Sărbătorită de 55 de ani, 30 ianuarie  este Ziua Internațională pentru nonviolență în școală. Apărută în 1964 ca o inițiativă mondială, ea coincide cu comemorarea  asasinării lui Mahatma Gandhi. Scopul promovării acestei zile este dezvoltarea sistemului de învățământ în baza a trei valori cardinale: respect, solidaritate și nonviolență. Aceste valori invocă împreună  dreptul la siguranță al elevilor, se arată arată într-un comunicat de presă al organizației județene a Partidului PRO România.

,,În acest context, Organizația de tineret și Departamentul pentru Egalitate de șanse din PRO ROM$NIA atrag atenția asupra răspândirii aproape gene­ralizate a acestui fenomen în școlile din țară, în pofida modificării recente a Legii Educației. Deși există cadru normativ, soluțiile la nivel ­exe­cutiv par să nu fie aplicate   deloc, statisticile indicând   în continuare Romania pe   primul loc la capitolul victimelor acestui tip de agresiune. Așadar, Organizația de tineret PRO România transmite un mesaj ferm, <Stop violenței în școli!>, iar la niveul tuturor filialelor membrii PRO România au organizat, miercuri, o campanie de conștientizare și prevenire a violenței de tip <bullying>.

Nici tinerii buzoieni ai partidului PRO România nu s-au lăsat mai prejos, demarând o amplă acțiune în acest sens. Președintele Alexandru Dobre, însoțit de o parte dintre colegii din organizația pe care o coordonează, au lansat o dezbatere  pe tema în cauză și au lansat în on line mai multe filmulețe sugestive. De asemenea, pe viitor, tinerii PRO România Buzău vor conti­nua astfel de acțiuni, bine primite la nivel central, ele fiind apreciate de Miroslav Stanici și de Anca Bălășoiu, mesajul lor fiind unul de susținere”, mai arată sursa citată.

„Salutăm inițiativa Organizației de Tineret, în ceea ce privește această campanie, desfășurată la nivel național! Bullyingul este un fenomen cu consecințe deosebit de grave asupra căruia autoritățile   mai au mult de lucrat. Sunt necesare măsuri eficiente de conștientizare și combatere”, a arătat Anca Bălășoiu, coordonatorul pe Egalitate de Șanse a Pro România.

„Problema bullyingului este una dintre cele mai grave  ale sistemului formal de educație. Ne-am dorit să   atragem atenția prin această campanie asupra faptului că deși există cadru legislativ, la nivel executiv lucrurile practic stagnează. Iar pe fondul neintervenției guvernamentale în această problemă lucrurile se agravează aproa­pe într-un mod insidios pe zi ce trece”, a completat Miroslav Stanici, coordonatorul organizației de tineret.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Când este campanie acordați atenție la toate zilele și după ce trece valul luați pauză.

Comments are closed.