25 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 26, 2015 07:00 AM

Economic

Contactoare SA rămâne cu 34 de angajaţi: În anii ‘80, întreprinderea buzoiană număra 5.000 de salariaţi

de
Economic  |
07.01.2012, 22:00
4768

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi.

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi. Deşi disponibilizările au fost anunţate a se realiza încă din luna noiembrie a anului trecut şi cuprindeau un număr mult mai mare de personal, de aproape 60 de salariaţi, doar 37 au primit preaviz în primele zile din acest an. În acest sens, din cei 71 de angajaţi ai firmei buzoiene (16 TESA, 41 de muncitori şi 14 personal indirect), au fost concediaţi mai mult de jumătate, urmând ca societatea să îşi continue activitatea cu doar 34 de angajaţi, respectiv 12 salariaţi TESA, 14 de muncitori şi opt salariaţi din categoria  personalului indirect.

     Disponibilizările au fost efectuate ca urmare a restrângerii activităţii societăţii, determinată de încetarea colaborării cu firma Daniel Dopca Industrie – und Handelsvertretung Germany. Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost, după cum se arată în notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, fişa de apreciere, polivalenţa, pregătirea profesională, competenţa, experienţa şi postul desfiinţat.

     “Concedierea personalului s-a realizat după cum am şi anunţat anterior. Am făcut eforturi să diminuăm numărul persoanelor disponibilizate, erau anunţate 60 de concedieri, s-au făcut mai puţine, deoarece societatea va mai presta o serie de servicii pentru acest partener, iar ceilalţi au primit preavize în data de 5 ianuarie”, a declarat Octavian Popescu, directorul general al SC Contactoare SA.

     Pentru limitarea numărului concedierilor, societatea buzoiană a propus înfiinţarea unei noi societăţi comerciale în asociere cu firma din Germania, înfiinţarea unui centru de profit sau a unei asocieri de tip joint-venture, însă acestea nu s-au putut realiza. Cu toate acestea, pentru salariaţii disponibilizaţi previziunile nu sunt chiar atât de sumbre, dat fiind faptul că partenerul german şi-a înfiinţat propriul punct de lucru în comuna Verneşti, iar o parte dintre persoanele disponibilizate vor fi preluate de către acesta.

     SC Contactoare SA a început relaţia cu Dopca în anul 1995, o relaţie de tip comercial ce a constat iniţial în fabricarea cutiilor metalice de tip KL. Ulterior, relaţia a fost dezvoltată prin comenzi de subansamble metalice, în anul 2002 şi completată cu repere din plastic în anul 2004. Totuşi, profitabilitatea produselor destinate acestui client a cunoscut fluctuaţii şi a scăzut an de an, ajungând la valori modeste, dat fiind şi faptul că societatea nemţească a acumulat până în prezent şi o mare datorie către SC Contactoare SA.

     În prezent, sub egida Contactoare se mai desfăşoară o singură activitate de producţie a subansamblelor metalice şi o activitate de producţie a echipamentelor electrice destinate sectorului energetic.

     Reper al industriei uşoare buzoiene înainte de anul 1989, întreprinderea Contactoare riscă în prezent să devină doar o afacere imobiliară, activitatea de închiriere fiind dezvoltată de către societate prin creşterea suprafeţelor. Firma dispune de un spaţiu de peste 5.000 mp suprafaţă construită şi peste 550 mp teren.

     SC Contactoare SA este membră a Grupului Servicii Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi a fost înfiinţată în anul 1975, devenind în scurt timp una dintre firmele de frunte din industria electrotehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

AGERPRES A TRANSMIS... - 26 NOIEMBRIE
Joi, Noiembrie 26, 2015 06:00 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 noiembrie
Joi, Noiembrie 26, 2015 05:30 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 noiembrie
Joi, Noiembrie 26, 2015 05:00 AM

Este a 330-a zi a anului 2015.

Obama semnează legea care interzice închiderea Guantanamo, dar nu renunță la idee
Joi, Noiembrie 26, 2015 04:43 AM

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a semnat miercuri, așa cum și-a luat angajamentul, marea lege privind apărarea pe 2016 care reînnoiește printre altele interdicția de a închide închisoarea Guantanamo, chiar dacă intenționează în continuare să pună capăt acestui capitol al istoriei americane, scrie AFP.

Chicago: Polițistul acuzat de uciderea unui tânăr de culoare a fost reclamat de 20 de ori
Joi, Noiembrie 26, 2015 03:03 AM

Polițistul alb inculpat în Statele Unite pentru uciderea unui tânăr de culoare pe care l-a ciuruit de gloanțe la Chicago a făcut obiectul a 20 de reclamații, toate clasate fără urmare, potrivit unei baze de date independente care strânge informații publice, transmite AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Nov, 04:18 cuucc
damian a comentat pentru articolul Geta Burducea din nou „repetentă“, trădată de tasta ENTER:
Ciolacu si psd sau facut de ras in fata buzoienior ,,,,getoooo mai dai fata de 25 de mii de ori examen ca poate iei a 26 mia oara ,,,esti dea dreptu penibila din filmele cu stan si bran ,
26 Nov, 04:13 gugul
viorica a comentat pentru articolul Virgil Toșu, declarații halucinante! / Cum a întârziat DIICOT zece ani cu perchezițiile la Direcția Economică din Primăria Buzău:
Spuneti adevarul ca daca nu 10 ani de puscarie va asteapta ,nul mai acoperiti pe boscodeala ca de puscarie tot nu scapa .,3 doare mai are pe rol si sentintele vin curand ,va fii jale mare
25 Nov, 22:20 MA LASATI?
LILIANA a comentat pentru articolul Geta Burducea a picat a treia oară examenul la Ministerul Educației!:
A DOST DEPUNCTATA TOT DE INCOMPETENTA. NU A STIUT SA FOLOSEASCA CALCULATORUL.DAR EI CRED CA SI ACELE INTREBARI AU FOST GRESITE.NU ATI DORI, DOMNULE ANGHEL SA-I LUATI LOCUL? CHIAR INSPECTOR CU DELEGATIE. SINCER VA SPUN, NOI, CADRELE DIDACTICE, NE-AM BUCURA.SUNTEM DISPUSI SA NE CONDUCA SI FEMEIA DE SERVICIU A ISJ-ULUI. ASTA A FACUT DE RAS INVATAMANTUL. CARE O MAI PRIMITI SA VA INSPECTEZE, LA CLASA ?VA INJOSITI. SI..., VA ANUNT, NU FAC POLITICA.
Google PageRank Checker