Cea de-a treia ediție a Trofeului Crâng la Șah s-a dovedit, la fel ca precedentele, un real succes. Participanții, amatori ai șahului sau jucători legi­timați, s-au întâlnit în cel mai mare parc buzoian pentru a se întrece în sportul minții.

   Anul acesta, cel mai vârstnic participant a trecut de 78 de primăveri, în timp ce ­me­zinul competiției a fost un puști de doar șase ani.

   Unul dintre proiectele de succes ale ACS Phenox Buzău, desfășurat în parteneriat cu DJST Buzău și cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău,  Cupa Crâng la Șah și-a consumat, weekend-ul trecut, cea de-a treia ediție.

   Desfășurată în locul special amenajat pentru șah din Parcul Crâng, competiția a avut la start peste 40 de iubitori ai sportului minții, printre ei numărându-se și Carbone Beniamino Valention, cetățean belgian aflat în vacanță pe plaiurile mioritice, care a ales să-și petreacă o parte a timpului liber întrecându-se cu șahiștii buzoieni.

   Întrecerea s-a dovedit o reușită, organizatorii fiind mulțumiți de numărul de participanți, precum și de maniera în care a decurs competiția. Anul viitor, Pheonix Buzău va avea noi surprize pentru cei care își doresc să ia parte la Cupa Crâng la Șah. După încheierea tuturor partidelor au fost realizate clasamentele finale, astfel, în categoria Open General, locul I a fost obținut de Marian Preda, locul 2 de Ștefan Berechet, iar locul trei de Radu Cujbescu.

   La juniori, Andrei Stan și-a adjudecat prima poziție, în timp ce Silviu Iustin a încheiat întrecerea pe locul doi, iar Cătălin Nechifor a ocupat ultima poziție a podiumului. În categoria rezervată jucătorilor peste 50 de ani, Constantin Bănică a încheiat competiția pe locul I, urmat de Florin Truță și Irinel Sitaru. Categoria +60 a fost adjudecată de Nicu Sterpu, urmat de Mihai ­Gri­gore și Ion Sterea, în timp ce la +70 locul I i-a revenit lui Ion Bucur, locul 2 lui Constantin Moise, iar Virgil Chirtoajă a încheiat podiumul. Toți parti­cipanții au fost recompensați cu diplome, iar câștigătorii au primit cupe și medalii. 

DISTRIBUIȚI
loading...