27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:28 AM

Cultura

Concursurile pentru șefii instituțiilor de cultură, la loc comanda

de Cristian IONESCU
Cultura  |
06.04.2017, 00:00
1553

       Concursurile pentru funcțiile de manager ale instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean vor fi reluate! Este vorba despre posturile de conducere ale Muzeului Județean, Teatrului „G. Ciprian” și Bibliotecii „Vasile Voiculescu”, posturi la care au fost deja anunțați concurenții acceptați/respinși pentru probele următoare: evaluarea proiectului de management, respectiv susținerea proiectului în cadrul unui interviu înregistrat video.

          Decizia aparține conducerii Consiliului Județean ca urmare a „solicitărilor de clarificări, formulate de unii candidați sau potențiali candidați, în procedura de organizare a concursurilor”.

         Odată cu anunțarea candidaților respinși, mai multe voci au contestat modul în care au fost alese condițiile de acceptare în concurs. „Am luat decizia de a reluarea procedurile și actualizarea documentațiilor pentru a elimina orice suspiciune privind interpretarea condițiilor de concurs”, a declarat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

          Executivul Consiliului Județean urmează să promoveze un proiect de hotărâre ce va fi  supus votului consilierilor județeni.  

         La această ora candidații admiși la concurs sunt: Iulia Irimia la Biblioteca Județeană, Daniel Costache la Muzeul Județean și Gina Chivulescu și Cristian Șofron la Teatrul „G. Ciprian”. Cei respinși sunt: Sorin Burlacu (Biblioteca Județeană - „nu îndeplineşte condiţiile de studii solicitate”), Mădălina Oprea (Muzeul Județean – „proiectul nu respectă cerințele din anunțul public și regulamentul aprobat de Consiliul Județean”), Laurențiu Grigoraș (Muzeul Județean – „nu îndeplinește condiția privind experiența managerială de minim 5 ani sau pregătirea managerială atestată prin certificate de absolvire”).

Comentarii

Profetie (06 Apr, 01:18)
Costel

De fapt nu profetie , certitudine, la Biblioteca preferatul lui Mirela Oprea( te cam face Petrus mamaia),Sorin Burlacu(si prima oara cand a fost director s-a aplicat fix metoda asta cu schimbatul criteriilor, la muzeu Laurentiu(cu pile grele la psd Bucuresti) si pe deasupra arbitru(cei drept de baschet) , dar la Buzau a fi arbitru e sinonim cu succesul, vezi cei doi vicepresedinti de la CJ....la teatru insa , tananananana....duduia Gina! Ca vorba lu dom Prezident , ce daca arata bine e musai sa fie incompetent! Si da bine la echilibru, dimineata la DGASPC , probleme , incrancenare....punem o bruneta focoasa, seara la teatru....putin obositi , dar satisfacuti de munca de peste zi o blonda cu experienta si sanii la vedere! Its so good to be Prezident!

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker