25 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 05, 2015 22:16 PM

Economic

Contactoare SA rămâne cu 34 de angajaţi: În anii ‘80, întreprinderea buzoiană număra 5.000 de salariaţi

de
Economic  |
07.01.2012, 22:00
4738

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi.

SC Contactoare SA Buzău a decis iniţierea concedierii colective pentru un număr de 37 de angajaţi. Deşi disponibilizările au fost anunţate a se realiza încă din luna noiembrie a anului trecut şi cuprindeau un număr mult mai mare de personal, de aproape 60 de salariaţi, doar 37 au primit preaviz în primele zile din acest an. În acest sens, din cei 71 de angajaţi ai firmei buzoiene (16 TESA, 41 de muncitori şi 14 personal indirect), au fost concediaţi mai mult de jumătate, urmând ca societatea să îşi continue activitatea cu doar 34 de angajaţi, respectiv 12 salariaţi TESA, 14 de muncitori şi opt salariaţi din categoria  personalului indirect.

     Disponibilizările au fost efectuate ca urmare a restrângerii activităţii societăţii, determinată de încetarea colaborării cu firma Daniel Dopca Industrie – und Handelsvertretung Germany. Criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere au fost, după cum se arată în notificarea transmisă Inspectoratului Teritorial de Muncă, fişa de apreciere, polivalenţa, pregătirea profesională, competenţa, experienţa şi postul desfiinţat.

     “Concedierea personalului s-a realizat după cum am şi anunţat anterior. Am făcut eforturi să diminuăm numărul persoanelor disponibilizate, erau anunţate 60 de concedieri, s-au făcut mai puţine, deoarece societatea va mai presta o serie de servicii pentru acest partener, iar ceilalţi au primit preavize în data de 5 ianuarie”, a declarat Octavian Popescu, directorul general al SC Contactoare SA.

     Pentru limitarea numărului concedierilor, societatea buzoiană a propus înfiinţarea unei noi societăţi comerciale în asociere cu firma din Germania, înfiinţarea unui centru de profit sau a unei asocieri de tip joint-venture, însă acestea nu s-au putut realiza. Cu toate acestea, pentru salariaţii disponibilizaţi previziunile nu sunt chiar atât de sumbre, dat fiind faptul că partenerul german şi-a înfiinţat propriul punct de lucru în comuna Verneşti, iar o parte dintre persoanele disponibilizate vor fi preluate de către acesta.

     SC Contactoare SA a început relaţia cu Dopca în anul 1995, o relaţie de tip comercial ce a constat iniţial în fabricarea cutiilor metalice de tip KL. Ulterior, relaţia a fost dezvoltată prin comenzi de subansamble metalice, în anul 2002 şi completată cu repere din plastic în anul 2004. Totuşi, profitabilitatea produselor destinate acestui client a cunoscut fluctuaţii şi a scăzut an de an, ajungând la valori modeste, dat fiind şi faptul că societatea nemţească a acumulat până în prezent şi o mare datorie către SC Contactoare SA.

     În prezent, sub egida Contactoare se mai desfăşoară o singură activitate de producţie a subansamblelor metalice şi o activitate de producţie a echipamentelor electrice destinate sectorului energetic.

     Reper al industriei uşoare buzoiene înainte de anul 1989, întreprinderea Contactoare riscă în prezent să devină doar o afacere imobiliară, activitatea de închiriere fiind dezvoltată de către societate prin creşterea suprafeţelor. Firma dispune de un spaţiu de peste 5.000 mp suprafaţă construită şi peste 550 mp teren.

     SC Contactoare SA este membră a Grupului Servicii Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi a fost înfiinţată în anul 1975, devenind în scurt timp una dintre firmele de frunte din industria electrotehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aviația rusă anunță că a procedat luni la lovituri asupra a "10 ținte" ale Statului Islamic în Siria
Luni, Octombrie 05, 2015 21:37 PM

Armata rusă a anunțat că a bombardat luni zece ținte ale Statului Islamic, în special în provincia Damasc, în a 6-a zi a intervenției sale militare în Siria.

Avionul de vânătoare rus a intrat în spațiul aerian turc din cauza 'vremii rele' (Ministerul Apărării de la Moscova)
Luni, Octombrie 05, 2015 21:15 PM

Un avion militar rus a intrat sâmbătă 'pentru câteva secunde' în spațiul aerian al Turciei din cauza 'vremii nefavorabile', a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov.

Statele UE afectate sever de valul de imigranți ar putea primi derogări de la respectarea țintelor de deficit
Luni, Octombrie 05, 2015 20:56 PM

În calculele privind respectarea țintelor de deficit bugetar, unele statele ale Uniunii Europene ar putea beneficia de excluderea cheltuielilor provocate de valul de imigranți, au confirmat luni pentru agenția Reuters oficiali europeni, care au subliniat însă că orice decizie de acest fel se va lua numai de la caz la caz.

UPDATE Fotbal: Meciul România - Finlanda, din preliminariile EURO 2016, se va disputa cu spectatori
Luni, Octombrie 05, 2015 20:48 PM

Meciul dintre naționalele României și Finlandei, programat joi, pe Arena Națională din București, în preliminariile EURO 2016, se va disputa cu spectatori, a anunțat, luni, Federația Română de Fotbal (FRF), după ce UEFA hotărâse inițial să aibă loc cu porțile închise.

Saga autoboților 'Transformers' va avea încă patru filme (șeful Hasbro Studios)
Luni, Octombrie 05, 2015 20:42 PM

Franciza 'Transformers' va avea încă patru filme dedicate sagăi autoboților, a anunțat la Cannes în weekendul recent încheiat președintele Hasbro Studios, Stephen J. Davis, scrie UPI.com.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
05 Oct, 17:39 Despre modul de a scrie
Sfâşie Florin a comentat pentru articolul Din istoria Teatrului „George Ciprian“ / Două mârțoage celebre!:
Conţinutul este interesant şi inedit pentru mine. Ce vreau să subliniez este calitatea domnului Marin Ifrim de a fi precis, adică spune anul când a apărut nuvele "Fefeleaga", şi anii între care a trăit scriitorul Ion Agârbiceanu. Acest lucru nu se prea vede la scriitorii români. (Nici la istorici). Vezi expresia "şi în acelaşi an ... ", parcă îi era greu să mai repete anul.La observaţia mea mi s-a răspuns că din "motive stilistice" s-a procedat. Nu repet ce i-am spus ce fac eu pe motivele sale.
05 Oct, 17:24 BATAIE DE JOC.
SIMONA a comentat pentru articolul O nouă inițiativă a liberalilor buzoieni: „Pieton în orașul Buzău“:
DECAT SA PLATESC APA METEORICA MAI BINE I-AS DA SA NE FACA TROTUARE SI PARCARI.CA AM AJUNS SA NE CERTAM MAI RAU CA TIGANII PE UN LOC DE PARCARE.RUSINE RUSINE SA LE FIE ,,MARILOR CONDUCATORI,,
05 Oct, 17:09 incredibil
iulian` a comentat pentru articolul HM Buzău, joc slab, victorie meritată:
ba la ce meciuri te uiti tu ca sa scrii evolutii slabe? macar te duci la meciuri?
Google PageRank Checker