25 de ani
de presa libera
Marti, Martie 31, 2015 06:13 AM

Economic

Contactoare SA rămâne cu 34 de angajaţi: În anii ‘80, întreprinderea buzoiană număra 5.000 de salariaţi

de
Economic  |
07.01.2012, 22:00
4530

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi.

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi. Deşi disponibilizările au fost anunţate a se realiza încă din luna noiembrie a anului trecut şi cuprindeau un număr mult mai mare de personal, de aproape 60 de salariaţi, doar 37 au primit preaviz în primele zile din acest an. În acest sens, din cei 71 de angajaţi ai firmei buzoiene (16 TESA, 41 de muncitori şi 14 personal indirect), au fost concediaţi mai mult de jumătate, urmând ca societatea să îşi continue activitatea cu doar 34 de angajaţi, respectiv 12 salariaţi TESA, 14 de muncitori şi opt salariaţi din categoria  personalului indirect.

     Disponibilizările au fost efectuate ca urmare a restrângerii activităţii societăţii, determinată de încetarea colaborării cu firma Daniel Dopca Industrie – und Handelsvertretung Germany. Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost, după cum se arată în notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, fişa de apreciere, polivalenţa, pregătirea profesională, competenţa, experienţa şi postul desfiinţat.

     “Concedierea personalului s-a realizat după cum am şi anunţat anterior. Am făcut eforturi să diminuăm numărul persoanelor disponibilizate, erau anunţate 60 de concedieri, s-au făcut mai puţine, deoarece societatea va mai presta o serie de servicii pentru acest partener, iar ceilalţi au primit preavize în data de 5 ianuarie”, a declarat Octavian Popescu, directorul general al SC Contactoare SA.

     Pentru limitarea numărului concedierilor, societatea buzoiană a propus înfiinţarea unei noi societăţi comerciale în asociere cu firma din Germania, înfiinţarea unui centru de profit sau a unei asocieri de tip joint-venture, însă acestea nu s-au putut realiza. Cu toate acestea, pentru salariaţii disponibilizaţi previziunile nu sunt chiar atât de sumbre, dat fiind faptul că partenerul german şi-a înfiinţat propriul punct de lucru în comuna Verneşti, iar o parte dintre persoanele disponibilizate vor fi preluate de către acesta.

     SC Contactoare SA a început relaţia cu Dopca în anul 1995, o relaţie de tip comercial ce a constat iniţial în fabricarea cutiilor metalice de tip KL. Ulterior, relaţia a fost dezvoltată prin comenzi de subansamble metalice, în anul 2002 şi completată cu repere din plastic în anul 2004. Totuşi, profitabilitatea produselor destinate acestui client a cunoscut fluctuaţii şi a scăzut an de an, ajungând la valori modeste, dat fiind şi faptul că societatea nemţească a acumulat până în prezent şi o mare datorie către SC Contactoare SA.

     În prezent, sub egida Contactoare se mai desfăşoară o singură activitate de producţie a subansamblelor metalice şi o activitate de producţie a echipamentelor electrice destinate sectorului energetic.

     Reper al industriei uşoare buzoiene înainte de anul 1989, întreprinderea Contactoare riscă în prezent să devină doar o afacere imobiliară, activitatea de închiriere fiind dezvoltată de către societate prin creşterea suprafeţelor. Firma dispune de un spaţiu de peste 5.000 mp suprafaţă construită şi peste 550 mp teren.

     SC Contactoare SA este membră a Grupului Servicii Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi a fost înfiinţată în anul 1975, devenind în scurt timp una dintre firmele de frunte din industria electrotehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Gala Gopo: 'Closer to the moon', cel mai bun film de lungmetraj
Luni, Martie 30, 2015 23:38 PM

"Closer to the moon" a câștigat, luni seara, Premiul pentru cel mai bun lungmetraj la ediția din acest an a Galei Premiilor Gopo, iar Nae Caranfil a fost laureat cu Premiul pentru cel mai bun regizor pentru același film.

Senat: Alimentarea cu apă nu poate fi întreruptă, din cauza restanțierilor, celor care își achită facturile
Luni, Martie 30, 2015 20:56 PM

Utilizatorii care își plătesc facturile de apă și canalizare nu pot fi debranșați, din cauza restanțierilor, de la rețelele publice de distribuție a apei, a decis, luni, plenul Senatului prin adoptarea unei propuneri legislative pentru completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare.

Opoziția rusă va publica raportul lui Boris Nemțov despre soldații ruși uciși în Ucraina
Luni, Martie 30, 2015 20:55 PM

Opoziția rusă a anunțat că va publica raportul despre moartea soldaților ruși în luptele din Ucraina pe care Boris Nemțov nu a mai reușit să-l publice întrucât a fost asasinat, relatează agenția EFE.

Fotbal feminin: Steffi Jones va antrena de anul viitor naționala Germaniei
Luni, Martie 30, 2015 20:54 PM

Fosta internațională Steffi Jones va fi de anul viitor selecționer al echipei de fotbal feminin a Germaniei, în locul Silviei Neid, a anunțat luni Federația Germană de Fotbal (DFB), citată de Agenția DPA.

Ioana Petrescu - președinte al Consiliului pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat
Luni, Martie 30, 2015 20:51 PM

Premierul Victor Ponta a numit-o, luni, pe Ioana-Maria Petrescu în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru, în calitate de președinte al Consiliului pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat, potrivit unei Decizii publicate în Monitorul Oficial.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
31 Mar, 00:10
veliche bogdan a comentat pentru articolul Prefectul Mariana Buleandră: Primarul de la Colți, singurul vinovat de reactivarea alunecării de teren :
Doamna prefect de Buzau mintiti!Eu am copilarit in acea zona de la varsta de 3 ani si in toti anii acestea nimeni nu a consolidat acele drumuri.Probleme cu alunecarile de teren sunt de foarte mult timp si cred ca ar trebuii sa incepeti cu consolidarea drumurilor de la cariera de la Valea Sibiciului pana in Poiana.La intrarea in Valea Sibiciului de sus unde au plecat gradinile,tot primarul de la Colti a provocat alunecarile de teren.
30 Mar, 21:53 alunecare
jeni a comentat pentru articolul Alunecări de teren la Racovițeni, Sărulești, Colți și Măgura, în urma ploilor din ultimele zile:
Adaugati si Blajani! Se darama casele! 4 case sunt afectate.
30 Mar, 21:13 Despre temeri
ionescu o. a comentat pentru articolul Cui trebuie să mulțumească profesorii buzoieni că sunt conduși în continuare de corigenta Geta Burducea:
DE INCISPREZECE ANI cer scoaterea influienței politice de la numirea directorilor de școli și a inspectorilor(generali, adjuncți, de specialitate, etc.). Temerea mea a fost justificată după cum se vede. Concursurile ținute până în prezent pentru funcțiile amintite demonstrează incompetența ministerului care nu se poate pune în slujba cetățenilor-părinți care cer competență, demnitate profesională, o școală aflată permanent în competiție, în general readucerea școlii românești la standardele europene. Proasta organizare a acestor concursuri pune serios problema vinovăției în seama ministerului: a comunicat defectuos (putea să precizeze că nu criteriul politic este fundamental), a dat o bibliografie stufoasă și irelevantă pentru evidențierea capacităților manageriale pentru un asemenea concurs, a făcut comisie de examen cu un comportament total nedemocratic. După părerea mea un concurs pentru inspectori școlari, dacă se vrea să se promoveze competența și seriozitatea putea fi făcut chiar cu public printr-un interviu de departajare în care cel promovat să fie la decizia unei comisii de cel puțin 21 de personae cu expertiză în domeniu! Acum temerea mea e alta: din cauza unei conduceri ministeriale incompetente, a ecourilor negative în viața școlii, pe care aceste comicării de concursuri, le vor aduce, se vor găsi alte prilejuri de bârfă, jigniri, apostrofări și alte asemenea nerozii ce n-au alt rezultat decât promovarea subculturii, superficialității și amatorismului în viața celei mai necăjite instituții ale statului, ȘCOALA românească ajunsă la ananghie. Sigur din pricina POLITICII interesului personal nu al celui social.
Google PageRank Checker