Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a au adus o surpriză mare: FC Carmen București, echipa care a învins-o pe CSA Steaua în play-off-ul bucureștean, a fost eliminată de campioana județului Călărași, Mostiștea Ulmu. La Ulmu a fost 3-3, iar Mostiștea a învins cu 2-0 la București.

Iată care au fost rezultatele din dublele confruntări dintre campioanele celor 42 de județe:

Viitorul Albești (BT) – CSM Bacău (BC)  1-6 la general

Ozana Târgu Neamț (NT) – Viitorul Liteni (SV) 5-3

Moldova Cristești (IS) – Hușana Huși (VS)

* Moldova Cristești nu are CIS si nu are drept de participare.

Unirea Mirsid (SJ) – Viitorul Ulmeni (MM) 4-2

Minerul Rodna (BN) – CSM Satu Mare (SM) 1-6

CSC Sânmartin (BH) – CS Florești (CJ) 4-0

Viitorul Șelimbăr (SB) – CS Gheorgheni (HR) 5-3

Olimpic Zărnești (BV) – Stăruința Zagon (CV) 4-4 (meciul de la Zărnești s-a încheiat cu scorul de 3-2, iar cel de la Zagon cu 2-1)

Sportul Petrești (AB) – CSM Târgu Mureș (MS) 2-9

Fortuna Becicherecu Mic (TM) – Voința Lupac (CS) 8-1

Retezatul Hațeg (HD) – Progresul Pecica (AR) 1-3

Gilortul Târgu Cărbunești (GJ) – CS Strehaia (MH) 4-2

Viitorul Dăești (VL) – Real Bradu (AG) 5-1

Tractorul Cetate (DJ) – Unirea Brânceni (TR) 1-0

Gloria Cornești (DB) – CSM Slatina (OT) 1-4

Carmen București (B) – Mostiștea Ulmu (CL) 4-5

Viitorul Pantelimon (IF) – Recolta Gheorghe Doja (IL) 0-2

CS Blejoi (PH) – AS Mihai Bravu (GR) 9-1

AS Fotbal Team Săgeata (BZ) – ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați (GL) 1-5

Mausoleul Mărășești (VN) – Viitorul Ianca (BR) 1-5 în tur,  0-3 la masa verde în retur (lipsă asistență medicală)

Poseidon Limanu-2 Mai (CT) – Pescărușul Sarichioi Junior (TL) 7-2

Rămâne de văzut câte dintre echipele bolduite de mai sus vor lua startul în Liga a 3-a, pentru că multe dintre ele au o situație economică precară, contând aproape exclusiv pe sprijinul autorităților locale. Acolo unde acest sprijin nu va veni, în lipsa implicării unor particulari cu bani, conducătorii cluburilor vor trimite un fax către FRF în care vor anunța imposibilitatea de a participa în competiție.

Tragedia are accente comice

 

Situația este complicată la acest nivel, căpătând chiar accente comice la unele dintre meciurile de baraj. „Întâmplarea” din confruntarea AS Fotbal Team Săgeata vs CS Universitatea „Dunărea de Jos” Galați a ajuns în presa sportivă. Meciul a fost în pericol să nu se dispute, pentru că distanța de la gazon (să-i spunem gazon, nu pământ) până la transversală era mai mică decât ce regulamentară. Trebuie să fi fost mică rău, din moment ce arbitrul a observat cu ochiul liber.

Imediat, organizatorii au pus mâna pe lopeți și au săpat un șanț de-a lungul liniei porții, numai că au pus prea mult suflet, iar distanța a devenit prea mare. Din fericire, s-a găsit nisip, cu care s-a mai „temperat” șanțul, astfel că arbitrul Marius Chițu, din Târgoviște, a putut să sufle fluierul de start.

La același meci, un cameraman a filmat acțiunea din cuva ridicată a unui excavator, în care se mai aflau doi localnici la bustul gol, care au combătut temperatura de 34 de grade Celsius cu câteva beri reci. Condițiile în care se joacă „fotbalul mic” în România sunt rușinoase, dar imaginile sunt antologice.

Mai jos de liga a 2-a, „sportul rege” stă sub semnul hazardului. Atenție, pariori! Biletul cu cele mai bune ponturi ale zilei ar trebui să conțină foarte rar meciuri din L3.

 

DISTRIBUIȚI
loading...