25 de ani
de presa libera
Vineri, Mai 22, 2015 12:57 PM

Economic

Contactoare SA rămâne cu 34 de angajaţi: În anii ‘80, întreprinderea buzoiană număra 5.000 de salariaţi

de
Economic  |
07.01.2012, 22:00
4615

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi.

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi. Deşi disponibilizările au fost anunţate a se realiza încă din luna noiembrie a anului trecut şi cuprindeau un număr mult mai mare de personal, de aproape 60 de salariaţi, doar 37 au primit preaviz în primele zile din acest an. În acest sens, din cei 71 de angajaţi ai firmei buzoiene (16 TESA, 41 de muncitori şi 14 personal indirect), au fost concediaţi mai mult de jumătate, urmând ca societatea să îşi continue activitatea cu doar 34 de angajaţi, respectiv 12 salariaţi TESA, 14 de muncitori şi opt salariaţi din categoria  personalului indirect.

     Disponibilizările au fost efectuate ca urmare a restrângerii activităţii societăţii, determinată de încetarea colaborării cu firma Daniel Dopca Industrie – und Handelsvertretung Germany. Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost, după cum se arată în notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, fişa de apreciere, polivalenţa, pregătirea profesională, competenţa, experienţa şi postul desfiinţat.

     “Concedierea personalului s-a realizat după cum am şi anunţat anterior. Am făcut eforturi să diminuăm numărul persoanelor disponibilizate, erau anunţate 60 de concedieri, s-au făcut mai puţine, deoarece societatea va mai presta o serie de servicii pentru acest partener, iar ceilalţi au primit preavize în data de 5 ianuarie”, a declarat Octavian Popescu, directorul general al SC Contactoare SA.

     Pentru limitarea numărului concedierilor, societatea buzoiană a propus înfiinţarea unei noi societăţi comerciale în asociere cu firma din Germania, înfiinţarea unui centru de profit sau a unei asocieri de tip joint-venture, însă acestea nu s-au putut realiza. Cu toate acestea, pentru salariaţii disponibilizaţi previziunile nu sunt chiar atât de sumbre, dat fiind faptul că partenerul german şi-a înfiinţat propriul punct de lucru în comuna Verneşti, iar o parte dintre persoanele disponibilizate vor fi preluate de către acesta.

     SC Contactoare SA a început relaţia cu Dopca în anul 1995, o relaţie de tip comercial ce a constat iniţial în fabricarea cutiilor metalice de tip KL. Ulterior, relaţia a fost dezvoltată prin comenzi de subansamble metalice, în anul 2002 şi completată cu repere din plastic în anul 2004. Totuşi, profitabilitatea produselor destinate acestui client a cunoscut fluctuaţii şi a scăzut an de an, ajungând la valori modeste, dat fiind şi faptul că societatea nemţească a acumulat până în prezent şi o mare datorie către SC Contactoare SA.

     În prezent, sub egida Contactoare se mai desfăşoară o singură activitate de producţie a subansamblelor metalice şi o activitate de producţie a echipamentelor electrice destinate sectorului energetic.

     Reper al industriei uşoare buzoiene înainte de anul 1989, întreprinderea Contactoare riscă în prezent să devină doar o afacere imobiliară, activitatea de închiriere fiind dezvoltată de către societate prin creşterea suprafeţelor. Firma dispune de un spaţiu de peste 5.000 mp suprafaţă construită şi peste 550 mp teren.

     SC Contactoare SA este membră a Grupului Servicii Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi a fost înfiinţată în anul 1975, devenind în scurt timp una dintre firmele de frunte din industria electrotehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Eurostat: Excedentul de cont curent al Uniunii Europene a ajuns la 15,1 miliarde euro, în martie
Vineri, Mai 22, 2015 12:39 PM

Excedentul de cont curent al celor 28 de state membre ale Uniunii Europene a ajuns la 15,1 miliarde de euro, în ianuarie 2015, comparativ cu un plus de 7,6 miliarde de euro înregistrat în perioada similară din 2014, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat).

Isărescu: Creșterea moderată a creditării, printre tendințele ce se conturează în viitor în sectorul bancar
Vineri, Mai 22, 2015 12:27 PM

Creșterea moderată a creditării, calitatea creditului și creșterea importanței finanțării din resurse locale sunt cele trei tendințe care se prefigurează pe viitor în sectorul bancar, a afirmat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, într-o conferință dedicată sectorului bancar.

China avertizează SUA împotriva acțiunilor provocatoare în Marea Chinei de Sud
Vineri, Mai 22, 2015 12:24 PM

China a cerut vineri SUA să dea dovadă de prudență și să evite provocările în Marea Chinei de Sud, apel ce intervine pe fondul creșterii tensiunilor dintre cele două țări în ultimele zile, relatează agenția de presă EFE.

Atletism: Premii de peste 20.000 de euro la Internaționalele României de la Pitești
Vineri, Mai 22, 2015 12:22 PM

Cea de-a 60-a ediție a Campionatelor Internaționale de atletism ale României, ce se va desfășura sâmbătă, pe stadionul "Nicolae Dobrin'' din Pitești, începând cu ora 17,00, va avea premii totale de 21.500 de euro.

Moțiune simplă: Deputații liberali îi cer lămuriri ministrului Economiei cu privire la Transelectrica
Vineri, Mai 22, 2015 12:20 PM

Liberalii îi cer ministrului Economiei, Mihai Tudose, prin moțiunea simplă "PSD curentează banul public - bonusuri uriașe, contracte cu dedicație și secrete de stat la Transelectrica", care va fi dezbătută miercurea viitoare, să ia decizii radicale pentru a scoate compania "de sub influența PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 May, 11:21 Spectacol pentru poporul naiv
DN1 a comentat pentru articolul Începe adevăratul proces pentru Bîgiu:
Stati lnistiti ca nu i se va intimpla nimic doar traim in Romania.Cel mult un arest la domiciliu.Nu uitati:sectacolul nu este gratuit ,taxele si impozitele va sunt in continuare furate.
22 May, 10:44 Opriti aceasta mascarada antica
Excomunicatul a comentat pentru articolul Unul dintre enoriașii excomunicați de la Focșani, iertat de Arhiepiscopul Ciprian:
Cum este permis sa isi asume biserica puterea de a regla problemele de morala ale populatiei in schimbul banutilor greu castigati de cetatenii creduli ?Cateva monede si pacatele iti sunt sterse ca prin miracol.Ce minciuna!A fi crestin nu inseamna sa crezi in popi si in speculatia lor financiara numita religie.
21 May, 13:22 Vaidenoi
Pitiplini a comentat pentru articolul Barajul, o glumă bună:
...si care e gluma buna?
Google PageRank Checker