25 de ani
de presa libera
Sambata, August 29, 2015 12:18 PM

Economic

Contactoare SA rămâne cu 34 de angajaţi: În anii ‘80, întreprinderea buzoiană număra 5.000 de salariaţi

de
Economic  |
07.01.2012, 22:00
4715

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi.

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi. Deşi disponibilizările au fost anunţate a se realiza încă din luna noiembrie a anului trecut şi cuprindeau un număr mult mai mare de personal, de aproape 60 de salariaţi, doar 37 au primit preaviz în primele zile din acest an. În acest sens, din cei 71 de angajaţi ai firmei buzoiene (16 TESA, 41 de muncitori şi 14 personal indirect), au fost concediaţi mai mult de jumătate, urmând ca societatea să îşi continue activitatea cu doar 34 de angajaţi, respectiv 12 salariaţi TESA, 14 de muncitori şi opt salariaţi din categoria  personalului indirect.

     Disponibilizările au fost efectuate ca urmare a restrângerii activităţii societăţii, determinată de încetarea colaborării cu firma Daniel Dopca Industrie – und Handelsvertretung Germany. Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost, după cum se arată în notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, fişa de apreciere, polivalenţa, pregătirea profesională, competenţa, experienţa şi postul desfiinţat.

     “Concedierea personalului s-a realizat după cum am şi anunţat anterior. Am făcut eforturi să diminuăm numărul persoanelor disponibilizate, erau anunţate 60 de concedieri, s-au făcut mai puţine, deoarece societatea va mai presta o serie de servicii pentru acest partener, iar ceilalţi au primit preavize în data de 5 ianuarie”, a declarat Octavian Popescu, directorul general al SC Contactoare SA.

     Pentru limitarea numărului concedierilor, societatea buzoiană a propus înfiinţarea unei noi societăţi comerciale în asociere cu firma din Germania, înfiinţarea unui centru de profit sau a unei asocieri de tip joint-venture, însă acestea nu s-au putut realiza. Cu toate acestea, pentru salariaţii disponibilizaţi previziunile nu sunt chiar atât de sumbre, dat fiind faptul că partenerul german şi-a înfiinţat propriul punct de lucru în comuna Verneşti, iar o parte dintre persoanele disponibilizate vor fi preluate de către acesta.

     SC Contactoare SA a început relaţia cu Dopca în anul 1995, o relaţie de tip comercial ce a constat iniţial în fabricarea cutiilor metalice de tip KL. Ulterior, relaţia a fost dezvoltată prin comenzi de subansamble metalice, în anul 2002 şi completată cu repere din plastic în anul 2004. Totuşi, profitabilitatea produselor destinate acestui client a cunoscut fluctuaţii şi a scăzut an de an, ajungând la valori modeste, dat fiind şi faptul că societatea nemţească a acumulat până în prezent şi o mare datorie către SC Contactoare SA.

     În prezent, sub egida Contactoare se mai desfăşoară o singură activitate de producţie a subansamblelor metalice şi o activitate de producţie a echipamentelor electrice destinate sectorului energetic.

     Reper al industriei uşoare buzoiene înainte de anul 1989, întreprinderea Contactoare riscă în prezent să devină doar o afacere imobiliară, activitatea de închiriere fiind dezvoltată de către societate prin creşterea suprafeţelor. Firma dispune de un spaţiu de peste 5.000 mp suprafaţă construită şi peste 550 mp teren.

     SC Contactoare SA este membră a Grupului Servicii Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi a fost înfiinţată în anul 1975, devenind în scurt timp una dintre firmele de frunte din industria electrotehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ziua internațională împotriva testelor nucleare
Sambata, August 29, 2015 12:14 PM

La 29 august, este marcată Ziua internațională împotriva testelor nucleare. Adunarea ONU invită statele membre, sistemul ONU, societatea civilă, mediul academic, mass-media și persoanele fizice la organizarea unor manifestări în contextul acestui eveniment.

Atletism - CM 2015: Matej Toth a adus primul titlu mondial Sloveniei, la 50 km marș
Sambata, August 29, 2015 12:09 PM

Matej Toth a cucerit prima medalie de aur pentru Slovenia la Mondialele 2015 de atletism de la Beijing, după ce a câștigat sâmbătă proba de 50 km marș cu timpul de 3h40min32sec.

'Visul unei nopți de vară' a deschis Festivalul Internațional de teatru NETA 2015
Sambata, August 29, 2015 12:02 PM

Spectacolul "Visul unei nopți de vară", pus în scenă de Teatrul de stat din Georgia, în viziunea regizorului David Doiashvili, a deschis vineri seară, la sala Studio a Naționalului bucureștean, ediția aniversară a Festivalului Internațional de Teatru NETA 2015.

FILME ȘI ARTIȘTI DE OSCAR: Frații Joel și Ethan Coen, distinși cu premiul Oscar în 1997 și în 2008
Sambata, August 29, 2015 11:47 AM

Frații Joel și Ethan Coen au fost distinși cu premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, în 1997, pentru filmul ''Fargo'' (1996), și cu premiul Oscar pentru regie, în 2008, pentru filmul ''No Country for Old Men'' (2007).

Turcia: Pentru prima dată în istoria modernă a țării o femeie purtând vălul islamic a devenit ministru
Sambata, August 29, 2015 11:46 AM

O femeie purtând vălul islamic a devenit vineri ministru în guvernul de la Ankara, aceasta fiind o premieră în istoria modernă a Turciei, țară musulmană, dar laică, transmite sâmbătă AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 Aug, 10:23 furt calificat
Gigi a comentat pentru articolul Un manager de două miliarde anual / Directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, salariu lunar de peste 170 milioane lei, răsplată pentru apa cu noroi livrată buzoienilor:
Daca a ajuns Andronache director si e si la comp de apa si la sc 11deja prostia si batjocura mai ales din banul public a atins cote alarmante.Omul e un incapabil
28 Aug, 19:20 jegurii
violeta a comentat pentru articolul Un manager de două miliarde anual / Directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, salariu lunar de peste 170 milioane lei, răsplată pentru apa cu noroi livrată buzoienilor:
Tescaru sa dea un raspuns buzoienilor cum ridica el 2 miliarde pe an,si curtea de conturi ar trebui sa l traga la raspundere,chiar si dna
28 Aug, 18:37 taxa poluare
contribuabil a comentat pentru articolul Recuperarea taxei auto, printr-o simplă cerere depusă la ANAF:
taxa de inscriere ( poluare ) incepand din ce an se poate recupera ?
Google PageRank Checker