26 de ani
de presa libera
Duminica, August 28, 2016 11:33 AM

Economic

Contactoare SA rămâne cu 34 de angajaţi: În anii ‘80, întreprinderea buzoiană număra 5.000 de salariaţi

de
Economic  |
07.01.2012, 22:00
5051

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi.

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi. Deşi disponibilizările au fost anunţate a se realiza încă din luna noiembrie a anului trecut şi cuprindeau un număr mult mai mare de personal, de aproape 60 de salariaţi, doar 37 au primit preaviz în primele zile din acest an. În acest sens, din cei 71 de angajaţi ai firmei buzoiene (16 TESA, 41 de muncitori şi 14 personal indirect), au fost concediaţi mai mult de jumătate, urmând ca societatea să îşi continue activitatea cu doar 34 de angajaţi, respectiv 12 salariaţi TESA, 14 de muncitori şi opt salariaţi din categoria  personalului indirect.

     Disponibilizările au fost efectuate ca urmare a restrângerii activităţii societăţii, determinată de încetarea colaborării cu firma Daniel Dopca Industrie – und Handelsvertretung Germany. Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost, după cum se arată în notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, fişa de apreciere, polivalenţa, pregătirea profesională, competenţa, experienţa şi postul desfiinţat.

     “Concedierea personalului s-a realizat după cum am şi anunţat anterior. Am făcut eforturi să diminuăm numărul persoanelor disponibilizate, erau anunţate 60 de concedieri, s-au făcut mai puţine, deoarece societatea va mai presta o serie de servicii pentru acest partener, iar ceilalţi au primit preavize în data de 5 ianuarie”, a declarat Octavian Popescu, directorul general al SC Contactoare SA.

     Pentru limitarea numărului concedierilor, societatea buzoiană a propus înfiinţarea unei noi societăţi comerciale în asociere cu firma din Germania, înfiinţarea unui centru de profit sau a unei asocieri de tip joint-venture, însă acestea nu s-au putut realiza. Cu toate acestea, pentru salariaţii disponibilizaţi previziunile nu sunt chiar atât de sumbre, dat fiind faptul că partenerul german şi-a înfiinţat propriul punct de lucru în comuna Verneşti, iar o parte dintre persoanele disponibilizate vor fi preluate de către acesta.

     SC Contactoare SA a început relaţia cu Dopca în anul 1995, o relaţie de tip comercial ce a constat iniţial în fabricarea cutiilor metalice de tip KL. Ulterior, relaţia a fost dezvoltată prin comenzi de subansamble metalice, în anul 2002 şi completată cu repere din plastic în anul 2004. Totuşi, profitabilitatea produselor destinate acestui client a cunoscut fluctuaţii şi a scăzut an de an, ajungând la valori modeste, dat fiind şi faptul că societatea nemţească a acumulat până în prezent şi o mare datorie către SC Contactoare SA.

     În prezent, sub egida Contactoare se mai desfăşoară o singură activitate de producţie a subansamblelor metalice şi o activitate de producţie a echipamentelor electrice destinate sectorului energetic.

     Reper al industriei uşoare buzoiene înainte de anul 1989, întreprinderea Contactoare riscă în prezent să devină doar o afacere imobiliară, activitatea de închiriere fiind dezvoltată de către societate prin creşterea suprafeţelor. Firma dispune de un spaţiu de peste 5.000 mp suprafaţă construită şi peste 550 mp teren.

     SC Contactoare SA este membră a Grupului Servicii Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi a fost înfiinţată în anul 1975, devenind în scurt timp una dintre firmele de frunte din industria electrotehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Petrecerea și cina oficială ale Festivalului de la Veneția, anulate din solidaritate față de cei afectați de cutremur
Duminica, August 28, 2016 11:29 AM

Ediția din acest an a Festivalului de film de la Veneția va începe fără festivitățile luxoase de pe esplanada hotelului Excelsior ca urmare a cutremurului devastator care a lovit recent Italia, soldat cu sute de morți și răniți, a anunțat directorul festivalului Alberto Barbera, relatează The Hollywood Reporter.

ANIMALE DE COMPANIE: Pinscherul pitic
Duminica, August 28, 2016 11:21 AM

Pinscherul pitic, cunoscut ca fiind "regele jucăriilor", este un câine activ, afectuos, căruia îi place să fie mângâiat, fiind în același timp loial și ascultător. Având în vedere că aparține unei rase de câini de talie mică poate fi crescut chiar și într-un apartament.

Aviația și artileria turcă au bombardat poziții în nordul Siriei (surse din domeniul securității)
Duminica, August 28, 2016 11:12 AM

Aviația și artileria turcă au bombardat duminică poziții ale miliției kurde YPG (Unitățile de apărare ale poporului kurd) în nordul Siriei, au indicat surse din domeniul securității, în timp ce Turcia continuă o ofensivă peste graniță lansată săptămâna trecută împreună cu aliații săi rebeli din țara vecină, relatează Reuters.

Cioloș: Săptămâna viitoare voi fi în Germania, pentru întâlniri economice; Iohannis și Merkel se vor întâlni în perioada următoare
Duminica, August 28, 2016 11:07 AM

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că săptămâna viitoare va efectua o vizită cu profil economic în trei landuri germane, precizând că președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu cancelarul german, Angela Merkel, în perioada următoare.

Botoșani: Seceta lasă fără apă satul Aurel Vlaicu; cozi pentru apa adusă de pompieri (GALERIE FOTO)
Duminica, August 28, 2016 10:50 AM

Situație fără precedent în localitatea Aurel Vlaicu din comuna Avrămeni din județul Botoșani, acolo unde fântânile din sat, dar și pârâul care străbate localitatea au secat. Pentru a avea apă pentru animale, localnicii se trezesc dis-de-dimineață și merg cu căruțele încărcate cu butoaie la marginea satului pentru a lua apă adusă cu mașina pompierilor.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Aug, 22:15 Traian@yahoo.com
Traian a comentat pentru articolul Replica zilei, la Consiliul Local/Nicolae Șerban (PNL): ,,Până acum, Prestcom Serv a fost conectată la țâțele Primăriei“:
Omu are relatii peste tot,intrari peste intrari ca doar trebuie sa intervina pentru oamenii lui din simileasca!omu lui boscofura ,a fugit de la psd si s-a dus la pnl pentru ciolan mai bun! Domnu Primar sai dea pe mana la Dna si Diicot ! Acest consilier este partas la jaful lasat de bosco!Grup infractional organizat!
27 Aug, 21:59 dreptate@yahoo.com
ai dreptate a comentat pentru articolul Replica zilei, la Consiliul Local/Nicolae Șerban (PNL): ,,Până acum, Prestcom Serv a fost conectată la țâțele Primăriei“:
Ai perfecta dreptate observator! Jos Rromaniada lui bosmangleala ! Suntem sătui de ei!
27 Aug, 17:20 Lingaii
Observator a comentat pentru articolul Cum a supt „garda pretoriană“ a fostului primar Boșcodeală din bugetul local al municipiului Buzău:
Dupa Boscomanglitorul, nu ar trebui sa urmeze la DNA, goaba de Chiculescu, cu Ene Nicolae, Nedelcu, Tanasescu etc ???
Google PageRank Checker