• Luni s-a dat startul în „Cupa Cartierelor“

Luni 9, iulie, poliţiştii Biroului de Proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au dat startul campionatului de minifotbal „CUPA CARTIERELOR”. Este ediţia a X-a, o ediţie care reprezintă un deceniu de activitate al Poliţiei de proximitate buzoiene cu tinerii din cartiere, pe timpul celei mai mari vacanţe de peste an.

Sunt câteva criterii de înscriere pe care le-au avut în vedere poliţiştii de proximitate atunci când au aceptat echipele. Una dintre ele a fost ca într-o echipă de cartier să fie cel mult doi „stranieri”, iar în echipele formate pe unitate de învaţământ nu s-au acceptat asemenea jucători.

Cu mai puţin de 24 de ore înainte de tragerea la sorţi s-au inscris în competiţie:10 echipe la 16 ani,  8 la 20 ani şi 3 la seniori. Tragerea la sorţ pentru meciurile competiţiei a avut loc vineri, 6 iulie, la sediul Poliţiei Municipiului Buzău din  strada Plevnei.

Competiţia este programată să se finalizeze către sfârşitul lunii iulie, undeva în jurul datei de 25. Până atunci, pe parcursul a două săptămâni, 29 de echipe înscrise în competiţie, la  categoriile de vârstă „16 ani” şi „20 ani”, îşi vor demonstra abilităţile sportive, iar meciurile se vor disputa pe stadionul „Pedagogic Arena” din municipiul Buzău, în intervalul orar 9,00-12,00. Astfel, competiţia, potrivit informaţiilor oferite de ag. şef Vasile Biţa, ţine ocupaţi, timp de câteva săptămâni,  într-un mod plăcut şi sănătos, circa 350 de copii. Din păcate, comparativ cu anul precedent, această ediţie nu este prea ofertantă în ceea ce priveşte tribunele în care ar fi putut asista la meciuri spectatorii, adică rudele şi prietenii copiilor înscrişi în competiţie, acest teren neavând astfel de posibilităţi. Dar, partea frumoasă este că, indiferent dacă vor avea sau nu spectatori, aceşti 350 de copii vor fi într-o frumoasă competiţie în care nu contează foarte mult cine câştugă, vor lega prietenii, vor avea ce povesti colegilor la reluarea cursurilor, îşi vor îmbunătăţi abilităţile sportive, vor fi mai fericiţi în aer liber pentru că se vor juca gratis, prin grija poliţiştilor de proximitate, care, deocamdată sunt şi cei care se ocupă de arbitrajul meciurilor şi, deci, impun şi disciplina jocului şi deci şi spiritul de fair-play.

Campionatul de minifotbal este organizat la iniţiativa poliţiştilor de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, cu sprijinul reprezentanților din cadrul instituțiilor partenere:  Consiliul Judeţean Buzău, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău, Crucea Roşie Buzău şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău şi, bineînţeles, al sponsorilor, care se ocupă de lucruri absolut necesare pentru o competiţie care se petrece în miezul verii. Agent şef principal Vasile Biţa, poliţist de proximitate în cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, precizează că sponsorii vor asigura apa minerală  pentru competitori, dar vor oferi şi banii necesari pentru asigurarea condiţiilor necesare pe terenul de fotbal „Pedagogic Arena”, unde se vor disputa toate meciurile.

Ca şi în anii precedenţi, „CUPA CARTIERELOR” se doreşte a fi o alternativă pentru petrecerea timpului liber şi este oferită de poliţiştii de proximitate adolescenţilor şi tinerilor din municipiul Buzău.

Crucea Roşie este, de asemenea, alături de poliţiştii de proximitate. Directorul organizaţiei, Floarea Bârzu spune că va trimite zilnic un echipaj care să acorde primul-ajutor în cazul în care situaţia o va impune. Crucea Roşie Buzău a fost şi este un partener vechi al Poliţiei Buzău în activităţile sportive, dar şipreventive, cum ar fi, spre exemplu, cele organizate de Poliţia Rutieră.

DISTRIBUIȚI
loading...