26 de ani
de presa libera
Joi, Mai 05, 2016 20:59 PM

Economic

Contactoare SA rămâne cu 34 de angajaţi: În anii ‘80, întreprinderea buzoiană număra 5.000 de salariaţi

de
Economic  |
07.01.2012, 22:00
4923

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi.

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi. Deşi disponibilizările au fost anunţate a se realiza încă din luna noiembrie a anului trecut şi cuprindeau un număr mult mai mare de personal, de aproape 60 de salariaţi, doar 37 au primit preaviz în primele zile din acest an. În acest sens, din cei 71 de angajaţi ai firmei buzoiene (16 TESA, 41 de muncitori şi 14 personal indirect), au fost concediaţi mai mult de jumătate, urmând ca societatea să îşi continue activitatea cu doar 34 de angajaţi, respectiv 12 salariaţi TESA, 14 de muncitori şi opt salariaţi din categoria  personalului indirect.

     Disponibilizările au fost efectuate ca urmare a restrângerii activităţii societăţii, determinată de încetarea colaborării cu firma Daniel Dopca Industrie – und Handelsvertretung Germany. Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost, după cum se arată în notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, fişa de apreciere, polivalenţa, pregătirea profesională, competenţa, experienţa şi postul desfiinţat.

     “Concedierea personalului s-a realizat după cum am şi anunţat anterior. Am făcut eforturi să diminuăm numărul persoanelor disponibilizate, erau anunţate 60 de concedieri, s-au făcut mai puţine, deoarece societatea va mai presta o serie de servicii pentru acest partener, iar ceilalţi au primit preavize în data de 5 ianuarie”, a declarat Octavian Popescu, directorul general al SC Contactoare SA.

     Pentru limitarea numărului concedierilor, societatea buzoiană a propus înfiinţarea unei noi societăţi comerciale în asociere cu firma din Germania, înfiinţarea unui centru de profit sau a unei asocieri de tip joint-venture, însă acestea nu s-au putut realiza. Cu toate acestea, pentru salariaţii disponibilizaţi previziunile nu sunt chiar atât de sumbre, dat fiind faptul că partenerul german şi-a înfiinţat propriul punct de lucru în comuna Verneşti, iar o parte dintre persoanele disponibilizate vor fi preluate de către acesta.

     SC Contactoare SA a început relaţia cu Dopca în anul 1995, o relaţie de tip comercial ce a constat iniţial în fabricarea cutiilor metalice de tip KL. Ulterior, relaţia a fost dezvoltată prin comenzi de subansamble metalice, în anul 2002 şi completată cu repere din plastic în anul 2004. Totuşi, profitabilitatea produselor destinate acestui client a cunoscut fluctuaţii şi a scăzut an de an, ajungând la valori modeste, dat fiind şi faptul că societatea nemţească a acumulat până în prezent şi o mare datorie către SC Contactoare SA.

     În prezent, sub egida Contactoare se mai desfăşoară o singură activitate de producţie a subansamblelor metalice şi o activitate de producţie a echipamentelor electrice destinate sectorului energetic.

     Reper al industriei uşoare buzoiene înainte de anul 1989, întreprinderea Contactoare riscă în prezent să devină doar o afacere imobiliară, activitatea de închiriere fiind dezvoltată de către societate prin creşterea suprafeţelor. Firma dispune de un spaţiu de peste 5.000 mp suprafaţă construită şi peste 550 mp teren.

     SC Contactoare SA este membră a Grupului Servicii Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi a fost înfiinţată în anul 1975, devenind în scurt timp una dintre firmele de frunte din industria electrotehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

AGERPRES VIDEO: Evoluție!
Joi, Mai 05, 2016 20:50 PM

Vrem să surprindem ceea ce alții au uitat să vadă, vrem să redescoperim viața, în formele ei frumoase dar, cel mai important, vrem ca imaginea să fie cea care imortalizează momentele care contează cu adevărat. Pentru noi imaginea e mai mult decât un purtător de mesaj. Imaginea înseamnă culoare, provocare, emoție, libertate, dar mai ales drumul spre... Evoluție. Descoperă, alături de noi, că lumea poate să fie și altfel decât ți se arată în fiecare zi!

INTERVIU VIDEO Mircea Diaconu: Mi-am asumat orice rol pentru că face parte din mine
Joi, Mai 05, 2016 20:41 PM

Într-un interviu acordat AGERPRES, actorul Mircea Diaconu a vorbit despre debutul său actoricesc, despre dragostea față de filmul românesc, dar și despre rolul care i-a adus cea mai mare provocare. La cea de-a șaptea ediție a Serilor Filmului Românesc, de la Iași, Mircea Diaconu este invitatul special.

Șoferul taxiului cuprins de flăcări în zona Obor, ridicat de polițiști, pentru că și-a incendiat mașina
Joi, Mai 05, 2016 20:27 PM

Șoferul taxiului cuprins de flăcări în trafic în fața magazinului Obor a fost ridicat joi de polițiștii Secției 7, după ce s-a constatat că și-a incendiat mașina, a anunțat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Prima prelevare multi-organ și multi-țesut realizată la SCJU Târgu Mureș, de la un pacient de 29 de ani
Joi, Mai 05, 2016 20:14 PM

Mai multe echipe de medici sosite din țară și străinătate au efectuat timp de circa zece ore, începând din noaptea de miercuri spre joi, o prelevare multi-organ și multi-țesut în premieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, de la un donator în vârstă de 29 de ani, internat în Secția Clinică ATI.

SpaceX va încerca să recupereze din nou prima treaptă a rachetei Falcon 9
Joi, Mai 05, 2016 20:07 PM

Compania SpaceX va încerca vineri să repete reușita recentă de a recupera, după lansare, prima treaptă a rachetei Falcon 9 prin aterizare controlată pe o platformă marină, conform unui anunț făcut joi de reprezentanți ai companiei, transmite AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
05 May, 18:42 Felicitari!
Ulmeanu Viorel a comentat pentru articolul Echipa de volei a Liceului Pedagogic Buzău, victorii pe linie la Olimpiada Gimnaziilor:
Cand dorinta de victorie apartine intregii echipe,acestea sunt rezultatele.Bravo fetelor,asteptam ,de ce nu o medalie!
05 May, 18:33 Proiect centru excelenţă
FRF a comentat pentru articolul Proiectul Centrului de Excelență FRF la Buzău a trecut de Consiliul Local, chiar dacă opoziția s-a împotrivit:
De ce contribuabilii buzoieni trebuie să suporte din buzunarele lor masa şi cazarea fotbaliştilor FRF ? Mafia PSD-istă din Consiliul Local ne fură 2 miliarde lei din bugetul municipiului. Au rezolvat toate lucrurile în Buzău ? DNA , marfă proaspătă !
05 May, 18:13 prof Stelian Grigore
Sfâşie Florin a comentat pentru articolul Omagiu pentru un dascăl unic: Stelian Grigore:
Este o onoare să cunoşti un astfel de om.
Google PageRank Checker