În prima parte a  lunii februarie, Consiliul Județean va parafa, împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, documentele prin care va da undă verde proiectului pentru extinderea și dotarea Secției UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență. Luni, 28 ianuarie, proiectul a primit aprobare, în vederea accesării finanțării europene, din partea consilierilor județeni, care s-au întrunit în prima ședință ordinară din acest an.

Potrivit proiectului, Spitalul Județean Buzău ar beneficia de o finanțare de 1,5 milioane de euro din bani europeni, prin intermediul Programului Operațional Regional. La această sumă se va adăuga și o contribuție de la bugetul local al județului, respectiv achiziționarea dotărilor necesare. Contribuția din fonduri proprii a administrației județene se va ridica la 136.740 de lei, ceea ce înseamnă 2% din valoarea de peste 14,1 milioane de lei a întregului proiect.

Astfel, în următoarele 75 de luni de la momentul semnării contractului de finanțare, la Spitalul Județean se va construi un nou corp de clădire cu parter și etaj, care va fi amplasat paralel cu corpul în care funcționează în prezent secția UPU, în zona în care acum există o parcare. Cele două corpuri de clădire vor fi conectate printr-un coridor de trecere. Actuala  Secție a UPU-SMURD funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență din anul 2007, având în prezent o suprafață de 640 de metri pătrați. Cum acest spațiu nu mai face față cerințelor pentru asigurarea fluxului medical, s-a decis ca actualul UPU să fie remodelat și integrat funcțiunii.

Și cum Spitalul Județean nu poate rămâne fără parcare, aceasta va fi mutată la subsolul noii clădiri care va răsări în locul ei.