27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:15 AM

Sanatate

Concurs pentru posturile de asistent medical principal şi asistent medical debutant la Spitalul Judeţean / Candidaţi au fost. Pregătirea lor a lăsat de dorit

de Andreea STROE
Sanatate  |
29.09.2017, 00:00
1541

   Bătălie mare pentru posturile  vacante de asistent medical principal şi asistent medical debutant scoase la concurs de Spitalul Judeţean Buzău. Din 10 înscrişi pentru postul de asistent medical principal, unul a absentat, iar ceilalţi 9 au fost declaraţi admişi, e drept mare parte cu media minimă de 50 de puncte. Chiar şi aşa, şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoican, este optimist în ceea ce priveşte calitatea profesională a concurenţilor, pentru că spune că subiectele nu au fost uşoare, ele au fost create sub formă de grilă pentru a acoperi o plajă cât mai largă de cunoştinţe.

   Pe de altă parte, şeful UPU Buzău spune că o greutate mai mare ar putea avea proba practică. Adică este posibil ca cei care iau note mai mici la proba scrisă să fie dovedească abilitate practică mai bună şi să se poată adapta mai uşor cerinţelor UPU, care este un mediu de lucru solicitant şi nu este deloc la îndemâna oricui.

   Deci, vor avea câştig de cauză cei care vor şti să demonstreze că ştiu ce să facă atunci când pacientul vine la urgenţă şi trebuie acţionat rapid pentru a i se salva viaţa.  Deocamdată, listele cu punctajele după proba scrisă arată că primul admis este Valentin Irinel Oprea, notat cu 97 de puncte, iar al doilea, Mirela Călin, care a reuşit să obţină 86 de puncte. Următorii 7 clasaţi au avut punctaje între 50 şi 63 de puncte. Cei 9 candidaţi declaraţi admisi la proba scrisă vor susţine interviul pe data de 2 octombrie, când, aşa cum a spus şi şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoican, clasamentul s-ar mai putea schimba.     

Mai mult de jumătate dintre concurenţi nu au trecut proba scrisă 

   Mai mult dejumătate dintre concurenţii care s-au înscris în bătălia pentru posturile scoase la consurs de Spitalul Judeţean Buzău nu au obţinut punctanjul minim pentru a accede în etapa interviului. Mai exact, ei nu au obţinut cele 50 de puncte pentru a putea trece în etapa următoare.

   Astfel, bătălia pentru posturile de asistent medical şi infirmieră pentru secţia UPU SMURD  şi pentru postul de asistent medical principal la Serviciul Medicină Legală, scoase la concurs de Spitalul Judeţean Buzău evidenţiază slaba pregătire a concurenţilor. În urma probei scrise, nici jumătate dintre cei 114 candidaţi cărora le-au fost admise dosarele nu au reuşit să obţină punctaj de promovare în proba următoare, a interviului, iar mare parte dintre cei admişi au trecut cu punctajul minim de 50 de puncte. Au fost însă şi candidaţi care au obţinut punctaj mare, ceea ce dovedeşte că subiectele nu au fost de neabordat.

Comentarii

mai sa nu fie spaga data? (29 Sep, 11:51)
max bengosu'

Astia-s cei ce va vor ingriji stimabililor,poate si din astia o parte vor pleca .

Raspunde
Cacealma (09 Oct, 19:12)
Viorel

Nu stiu de ce se mai pierde vremea având concurs cand se stie clar ca posturile sunt deja date. Pierdere de vreme si bani.

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker