27 de ani
de presa libera
Miercuri, Iunie 28, 2017 22:14 PM

Economic

Contribuabilii buzoieni pot plăti cu cardul la ANAF

de Monica BĂNICĂ
Economic  |
12.07.2016, 00:00
975

   Începând de săptămâna trecută, contribuabilii persoane fizice pot achita cu cardul obligaţiile bugetare, prin intermediul POS–urilor instalate în unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, aflate la nivelul municipiilor şi oraşelor.

   Potrivit  informaţiilor Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi, care este prima regiune fiscală din ţară care a implementat noul sistem de plată prin POS, persoanele fizice identificate fiscal pe baza codului numeric personal, titularul întreprinderii individuale şi al persoanei fizice auto­rizate, precum şi membrii întreprinderilor familiale, pentru creanţe fiscale evidenţiate pe CNP, pot achita sumele reprezentând venituri ale bugetului general consolidat, prin intermediul cardurilor bancare.

   Prin acest sistem de plată,  persoanele fizice pot plăti cu cardul la terminalele de plată electronice instalate la sediile unităţilor Trezoreriei Statului mai multe categorii de impozite şi taxe. Acestea sunt impozitul pe venit (din activităţi independente, salarii, activităţi agricole, jocuri de noroc, investiţii, pensii, premii, regularizări), impozitul pe veniturile obţinute în România de nerezidenţi, precum cel din dividende, dobânzi, redevenţe, comisioane, premii, jocuri sau activităţi sportive şi de divertisment.

   De asemenea, printre tipurile de creanţe ce pot fi achitate cu cardul sunt şi contribuţiile de asigurări sociale, cele de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, de asigurări sociale de sănătate, de asigurări pentru şomaj, TVA încasată pentru operaţiuni interne, accize, amenzi, penalităţi, confiscări, taxe consulare, taxe şi alte venituri din protecţia mediului.

   DGRFP Galaţi are arondate şase judeţe, printre care şi Buzău, alături de Brăila, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Servicii secrete străine încearcă "să influențeze" Rusia (președintele Vladimir Putin)
Miercuri, Iunie 28, 2017 21:53 PM

Președintele rus, Vladimir Putin, a denunțat miercuri tentativele "de a influența" viața politică și socială din Rusia, orchestrate în opinia sa de unele servicii de informații străine, scrie AFP.

Moscova "pornește de la principiul" că întâlnirea Trump-Putin va avea loc la summitul G20 (Lavrov)
Miercuri, Iunie 28, 2017 21:31 PM

Moscova "pornește de la principiul" că prima întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său american, Donald Trump, va avea loc în cursul summitului G20, prevăzut la 7 și 8 iulie, la Hamburg (Germania), a anunțat miercuri șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, citat de AFP.

Fotbal: Dinamo, la a treia înfrângere consecutivă în Slovenia
Miercuri, Iunie 28, 2017 21:23 PM

Echipa de fotbal Dinamo București a fost învinsă de campioana Sloveniei, NK Maribor, cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri, pe "Limbus Arena" din Maribor, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din această țară.

Rosie Huntington-Whiteley și Jason Statham au devenit pentru prima dată părinți
Miercuri, Iunie 28, 2017 21:18 PM

Top-modelul britanic Rosie Huntington-Whiteley și logodnicul ei, actorul Jason Statham, au anunțat miercuri prin intermediul unor mesaje publicate pe internet că au devenit pentru prima dată părinți la sfârșitul săptămânii trecute, informează contactmusic.com.

CS Universitatea Craiova, învinsă la limită de campioana Bulgariei, Ludogoreț Razgrad
Miercuri, Iunie 28, 2017 21:09 PM

Echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a fost învinsă de campioana Bulgariei, Ludogoreț Razgrad, cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri, pe SVK Arena din Kirchbichl, în stagiul de pregătire din Austria.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 19:52 evaluare nationala
georgeta tufan a comentat pentru articolul Buzăul, locul III pe ţară / Cine sunt cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională:
Felicitari! La cat mai multe asemenea rezultate!
28 Jun, 14:30 replica
Ioana. a comentat pentru articolul Ciolacu și Romașcanu, în Guvernul Tudose:
Poate faceti ceva si pentru primarii PSD din judetul Buzau care au fost executati politic si la comanda mafiei condusa tot de Bigiu si Scutaru. Sentinte judecatoresti date la comanda in cazuri fara prejudicii si fara a se lua in calcul probele aduse pentru justificare.
28 Jun, 13:08 Locomotiva-Luciu
Dima a comentat pentru articolul Promovarea Metalului a limpezit apele în privinţa barajului pentru Liga a 4-a / Locomotiva, Luciu şi Blăjani, trei echipe, două locuri:
Pescarusul Luciu a castigat cu 3-0 la masa verde.
Google PageRank Checker