25 de ani
de presa libera
Sambata, Iulie 04, 2015 23:40 PM

Economic

Contactoare SA rămâne cu 34 de angajaţi: În anii ‘80, întreprinderea buzoiană număra 5.000 de salariaţi

de
Economic  |
07.01.2012, 22:00
4657

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi.

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi. Deşi disponibilizările au fost anunţate a se realiza încă din luna noiembrie a anului trecut şi cuprindeau un număr mult mai mare de personal, de aproape 60 de salariaţi, doar 37 au primit preaviz în primele zile din acest an. În acest sens, din cei 71 de angajaţi ai firmei buzoiene (16 TESA, 41 de muncitori şi 14 personal indirect), au fost concediaţi mai mult de jumătate, urmând ca societatea să îşi continue activitatea cu doar 34 de angajaţi, respectiv 12 salariaţi TESA, 14 de muncitori şi opt salariaţi din categoria  personalului indirect.

     Disponibilizările au fost efectuate ca urmare a restrângerii activităţii societăţii, determinată de încetarea colaborării cu firma Daniel Dopca Industrie – und Handelsvertretung Germany. Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost, după cum se arată în notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, fişa de apreciere, polivalenţa, pregătirea profesională, competenţa, experienţa şi postul desfiinţat.

     “Concedierea personalului s-a realizat după cum am şi anunţat anterior. Am făcut eforturi să diminuăm numărul persoanelor disponibilizate, erau anunţate 60 de concedieri, s-au făcut mai puţine, deoarece societatea va mai presta o serie de servicii pentru acest partener, iar ceilalţi au primit preavize în data de 5 ianuarie”, a declarat Octavian Popescu, directorul general al SC Contactoare SA.

     Pentru limitarea numărului concedierilor, societatea buzoiană a propus înfiinţarea unei noi societăţi comerciale în asociere cu firma din Germania, înfiinţarea unui centru de profit sau a unei asocieri de tip joint-venture, însă acestea nu s-au putut realiza. Cu toate acestea, pentru salariaţii disponibilizaţi previziunile nu sunt chiar atât de sumbre, dat fiind faptul că partenerul german şi-a înfiinţat propriul punct de lucru în comuna Verneşti, iar o parte dintre persoanele disponibilizate vor fi preluate de către acesta.

     SC Contactoare SA a început relaţia cu Dopca în anul 1995, o relaţie de tip comercial ce a constat iniţial în fabricarea cutiilor metalice de tip KL. Ulterior, relaţia a fost dezvoltată prin comenzi de subansamble metalice, în anul 2002 şi completată cu repere din plastic în anul 2004. Totuşi, profitabilitatea produselor destinate acestui client a cunoscut fluctuaţii şi a scăzut an de an, ajungând la valori modeste, dat fiind şi faptul că societatea nemţească a acumulat până în prezent şi o mare datorie către SC Contactoare SA.

     În prezent, sub egida Contactoare se mai desfăşoară o singură activitate de producţie a subansamblelor metalice şi o activitate de producţie a echipamentelor electrice destinate sectorului energetic.

     Reper al industriei uşoare buzoiene înainte de anul 1989, întreprinderea Contactoare riscă în prezent să devină doar o afacere imobiliară, activitatea de închiriere fiind dezvoltată de către societate prin creşterea suprafeţelor. Firma dispune de un spaţiu de peste 5.000 mp suprafaţă construită şi peste 550 mp teren.

     SC Contactoare SA este membră a Grupului Servicii Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi a fost înfiinţată în anul 1975, devenind în scurt timp una dintre firmele de frunte din industria electrotehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Judo: România a încheiat cu o medalie de argint și una de bronz Europenele de cadeți de la Sofia
Sambata, Iulie 04, 2015 23:23 PM

România a cucerit două medalii, una de argint și una de bronz, la Campionatele Europene de judo pentru cadeți de la Sofia, și a ocupat locul 15 în clasamentul pe medalii.

Genocidul de la Srebrenica este o "minciună" (liderul sârbilor bosniaci)
Sambata, Iulie 04, 2015 23:16 PM

Președintele Republicii Srpska (RS) - entitate a sârbilor bosniaci -, Milorad Dodik, a afirmat sâmbătă că genocidul de la Srebrenica este o "minciună", cu o săptămână înainte de împlinirea a 20 de ani de la acest masacru, relatează AFP.

Baschet feminin: România, învinsă și de Muntenegru la Campionatul European Under-20, Divizia B
Sambata, Iulie 04, 2015 23:10 PM

Selecționata României a fost învinsă de formația Muntenegrului cu scorul de 74-43 (19-8, 15-13, 27-11, 13-11), sâmbătă, la Podgorica (Muntenegru), la Campionatul European de baschet feminin Under-20, Divizia B.

Judoka Vlăduț Simionescu, medaliat cu bronz la Universiada de la Gwangju
Sambata, Iulie 04, 2015 23:02 PM

Judoka Vlăduț Simionescu a adus, sâmbătă, prima medalie delegației României la Universiada de vară de la Gwangju (Coreea de Sud), bronz, la categoria +100 kg.

Tenis: Horia Tecău, calificat în optimile probei de dublu mixt la Wimbledon
Sambata, Iulie 04, 2015 22:26 PM

Perechea româno-slovenă Horia Tecău/Katarina Srebotnik s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, sâmbătă, după ce au trecut cu 6-2, 6-4 de cuplul Rohan Bopanna (India)/Maria Jose Martinez Sanchez (Spania).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
04 Jul, 18:01 Concurs
Profu' a comentat pentru articolul Geta Burducea și Ionela Voicu, o nouă rundă la sediul Ministerului Educației?:
Eu cred că doamna Voicu merită funcția de ministru al Educației. Postul de inspector general este prea puțin pentru valoarea dânsei și a ilustrului soț!
03 Jul, 22:58 concurs
mihai a comentat pentru articolul Geta Burducea și Ionela Voicu, o nouă rundă la sediul Ministerului Educației?:
am citit parerile voastre eu cred ca se va face dreptate si dna de la cislau va fi acolo unde merita la isj.
03 Jul, 22:44 Concurs
Claudiu a comentat pentru articolul Geta Burducea și Ionela Voicu, o nouă rundă la sediul Ministerului Educației?:
De obicei nu ma bag in certurile altora , dar cand vad oameni ca acest " observator " nu pot sa-i transmit ca- i un mare Prost , cu P mare ... Mult succes înca o data Dnei Voicu , si îmi cer scuze ca a trebuit sa intervin cu un astfel de mesaj dar oameni destia " intelectuali" , " destepti" ca " dl " observator trebuiesc tratati cu partea" dorsala".
Google PageRank Checker