27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:42 PM

Politic

Consilierul Constantin Ionescu vrea interzicerea accesului autovehiculelor în Crâng

de Călin BOSTAN
Politic  |
16.05.2017, 00:00
787

   Consilierul independent Constantin Ionescu a înaintat Primăriei un proiect de hotărâre privind interzicerea circulației autovehiculelor în parcurile din municipiul Buzău, respectiv ,,Crâng“, ,,Tineretului” și ,,Marghiloman“.

   Conform inițiatorului, încălcarea hotărârii ar putea fi sancționată cu amendă cuprinsă între 1.000 și 10.000 de lei. În expunerea de motive, Ionescu invocă necesitatea și obligația de a proteja zonele verzi, aspectul urbanistic civilizat, ­eli­minarea oricăror agresiuni vizuale și auditive în spațiul public, legislația privind protecția mediului, protejarea florei și a faunei împotriva creșterii alarmante a noxelor peste limita admisă, asigurarea de zone protejate numai pentru recreere și petrecere a timpului liber, precum și eliminarea totală a posibilității de apariție a unor accidente de circulație. Conform proiectului, vor face excepție autovehiculele aparținând Poliției locale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Ambulanței, ­Mi­nisterul Administrației și Internelor. De asemenea, accesul mijloacelor de transport ale firmelor de întreținere se va face în baza unui program stabilit de catre Primăria Municipiului Buzău, fără a afecta în vreun fel petrecerea timpului liber de către vizitatori; de asemenea, accesul pentru aprovizionarea unităților de alimentație publică aflate în ,,Parcul Crâng” va avea loc numai între orele 6,00 și 8,00, utilizând accesul destinat către sediul societății Urbis SRL și cu autovehicule ce nu depășesc 3,5 tone, în baza unui permis de acces emis de municipalitate.   

Comentarii

Susținere (17 May, 08:07)
Unu'

N-aș zice că mi-e tare drag dl Constantin Ionescu, dar inițiativa asta o susțin fără nicio rezervă. Așa cum zice un cântec celebru, "mai avem nevoie și de iarbă", nu doar de ulei, fum și cai putere...

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker