni ale administrației de la Washington, apreciază consilieri politici, diplomați și analiști consultați de The New York Times în cadrul unei analize publicate luni.

Grupul MOL raportează un profit net de 941 milioane de dolari, în 2016; creșteri ale vânzărilor de carburanți, în România
Marti, Februarie 28, 2017 11:41 AM

Grupul MOL a raportat în România o creștere în volum a vânzărilor de motorină de 13,5%, în 2016, față de anul anterior, în timp ce vânzările de benzină s-au majorat cu 10%, potrivit raportului financiar al companiei, publicat marți la Budapesta.

Consiliul Concurenței vrea să lanseze un monitor al prețurilor pe piața combustibililor până la finalul acestui an
Marti, Februarie 28, 2017 11:38 AM

Consiliul Concurenței vrea să extindă, în acest an, monitorul prețurilor la nivel național și, în paralel, să introducă un instrument similar pentru compararea prețurilor la combustibili, a declarat marți președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.

BCR a afișat un profit net în creștere la 1,045 miliarde de lei, în 2016
Marti, Februarie 28, 2017 11:36 AM

Banca Comercială Română (BCR) a afișat un profit net în creștere la 1,045 miliarde de lei (232,9 milioane euro) în anul 2016, față de 918,9 milioane de lei în anul precedent, susținut de dezvoltarea afacerii și de îmbunătățirea continuă a calității portofoliului, potrivit rezultatelor financiare publicate marți de instituția financiar-bancară.

DNA: Marian Mitrea, fost director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, anchetat pentru luare de mită
Marti, Februarie 28, 2017 11:36 AM

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Marian Mitrea, la data faptelor director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, el cerând bani pentru a nu crea probleme în derularea contractelor cu o firmă și efectuarea plăților către aceasta.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Feb, 10:56 Scump, dom'le, scump...
Unu' a comentat pentru articolul Unde au dispărut tabletele consilierilor municipali?:
Treij' de milioane (vechi) o tabletă? Uau! Băi, Sorine, știam eu că te tragi de șireturi cu badea Dincă, da' parcă nici chiar așa... Mda, știu cum gândești: nu e prost ăla care cere, iar de dat... practic dă lumea... adică proștii de noi...
28 Feb, 10:34 Ple2u, the best ever!
Pixelu loșu a comentat pentru articolul Predoiu vs. Orban, pe 17 iunie:
Eu îl plefel pe Ple2u. Că-i de-al nostlu. Și ce dacă-i peltic! Se plicepe la coduri. D-alea din fish&chips.
28 Feb, 10:12 afaceri
cristi a comentat pentru articolul Cad ca popicele! Încă un primar buzoian rămâne fără mandat:
Atata timp cat "uni primari" au legaturi de afaceri dubioase cu Deputati sau SENATORI P.S.D nu li se va intampla absolu nimic si sustin cu certitudine acest lucru pentru ca se vede situatia din teren.
Google PageRank Checker