26 de ani
de presa libera
Joi, Mai 26, 2016 01:36 AM
anghel

Economic

Contactoare SA rămâne cu 34 de angajaţi: În anii ‘80, întreprinderea buzoiană număra 5.000 de salariaţi

de
Economic  |
07.01.2012, 22:00
4941

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi.

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi. Deşi disponibilizările au fost anunţate a se realiza încă din luna noiembrie a anului trecut şi cuprindeau un număr mult mai mare de personal, de aproape 60 de salariaţi, doar 37 au primit preaviz în primele zile din acest an. În acest sens, din cei 71 de angajaţi ai firmei buzoiene (16 TESA, 41 de muncitori şi 14 personal indirect), au fost concediaţi mai mult de jumătate, urmând ca societatea să îşi continue activitatea cu doar 34 de angajaţi, respectiv 12 salariaţi TESA, 14 de muncitori şi opt salariaţi din categoria  personalului indirect.

     Disponibilizările au fost efectuate ca urmare a restrângerii activităţii societăţii, determinată de încetarea colaborării cu firma Daniel Dopca Industrie – und Handelsvertretung Germany. Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost, după cum se arată în notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, fişa de apreciere, polivalenţa, pregătirea profesională, competenţa, experienţa şi postul desfiinţat.

     “Concedierea personalului s-a realizat după cum am şi anunţat anterior. Am făcut eforturi să diminuăm numărul persoanelor disponibilizate, erau anunţate 60 de concedieri, s-au făcut mai puţine, deoarece societatea va mai presta o serie de servicii pentru acest partener, iar ceilalţi au primit preavize în data de 5 ianuarie”, a declarat Octavian Popescu, directorul general al SC Contactoare SA.

     Pentru limitarea numărului concedierilor, societatea buzoiană a propus înfiinţarea unei noi societăţi comerciale în asociere cu firma din Germania, înfiinţarea unui centru de profit sau a unei asocieri de tip joint-venture, însă acestea nu s-au putut realiza. Cu toate acestea, pentru salariaţii disponibilizaţi previziunile nu sunt chiar atât de sumbre, dat fiind faptul că partenerul german şi-a înfiinţat propriul punct de lucru în comuna Verneşti, iar o parte dintre persoanele disponibilizate vor fi preluate de către acesta.

     SC Contactoare SA a început relaţia cu Dopca în anul 1995, o relaţie de tip comercial ce a constat iniţial în fabricarea cutiilor metalice de tip KL. Ulterior, relaţia a fost dezvoltată prin comenzi de subansamble metalice, în anul 2002 şi completată cu repere din plastic în anul 2004. Totuşi, profitabilitatea produselor destinate acestui client a cunoscut fluctuaţii şi a scăzut an de an, ajungând la valori modeste, dat fiind şi faptul că societatea nemţească a acumulat până în prezent şi o mare datorie către SC Contactoare SA.

     În prezent, sub egida Contactoare se mai desfăşoară o singură activitate de producţie a subansamblelor metalice şi o activitate de producţie a echipamentelor electrice destinate sectorului energetic.

     Reper al industriei uşoare buzoiene înainte de anul 1989, întreprinderea Contactoare riscă în prezent să devină doar o afacere imobiliară, activitatea de închiriere fiind dezvoltată de către societate prin creşterea suprafeţelor. Firma dispune de un spaţiu de peste 5.000 mp suprafaţă construită şi peste 550 mp teren.

     SC Contactoare SA este membră a Grupului Servicii Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi a fost înfiinţată în anul 1975, devenind în scurt timp una dintre firmele de frunte din industria electrotehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Centralele nucleare din Franța vor fi în grevă astăzi (sindicat CGT)
Joi, Mai 26, 2016 01:20 AM

Personalul celor 19 centrale nucleare din Franța a votat să intre în grevă joi, în cadrul protestelor față de reforma Legii muncii, a declarat miercuri un responsabil al sindicatului CGT pentru Reuters.

Înot: Katinka Hosszu, victorioasă în proba de 400 m mixt, la Internaționalele României
Joi, Mai 26, 2016 01:07 AM

Înotătoarea maghiară Katinka Hosszu a câștigat proba feminină de 400 m mixt, miercuri, în prima zi a Campionatelor Internaționale ale României, găzduite de bazinul din Complexul Sportiv Dinamo din București.

O mașină-capcană a ucis 3 membri ai forțelor de securitate în sud-estul Turciei cu majoritate kurdă
Joi, Mai 26, 2016 00:54 AM

Un atac cu mașină-capcană asupra unei stații de jandarmi în sud-estul Turciei cu majoritate kurdă a ucis trei membri ai forțelor de securitate și a rănit alți trei miercuri, au anunțat oficiali din Ministerul de Interne, informează Reuters.

Gimnastică artistică: Echipa de juniori a României, locul 16 la Europenele masculine de la Berna
Joi, Mai 26, 2016 00:41 AM

Echipa de juniori a României a ocupat doar locul 16, miercuri, la Campionatele Europene de gimnastică artistică masculină de la Berna.

Tenis: Trei capi de serie au părăsit turneul feminin futures de la Galați din primul tur
Joi, Mai 26, 2016 00:31 AM

Moldovencele Alexandra Perper, a patra favorită, Anastasia Vdovenco, a șasea favorită, și românca Irina Fetecău, cap de serie numărul șapte, au pierdut meciurile susținute, miercuri, în runda inaugurală a turneului de tenis futures de la Galați, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 May, 20:43 Bună
Doris a comentat pentru articolul UPDATE Accident devastator azi-dimineață la Siriu. O tânără de 18 ani, gravidă în 6 luni, este în comă:
Nu mai comentați în necunoscuta de cauza. Ziarele de tot rasul și căcatul. Interesați-vă la politie mai întâi nu mai comentați aiurea . Șoferul din panatau circula ca un bou cu viteza cel de Brașov cu 60 la ora alcoolemia nu era mare. Vinovat e clar șoferul din panatau. Alte ziare zic ca boul ala din panatau avea alcoolemie nu mai mințit atât sau credeți ce zic ziarele. Șoferul de panatau e acuzat de omor din culpa iar cel de Brașov doar pentru alcool da circula regulamentar. Prosti sunteți . Aia e în coma din cauza lu bărbatu ala prost care intra în depășire neregulamentar . Supoziții sunt multe dar politia știe clar ca vinovatul e cel din panatau. O zi buna.nu ați umblat voi la politie sau la avocații ca sa va da ți cu părerea eu sunt în cunoștință de cauza. O zi buna
25 May, 19:57 mafie
Gândac a comentat pentru articolul Cum să fii cercetat penal pentru fraude la BAC şi să primeşti gradaţie de merit:
Cum putea Ramniceanu si CA din Col tehnic sa nu ii dea narcisistului Harabagiu calificativul Foarte bine chiar daca este cercetat penal pentru fraudarea bacalaureatului si eliberarea de diplome false?. N au ei treaba cu chestii abstracte precum Etica profesionala .Impreuna FAC toate aranjamentele sau inca nu e clar ?
25 May, 19:16 Doar o opinie
Allecs a comentat pentru articolul UPDATE Accident devastator azi-dimineață la Siriu. O tânără de 18 ani, gravidă în 6 luni, este în comă:
Alcoolul ucide! Dar și depășitul aiurea este la fel de periculos. Pai stai nene și așteaptă pana când ai vizibilitate Bună mai ales când știi ce ai lângă tine. Eu nu țin cu șoferul beat dar sincer marea vina o poarta cel care a depășit. Ca dacă o luam așa și cel cu tirul e vinovat având în vedere ca el are o vizibilitate mult mai buna putea sa frâneze el sa îi facă loc ăstuia sa revină pe banda lui.
Google PageRank Checker