27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:16 AM

Economic

Contactoare Buzău, scoasă la vânzare pe bucăţi pentru ca proprietarul să cumpere Oltchim

de Vali MARINESCU
Economic  |
03.10.2017, 00:00
3561

Contactoare Buzău, producătorul de echipamente electrice de joasă tensiune, a fost scoasă la vânzare pe bucăţi, pentru ca propritarul, omul de afaceri Ştefan Vuza, să facă rost de bani pentru cumpărarea pachetelor de active ale Oltchim Rm. Vâlcea pentru care compania sa Chimcomplex Borzeşti s-a înscris la licitaţia organizată de administratorii judiciari ai combinatului chimic vâlcean aflat în insolvenţă.

Astfel, se va vinde la licitaţie fabrica propriu-zisă de contactoare, fabrica de matriţe, un bloc de proiectare, o hală şi terenurile aferente acestora, evaluate la circa 6,37 milioane euro.

Omul de afaceri Ştefan Vuza a scos la vânzare clădiri, terenuri şi alte bunuri ale mai multor firme ale sale, membre ale grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), în valoare totală estimată la peste 50 milioane euro, ca să facă rost de banii necesari cumpărării pachetelor de active ale Oltchim pentru care compania sa Chimcomplex Borzeşti s-a înscris la licitaţia organizată de admi­nistratorii judiciari ai combinatului chimic vâlcean aflat în insolvenţă. Astfel, Vuza a scos la licitaţie active evaluate la suma totală de peste 50 ­mi­lioane euro ale companiilor din SCR Contactoare Buzău, Uzuc, Caromet, INAV, Sinterom, Iasitex şi Nova Textile Bumbac, potrivit documentelor societăţilor menţionate, scrie ­pro­fit.ro. 

Banii vor fi folosiţi pentru majorarea capitalului Chimcomplex sau al acţionarului majoritar al acestuia, A2 Impex SRL, parte a aceluiaşi grup de firme al lui Ştefan Vuza, şi vor avea ca destinaţie finală achiziţia pachetelor de active ale Oltchim pentru care Chimcomplex a depus ofertă la licitaţie. Oferta combinatului din Borzeşti vizează şase pachete de active ale Oltchim, respectiv uzinele clor-alkali, uzina oxo-alcooli, uzinele propilen-oxid şi polioli, pachetul „servicii site“ (toate acestea integral), precum şi, parţial, vagoanele de cale fe­rată ale Oltchim şi uzina petrochimică VCM/PVC.

 

Înfiinţată în anul 1975, SC CONTACTOARE SA Buzău a intrat în „familia” Grupului S.C.R. în anul 1999, având că domeniu de activitate producţia de echipament electric de joasă tensiune, transformatoare monofazate şi trifazate, echipamente pentru branşamente electrice (pentru ELECTRICA), produse ale industriei electrotehnice, corpuri de iluminat interior şi exterior, blocuri de măsură şi protecţie monofazate şi trifazate, tablouri de distribuţie de apartament, întrerupătoare specializate. În paralel s-a dezvoltat şi producţia de componente mecani­ce, protejate anticoroziv, destinate instalaţiilor medicale şi de ventilaţie.

Produsele companiei sunt destinate atât pieţei interne, cât şi celei externe, clienţii cei mai importanţi fiind Suinsa Medical Systems Spania (GE Electromedical Equipments Division) şi Daniel Dopca Industrie und Handelsvertretung Germania.          

 

Comentarii

contactoare (03 Oct, 08:55)
pensionar

Vuza, un neica-nimeni ,un chelner din Piatra- Neamt, bagat la "inaintare" de un ministru bine informat . Si apoi a inceput sarabanda :a pus gaj Contactoare pentru a cumpara Sinterom Cluj, apoi le-a pus gaj pe acestea pentru a cumpara Hidromecanica , apoi Ceahlaul Piatra-Neamt, si tot asa pana cand a inceput sa le falimenteze pe rand . Una din intrebari este ,de unde naiba a aparut acest Bogdan Hosu in curtea intreprinderii Conactoare cu doua difuzoare , urcat pe un scaun si aruncand cu zoaie in conducerea in trprinderii , in ministerul de resort , si, sustinea el , "asa nu mai merge"!? Va dati seama cine vrea sa cumpere Oltchim ?

Raspunde
contactoare (03 Oct, 13:19)
salariat

Contactoare =jaful tipic din anii de dupa ''revolutie'' vuza vrea OLTCHIM sa il duca unde a dus tot ce a furat , dupa ce a stors tot pana la ultimul surubel, vandut si ala la fier vechi. Pour les conaissseur-sa o vanda cand o vom cumpara noi!

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker