Crucea Roşie Buzău are nevoie urgentă de un container pentru depozitarea materialelor pentru intervenţii la dezastre. Cum nu poate achiziţioneze din fonduri proprii un asemenea container depozit, a solicitat sprijinul Consiliului Ju­deţean Buzău. Insitituţia judeţeană a găsit rezolvarea acestei situaţii şi o va supune aprobării consilierilor în şedinţa de joi.  Practic, este vorba despre încheierea unui protocol, iar după obţinerea votului favorabil, preşedintele Consiliului Ju­deţean, Petre Emanoil Neagu, şi directorul filialei Buzău a Crucii Roşii, Florarea Bârzu, vor semna documentul care parafează începerea acestei colaborări. În baza acestui protocol, Consiliul Judeţean Buzău va aloca suma de 15.000 de lei, în scopul achiziţionării unui container  necesar depozitării  materialelor pentru intervenţii la dezastre pe care le deţine Crucea Roşie buzoiană. Banii de la Consiliul Judeţean vor fi disponibili însă  după ce va fi operată prima rectificare a bugetului propriu al judeţului.

Parteneriatul, în formula în care a fost redactat,  va fi valabil până la finele anului 2020, iar în funcţie de modul în care va decurge colaborarea între administraţia locală şi organizaţia umanitară, acesta se va putea prelungi.

Directorul Crucii Roşii, Floarea Bârzu, spune că achiziţionarea unui astfel de container este o urgenţă, pentru că oricând poate fi nevoie de astfel de materiale pentru intervenţii, pe care nu are unde să depoziteze.

De altfel, prin acest protocol, dacă Consiliul Judeţean se obligă să sprijine activitatea Crucii Roşii prin achiziţii precum cea a containerului în valoare de circa 15.000 lei şi Crucea Roşie are unele obligaţii, de care, cel puţin până acum s-a achitat faţă de buzoieni cu brio. Mai exact, Crucea Roşie se va implica  în programe în beneficiul comunităţii buzoiene, în special pe linia îmbunătăţirii stării de sănătate şi a prevenirii îmbolnăvirilor. Pe de altă parte, în cazul unor dezastre naturale sau al altor situaţii de urgenţă, Crucea Roşie va organiza, în colaborare cu celelalte structuri de intervenţie, servicii de ajutorare de urgenţă a victimelor, atât privind îngrirea răniţilor cât şi cea a sinistraţilor. Crucea Roşie va desfăşura proiecte sociale locale în sprijinul persoanelor şi familiilor vulnerabile, precum şi susţinerea şi încurajarea participării tinerilor la desfăşurarea unor activităţi de voluntariat, în vederea dezvoltării sentimentului solidarităţii faţă de persoanele aflate în suferinţă. Trebuie să amintim că filiala Buzău a Crucii Roşii, a sărit în ajutorul familiilor de buzoieni care au rămas fără un acoperiş deasupra capului după ce incendiile din această iarnă le-au mistuit agoniseala de o viaţă.