27 de ani
de presa libera
Joi, Aprilie 27, 2017 11:58 AM

Economic

Contribuabilii buzoieni pot plăti cu cardul la ANAF

de Monica BĂNICĂ
Economic  |
12.07.2016, 00:00
900

   Începând de săptămâna trecută, contribuabilii persoane fizice pot achita cu cardul obligaţiile bugetare, prin intermediul POS–urilor instalate în unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, aflate la nivelul municipiilor şi oraşelor.

   Potrivit  informaţiilor Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, care este prima regiune fiscală din ţară care a implementat noul sistem de plată prin POS, persoanele fizice identificate fiscal pe baza codului numeric personal, titularul întreprinderii individuale şi al persoanei fizice auto­rizate, precum şi membrii întreprinderilor familiale, pentru creanţe fiscale evidenţiate pe CNP, pot achita sumele reprezentând venituri ale bugetului general consolidat, prin intermediul cardurilor bancare.

   Prin acest sistem de plată,  persoanele fizice pot plăti cu cardul la terminalele de plată electronice instalate la sediile unităţilor Trezoreriei Statului mai multe categorii de impozite şi taxe. Acestea sunt impozitul pe venit (din activităţi independente, salarii, activităţi agricole, jocuri de noroc, investiţii, pensii, premii, regularizări), impozitul pe veniturile obţinute în România de nerezidenţi, precum cel din dividende, dobânzi, redevenţe, comisioane, premii, jocuri sau activităţi sportive şi de divertisment.

   De asemenea, printre tipurile de creanţe ce pot fi achitate cu cardul sunt şi contribuţiile de asigurări sociale, cele de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, de asigurări sociale de sănătate, de asigurări pentru şomaj, TVA încasată pentru operaţiuni interne, accize, amenzi, penalităţi, confiscări, taxe consulare, taxe şi alte venituri din protecţia mediului.

   DGRFP Galaţi are arondate şase judeţe, printre care şi Buzău, alături de Brăila, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 09:50 Rosii de Buzau
Chivu a comentat pentru articolul Roșiile de Buzău, pe rafturile tuturor magazinelor Lidl, din această vară:
Nu se vor gasi pentru ca nu vor avea timp sa stea pe rafturi , atat de gustoase sunt ! Felicitari , d-le Vanatoru !
27 Apr, 09:34 Costică, nu te pierde!
Pixelu găsit a comentat pentru articolul Unde s-a așteptat un an mai merge o lună! Expertiza imobiliară în dosarul Orizont îi irită pe magistrați:
Cum mă, Costică, nu mai reziști! DNA-ul este corupt! Hait, icoana dreptății este coruptă? Se poate așa ceva!
Să-ți spun o poveste măi Costică, așa să te mai destinzi un picuț, că te simt încordat:
Este ca şi cum s-ar fi furat de la o fermă de stat o turmă de oi, să zicem! Se fac anchete peste anchete şi se condamnă vinovaţii: doi români ciobani care au furat, puşi de cineva, oile pe timp de noapte, cum altfel, de-a rămas ţarcul gol! Dar culmea, că oile, în loc să fie găsite la ei, sunt bine merçi la nişte păstori străini, care au pus deja alţi ciobani, tot români, care să le mulgă mai departe, de data asta doar în folosul lor! Curat murdar, cum ar spune nenea ăla, dar doar curat, spune justiţia română, care n-are treabă cu noii proprietari, nici cu recuperarea oilor, ci cu hoţii noştri, cărora nici nu mai are ce le confisca, deoarece bruma de bani pe care-i luaseră au băut-o într-o seară, dar şi-o iau cu suspendare! Ai lor, în schimb, sunt bine merçi! Dacă mai dispare o oaie, tot statul român le-o plăteşte, căci ei sunt asiguraţi! Justiţie românească, sau prostie omenească?!
27 Apr, 09:23 Erată
Ionuț a comentat pentru articolul Cum a reînviat subprefectul Sorin Gheorghe la Casa Albă spiritul Getei Burducea / Cu 4,50 la concurs, numită șef interimar la Pașapoarte:
Și ca să fim convinși cu toții ca oricând putem greși atunci când ne apucăm de scris(o observație dealtfel foarte pertinentă din partea domnului Unu') iată titlul postării mele anterioare, scris corect de data aceasta: "Ingineria... gramaticii" Cred că a fost o greșeală ..... "typo"(sic!!!) 9
Google PageRank Checker