Bătălie mare pentru posturile  vacante de asistent medical principal şi asistent medical debutant scoase la concurs de Spitalul Judeţean Buzău. Din 10 înscrişi pentru postul de asistent medical principal, unul a absentat, iar ceilalţi 9 au fost declaraţi admişi, e drept mare parte cu media minimă de 50 de puncte. Chiar şi aşa, şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoican, este optimist în ceea ce priveşte calitatea profesională a concurenţilor, pentru că spune că subiectele nu au fost uşoare, ele au fost create sub formă de grilă pentru a acoperi o plajă cât mai largă de cunoştinţe.

   Pe de altă parte, şeful UPU Buzău spune că o greutate mai mare ar putea avea proba practică. Adică este posibil ca cei care iau note mai mici la proba scrisă să fie dovedească abilitate practică mai bună şi să se poată adapta mai uşor cerinţelor UPU, care este un mediu de lucru solicitant şi nu este deloc la îndemâna oricui.

   Deci, vor avea câştig de cauză cei care vor şti să demonstreze că ştiu ce să facă atunci când pacientul vine la urgenţă şi trebuie acţionat rapid pentru a i se salva viaţa.  Deocamdată, listele cu punctajele după proba scrisă arată că primul admis este Valentin Irinel Oprea, notat cu 97 de puncte, iar al doilea, Mirela Călin, care a reuşit să obţină 86 de puncte. Următorii 7 clasaţi au avut punctaje între 50 şi 63 de puncte. Cei 9 candidaţi declaraţi admisi la proba scrisă vor susţine interviul pe data de 2 octombrie, când, aşa cum a spus şi şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoican, clasamentul s-ar mai putea schimba.     

Mai mult de jumătate dintre concurenţi nu au trecut proba scrisă 

   Mai mult dejumătate dintre concurenţii care s-au înscris în bătălia pentru posturile scoase la consurs de Spitalul Judeţean Buzău nu au obţinut punctanjul minim pentru a accede în etapa interviului. Mai exact, ei nu au obţinut cele 50 de puncte pentru a putea trece în etapa următoare.

   Astfel, bătălia pentru posturile de asistent medical şi infirmieră pentru secţia UPU SMURD  şi pentru postul de asistent medical principal la Serviciul Medicină Legală, scoase la concurs de Spitalul Judeţean Buzău evidenţiază slaba pregătire a concurenţilor. În urma probei scrise, nici jumătate dintre cei 114 candidaţi cărora le-au fost admise dosarele nu au reuşit să obţină punctaj de promovare în proba următoare, a interviului, iar mare parte dintre cei admişi au trecut cu punctajul minim de 50 de puncte. Au fost însă şi candidaţi care au obţinut punctaj mare, ceea ce dovedeşte că subiectele nu au fost de neabordat.

DISTRIBUIȚI
loading...