Marţi a avut loc, sub conducerea preşedintelui Victor Ponta, prima şedinţă a delegaţiei naţionale a PRO Romania de după congresul de luna trecută, şedinţă pe parcursul căreia au fost stabiliţi responsabilii pentru fiecare dintre cele 18 domenii majore de interes, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni politice.

„A fost o şedinţă necesară, pentru că dorim să le oferim oamenilor o alternativă reală şi proiecte concrete pentru dezvoltarea României. Este vorba des­pre o echipă de profesionişti, foşti miniştri sau actuali parlamentari, toţi cu experienţă semnificativă în  domeniile pe  care le  vor coordona, şi care vor veni în faţa oamenilor cu soluţii la problemele din educaţie, sănătate, infrastructură sau absorbţia fondurilor europene. La întâlnire au participat toţi coordonatorii judeţeni şi conducerea centrală a partidului”, arată sursa citată.

Consiliul de strategii guvernamentale al PRO România este format din următorii vicepreşedinţi: Ioana Petrescu (coordonator al Consiliului de strategii guvernamentale şi Econo­mie), Gabriela Poda­şcă (Incluziune socială şi relaţia cu societatea civilă şi partenerii sociali), Emilia Meiroşu şi Mihaela Huncă (Educaţie), Cristian Cosmin (Tineret), Ştefan Pirpiliu (Apărare), Mircea Banias (Transporturi), Liviu Stancu (Justiţie), Augustin Jianu (Digitalizare), Răzvan Mitu (Energie), Aurelia Cristea (Antreprenoriat), Răzvan Cotovelea (Fonduri europene), Cătălin Nechifor (Administraţie centrală), Eugen Durbacă (Administraţie locală), Laurenţiu Rebega (Relaţia cu instituţiile europene), Bogdan Ivan (Turism), Felix Rache (Strategii şi analiză politică) şi Mihai Sturzu (Inovare în politică). De asemenea, din cadrul Consiliului de strategii guvernamentale fac parte şi următorii coordonatori: Bogdan Tohăneanu (Interne), Mihaela Frăsineanu (Mediu), Alin Panc (Cultură), Anca Bălăşoiu (Egalitate de şanse), Carmen Tocală (Sport), Nicuţa Enache (Diaspora), Sorin Minea (Industria alimentară) şi Călin Gălăşeanu (Sănătate).

„Dacă privim cu atenţie la cei enumeraţi mai sus, putem spune şi că este un Guvern din umbră, mult peste medie, pregătit şi competent, gata să colaboreze la orice oră pentru binele României dacă va fi cazul, şi sigur va fi, la cum merg lucrurile acum în ţară. Mai ales că, PRO România îşi propune să iniţieze o dezbatere amplă la care să participe mediul de afaceri, societatea civilă, structurile sindicale şi mediul universitar pentru realizarea şi promovarea unui set de măsuri socio-economice urgente care se impun pentru a evita dezastrul spre care România se îndreaptă din cauza iresponsabilităţii actualului Guvern, în consens cu declaraţiile preşedintelui Victor Ponta, care a susţinut la congresul de luna trecută că <doresc să construim împreună Pro România ca o alternativă serioasă la modul precar şi deficitar în care au ajuns partidele tradiţionale să facă politică. Trebuie să readucem decenţa, competenţa şi profesionalismul în viaţa publică şi să le arătăm oamenilor că suntem pregătiţi şi avem proiecte şi soluţii concrete la problemele cu care se confruntă>”, se mai arată în comunicatul de presă a organizaţiei judeţene a PRO România.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

1. În prima fază, toate bune și frumoase, așa se face o politică de resurse umane corectă. „Orice început se vrea fecund/Risipei se dedă florarul”(zice Blaga. Lucian, nu Vasile!) . Asta până intervin resursele financiare pe care ageamiii cleptoman( indispensabilii „penali”) le pun cu generozitate la dispoziția campaniilor electorale și se duce naibii meritocrația inițială! Și mai apoi, după 3 decenii de mult sperate succesuri, soldate cu tot atâtea eșece, unii alegători cu o mai bună memorie a răului își vor aminti de aventurile pacturilor băsisto-coldisto-koveșisto-ghițiste, de genunchi zdreliți la baschet în timp ce Comarnic- Brașov era o amenințare cu arestul. Ca să nu mai vorbim de generoasa renunțare(gratis?!) la datoria Kaz Munai Gaz de 603 milioane de dolari către Bugetul României și de alte slalomuri printre meandrele politico-s(in)ecuriste și de mentoratul iliesârbist de aceeași factură. Vom trăi și vom vedea dacă noul UNPR va trecede data asta singur pragul spre cămara cu slănină și cârnați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieți comentariul dvs.