27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 01:35 AM

Cultura

Concursurile pentru șefii instituțiilor de cultură, la loc comanda

de Cristian IONESCU
Cultura  |
06.04.2017, 00:00
1645

       Concursurile pentru funcțiile de manager ale instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean vor fi reluate! Este vorba despre posturile de conducere ale Muzeului Județean, Teatrului „G. Ciprian” și Bibliotecii „Vasile Voiculescu”, posturi la care au fost deja anunțați concurenții acceptați/respinși pentru probele următoare: evaluarea proiectului de management, respectiv susținerea proiectului în cadrul unui interviu înregistrat video.

          Decizia aparține conducerii Consiliului Județean ca urmare a „solicitărilor de clarificări, formulate de unii candidați sau potențiali candidați, în procedura de organizare a concursurilor”.

         Odată cu anunțarea candidaților respinși, mai multe voci au contestat modul în care au fost alese condițiile de acceptare în concurs. „Am luat decizia de a reluarea procedurile și actualizarea documentațiilor pentru a elimina orice suspiciune privind interpretarea condițiilor de concurs”, a declarat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

          Executivul Consiliului Județean urmează să promoveze un proiect de hotărâre ce va fi  supus votului consilierilor județeni.  

         La această ora candidații admiși la concurs sunt: Iulia Irimia la Biblioteca Județeană, Daniel Costache la Muzeul Județean și Gina Chivulescu și Cristian Șofron la Teatrul „G. Ciprian”. Cei respinși sunt: Sorin Burlacu (Biblioteca Județeană - „nu îndeplineşte condiţiile de studii solicitate”), Mădălina Oprea (Muzeul Județean – „proiectul nu respectă cerințele din anunțul public și regulamentul aprobat de Consiliul Județean”), Laurențiu Grigoraș (Muzeul Județean – „nu îndeplinește condiția privind experiența managerială de minim 5 ani sau pregătirea managerială atestată prin certificate de absolvire”).

Comentarii

Profetie (06 Apr, 01:18)
Costel

De fapt nu profetie , certitudine, la Biblioteca preferatul lui Mirela Oprea( te cam face Petrus mamaia),Sorin Burlacu(si prima oara cand a fost director s-a aplicat fix metoda asta cu schimbatul criteriilor, la muzeu Laurentiu(cu pile grele la psd Bucuresti) si pe deasupra arbitru(cei drept de baschet) , dar la Buzau a fi arbitru e sinonim cu succesul, vezi cei doi vicepresedinti de la CJ....la teatru insa , tananananana....duduia Gina! Ca vorba lu dom Prezident , ce daca arata bine e musai sa fie incompetent! Si da bine la echilibru, dimineata la DGASPC , probleme , incrancenare....punem o bruneta focoasa, seara la teatru....putin obositi , dar satisfacuti de munca de peste zi o blonda cu experienta si sanii la vedere! Its so good to be Prezident!

Raspunde

Stiri Agerpres

Rețelele sociale se aliază împotriva terorismului
Marti, Iunie 27, 2017 01:19 AM

Corporațiile care domină rețelele sociale - Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter și Microsoft - au anunțat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conținutului online cu caracter terorist, informează Reuters.

NK Celje - FC Viitorul 2-3, în meci amical
Marti, Iunie 27, 2017 00:22 AM

FC Viitorul Constanța a învins formația NK Celje cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe ''Petrol Arena'' din Celje, într-un meci amical susținut în stagiul de pregătire din Slovenia, potrivit site-ului campioanei României la fotbal.

Rugby: Internaționalul Luke Samoa, pus pe lista de transferuri de CSM Știința Baia Mare
Marti, Iunie 27, 2017 00:18 AM

Conducerea administrativă a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, a decis să renunțe la serviciile fundașului de origine neozeelandeză Alex Giovanni Luke Samoa, a anunțat vicecampioana României pa pagina sa de Facebook.

Bistrița-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuți și mașini distruse, în urma unei vijelii
Luni, Iunie 26, 2017 23:41 PM

Comunele Mărișelu și Lechința au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoțită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus mașini și a pus la pământ mai mulți copaci.

Argentinianul Culio a revenit la CFR Cluj
Luni, Iunie 26, 2017 23:31 PM

Echipa de fotbal CFR Cluj a oficializat, luni, revenirea mijlocașului argentinian Juan Emmanuel Culio la formația din Gruia, a anunțat clubul pe pagina sa de Facebook.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Jun, 23:04 noutati
titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ce bine, unii au aflat de unde se porneste caculatorul. Pinguinul loveste din nou sub centura, atat poate trebuie sa intelegeti.
26 Jun, 22:55 frustratul de Berca
alt prof titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Așa spun si despre mine numai minciuni : ca nu m.au vrut colegii sa le fiu sef , ca fostul primar mi.a cumpărat scoala si ca ma comportam ca pe tarlaua mea , ca elevii ziceau despre scoala ca este Jilava, ca nu ma ocup de fata mea si de aceea am dat.o la pregătire, ca nu am ce face acasa si imi fac conturi false pe facebook ( gen Luminita Begu) pentru ai jigni pe colegi si pe elevi. Numai răutăți. Lista ar continua dar vă mai zic si data viitoare. Eu inca mai vreau sa fiu director, dar nu ma mai vrea nimeni, nici chiar ISJ.ul. Și poate de aceea zice lumea ca eu atac pe unul , pe altul . Dar nu e adevărat. Sufletul meu e curat!
26 Jun, 22:53 Berca
Titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Aceasta mizerie fara de margini nu va lua sfasit pana cand acest cercopitec repetent si securist pe nume marcu secondat de catelusul lui dinu nu va iesi odata la pensie...astia doi nu au facut altceva decat sa reclame, toata viata, sa se ascunda in spatele unor postari cu nume false, conturi de fb pe care scriu agramat si sa improaste cu mocirla... nu ca ar fi prea doxati, fie vorba intre noi...doar Dumnezeu, de care nu le e frica, ii poate opri.
Google PageRank Checker