27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 06:59 AM

Economic

Contribuabilii buzoieni pot plăti cu cardul la ANAF

de Monica BĂNICĂ
Economic  |
12.07.2016, 00:00
1098

   Începând de săptămâna trecută, contribuabilii persoane fizice pot achita cu cardul obligaţiile bugetare, prin intermediul POS–urilor instalate în unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, aflate la nivelul municipiilor şi oraşelor.

   Potrivit  informaţiilor Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, care este prima regiune fiscală din ţară care a implementat noul sistem de plată prin POS, persoanele fizice identificate fiscal pe baza codului numeric personal, titularul întreprinderii individuale şi al persoanei fizice auto­rizate, precum şi membrii întreprinderilor familiale, pentru creanţe fiscale evidenţiate pe CNP, pot achita sumele reprezentând venituri ale bugetului general consolidat, prin intermediul cardurilor bancare.

   Prin acest sistem de plată,  persoanele fizice pot plăti cu cardul la terminalele de plată electronice instalate la sediile unităţilor Trezoreriei Statului mai multe categorii de impozite şi taxe. Acestea sunt impozitul pe venit (din activităţi independente, salarii, activităţi agricole, jocuri de noroc, investiţii, pensii, premii, regularizări), impozitul pe veniturile obţinute în România de nerezidenţi, precum cel din dividende, dobânzi, redevenţe, comisioane, premii, jocuri sau activităţi sportive şi de divertisment.

   De asemenea, printre tipurile de creanţe ce pot fi achitate cu cardul sunt şi contribuţiile de asigurări sociale, cele de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, de asigurări sociale de sănătate, de asigurări pentru şomaj, TVA încasată pentru operaţiuni interne, accize, amenzi, penalităţi, confiscări, taxe consulare, taxe şi alte venituri din protecţia mediului.

   DGRFP Galaţi are arondate şase judeţe, printre care şi Buzău, alături de Brăila, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Coreea de Nord reprezintă o "amenințare fără precedent", afirmă Jim Mattis și aliații săi
Marti, Octombrie 24, 2017 06:38 AM

Programul militar nord-coreean reprezintă o "amenințare gravă și fără precedent" pentru Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia, au afirmat marți miniștrii apărării din cele trei țări, relatează AFP.

Senat: Propunerea legislativă pentru completarea Legii de organizare și funcționare a AGERPRES, marți, pe ordinea de zi a plenului
Marti, Octombrie 24, 2017 06:06 AM

Senatul ar putea dezbate și vota, marți, propunerea legislativă pentru completarea Legii 19/2003 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Presă AGERPRES, prin care se propune demiterea directorului general în cazul respingerii de către Parlament a Raportului anual de activitate al instituției.

Siria: 22 de morți într-un raid aerian la Deir ez-Zor (OSDO)
Marti, Octombrie 24, 2017 06:02 AM

Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața luni seară într-un atac aerian cu origine neidentificată în apropiere de Deir ez-Zor, oraș din estul Siriei eliberat aproape complet de forțele regimului de la Damasc, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

China: Noua conducere va fi prezentată miercuri
Marti, Octombrie 24, 2017 05:28 AM

Noua conducere chineză va fi prezentată miercuri, la finalul celui de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist la putere, a anunțat agenția Xinhua, citată de AFP.

Ovidiu Puțura - audiat din nou la Comisia SRI
Marti, Octombrie 24, 2017 05:25 AM

Comisia parlamentară de control al activității SRI urmează să îl audieze din nou marți pe fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 19:34 Domnul a dat,Domnul a luat!Domnul fie laudat !
Scaraotchi a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Domnul a dat,Domnul a luat! Domnul fie laudat!...........O fi saracit biserica? Poate ca este doar o manevra pentru naivii care vor sari sa despagubeasca biserica.
23 Oct, 15:06 pentru SUBIECTIV
Q. a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
Domnule, nu știu ce iei, dar vreau și eu! Cine ți-a zis așa ceva? Iar folosirea literelor mari echivalează în spațiul virtual cu țipatul.
23 Oct, 14:46 Urare de bine
Priceputu' a comentat pentru articolul Mocanu: “Guvernul PSD-ALDE joacă «alba-neagra» cu legea pensiilor”:
Vedea-te-as muncind la firma privata , domnule parlamentar beizadea!
Google PageRank Checker