27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:41 AM

Sport

Consilierii locali au votat pentru înfiinţarea noului club sportiv / S.C.M. Gloria Buzău, oficial în sportul buzoian

de Andreea STROE
Sport  |
07.08.2017, 00:00
329

   După o săptămână de incertitudini şi negocieri asidue între putere şi opoziţie, noul club sportiv al municipalităţii a luat naştere, oficial, după şedinţa extraordinară de joia trecută a Consiliului Local Municipal. Respins, în prima fază, de consilierii liberali, de cei ai Partidului Social Românesc şi de independentul Constantin Ionescu, proiectul înfiinţării Sport Club Municipal Gloria Buzău a trecut la vot aproape în unanimitate, singurul care s-a abţinut fiind, din nou, Constantin Ionescu.

   SCM Gloria Buzău îşi va începe activitatea cu şase secţii sportive - atletism, fotbal, handbal feminin, rugby, şah şi modelism - şi va fi condus de Vasile Niţă, fostul, de-acum, preşedinte al clubului de rugby Stejarul, provizoriu, până la organizarea unui concurs, şi de un Comitet Director alcătuit din cinci membri: profesorii Aurelian Poteraş, Constantin Mircea, Gabriel Nicolau şi George Ciubotaru şi de consilierul personal al primarului Constantin Toma, Cristian Ceauşel. Pentru că în spaţiul public au apărut mai multe discuţii, primarul Buzăului a ţinut să clarifice siuaţia acestora: „Au fost nişte propuneri, oameni care, în primul rând, au dorit ei să fie. În al doilea rând, ne-am uitat şi ca să reprezinte sportul în diversitatea lui şi singura propunere pe care am avut-o eu a fost domnul Cristian Ceauşel, care este un om de cifre, m-a ajutat foarte mult şi în Primărie, este consilierul meu personal pe probleme economice şi financiare, şi sper ca, şi prin el, să controlez banii care se dau acestui club sportiv, pentru că nu voi permite să se cheltuie niciun ban aiurea aici”.

   La finalul şedinţei, primarul Constantin Toma a recunoscut că proiectul a trecut de data aceasta şi datorită discuţiilor pe care le-a purtat, personal, cu preşedintele PNL Buzău, Cristinel Romanescu: „Am avut o discuţie, cum era şi normal, cu domnul Romanescu, care este un om de sport, fost mare sportiv al României, vicepreşedinte la Comitetul Olimpic Român, şi l-am convins să voteze ca să avem o mişcare sportivă şi la Buzău pentru că, aşa cum ştim cu toţii, în momentul acesta Buzăul este, probabil, pe ultimul loc şi pe această dimensiune, sportivă. A fost o neînţelegere atunci, o lipsă de comunicare, sper că am rezolvat-o”.

600.000 de euro până la finalul anului

   Primarul Constantin Toma a anunţat că municipalitatea va pune la bătaie, pentru ultima parte a anului, un buget de 600.000 de euro, necesar pentru ca activitatea clubului să înceapă fără sincope. „S-a făcut un prim buget de circa 600.000 de euro până la sfârşitul acestui an. S-au făcut nişte simulări, au fost mai multe scenarii, l-am ales pe acesta, care este un buget de supravieţuire. Dar, oricum, faţă de ce s-a întâmplat în ultimii ani, este un buget mare pentru jumătate de an (…) Pentru anul acesta (obiectivul, n.r.) este ca acest club să se înfiinţeze şi să funcţioneze. Sportivii nici măcar nu sunt în cantonamente în momentul acesta, pentru că n-au avut bani. Trebuie să angajăm sportivi, să angajăm antrenori, să igienizăm şi să îmbunătăţim spaţiile sportive. Anul acesta vrem să ajungem la stabilitate, să începem să funcţionăm. De la anul încolo, va fi altceva”, a declarat primarul Constantin Toma.

Șinte înalte la noul club

   Primarul Constantin Toma îşi doreşte ca nou înfiinţatul club chiar să însemne ceva în sportul buzoian şi să intre în competiţie cu celelalte structuri similare din ţară. “M-aş mândri foarte mult, şi cred că şi toţii buzoienii, să avem şi noi buzoieni la Olimpiadă, la Campionate Mondiale, Europene pentru că tot ce era mai bun în ţara aceasta se strângea la marile cluburi. Aşa era şi pe vremea cealaltă, aşa este şi pe vremea aceasta. Acum se va crea şi o competiţie extraordinară între toate municipiile din România, care au şi bani, în a crea nişte competiţii serioase. Lucrul acesta va crea condiţiile pentru o mişcare sportivă adevărată, pentru apariţia de sportivi de performanţă înaltă, cu care să fim competitivi şi pe plan internaţional”, a mai declarat edilul-şef al Buzăului.

Comentarii

fotbal (07 Aug, 17:16)
VILI

BRAVO in sfarsit sa nascut GLORIA BUZAU FORZZA GLORIA CAT MAI GRABNIC IN LIGA 1 suporterii buzoienivor lua cu asalt din nou stadionul CRANG

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker