Decizia Curţii de Apel Bucureşti de joia trecută, de anulare a tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înfiinţate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei – în urma acţiunii formulate de USR Bucureşti, care a contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal, cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, şi nu cu votul a două treimi, aşa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei – aduce în discuţie şi alte situaţii similare înre­gistrate în Bucureşti şi în ţară.

Astfel, în ultimii doi ani, şi Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiţă, a înfiinţat şapte noi companii, pe lângă cele trei deja existente. Patru dintre acestea au fost aprobate în Consiliul Local cu majoritate simplă, din care două sunt atacate în instanţă de USR Sector 3; este vorba despre Pază şi Protecţie Sector 3 şi Algorithm Rezidenţial Sector 3.

Potrivit consilierului USR Liviu Mălureanu, citat de HotNews, cele şapte firme înfiinţate în ultimii doi ani de primăria de sector, finanţate din bani publici, au devenit ,,o primărie paralelă”. Acesta spune că au fost aprobate cu două treimi din voturi trei din cele şapte firme infiinţate recent de Primăria Sector 3: S.C. Algorithm Construcţii SRL, S.C. Administrare Străzi S3 SRL şi S.C. Salubrizare şi Deszăpezire S3 SRL. Patru au fost aprobate însă fără votul a două treimi din consilieri: S.C. Internet şi Tehnologie S3 SRL, S.C. Investiţii Spaţii Verzi S3 SRL, S.C. Ordine şi Protecţie S3 SRL, S.C. Algorithm Rezidenţial SRL. ,,Decizia instanţei privind firmele înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti ar trebui să pună stop abuzurilor din cadrul primăriilor din Bucureşti. O situaţie similară avem şi la Sectorul 3, unde Robert Negoiţă a înfiinţat anul trecut şapte firme. Acestea sunt finanţate din bani publici, ele devenind o primărie paralelă. Patru dintre firme nu au obţinut două treimi din voturi, două din ele fiind şi atacate în instanţă de USR. Am pierdut într-o primă instanţă, însă am făcut recurs. Următorul termen este pe 16 ianuarie 2019, când sperăm la o soluţionare similară. Cel mai probabil, vom ataca în instanţă şi celelalte două firme”, a declarat Liviu Mălureanu.

De la croitorie de lux la Tehnologia Informaţiei

Una dintre cele patru firme ale Primăriei Sectorului 3 care nu a fost înfiinţată cu majoritate calificată, de două treimi din totalul consilierilor de sector aflaţi în funcţie, Internet şi Tehnologie S3, o are ca administrator pe râmniceanca Cristina Arghir-, sora  fostei soţii a primarului Robert Negoiţă, Sorina-, care are un salariu net lunar de 8.000 lei.

Robert Negoiţă s-a căsătorit cu râmniceanca Sorina Docuz în 2013 şi a divorţat trei ani mai târziu, însă au împreună un copil. Sorina Docuz  şi sora sa, Cristina Arghir, au un ate­lier de croitorie, Sow Atelier, potrivit declaraţiilor de presă ale primeia. Cele două surori au zeci de poze împreună, atât pe pagina de Facebook a atelierului, cât şi pe pagina personală a Cristinei Arghir. Printre clienţii atelierului de croitorie se numără şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

,,Numele meu este Arghir Cristina, de profesie economist! Am terminat ASE – Facultatea  de Economie, un Master în Comunicare în afaceri, tot în cadrul ASE. Am lucrat o perioadă în marketing, după care am preluat activitatea unui SRL încă de la înfiinţare şi, în ultimii doi ani, am coordonat activitatea din cadrul acestui SRL. Acum, dacă astăzi voi fi votată, sper să reuşesc să fac o treabă bună şi cu această societate”, a spus Cristina Argir la numirea în această funcţie, în cadrul şedin­ţei Consiliul Local al Sectorului 3 din 25 august 2017.

La vremea respectivă, consilierii Uniunii Salvaţi România au ridicat problema lipsei de experienţă în domeniul IT a noului administrator, însă primarul Robert Negoiţă a replicat că nimeni nu s-a născut învăţat: ,,Să ştiţi că nu ne-am născut niciunul învăţaţi! Probabil unii dintre noi facem excepţie şi unii dintre noi s-au născut învăţaţi! Dar, în general, lucrurile se învaţă! Şi, cu experienţa în domeniul ăsta de IT şi Tehnologia Informaţiei în general, mă rog… că IT asta înseamnă, sa ştiţi că nu prea se găsesc şi să fie şi manageri şi pe tehnic bun! Dar, eu zic că o să ne descurcăm! Ne ocupăm pentru asta!”, a spus prima­rul Robert Negoiţă.

Cum s-a ocupat primarul Negoiţă reiese din rezultatele financiare ale firmei administrată de fosta sa cumnată. La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, Consiliul Local al Sectorului 3 a majorat cu 8 miloane lei (80 miliarde lei vechi) capitalul social al S.C. Internet şi Tehnologie S3 SRL, care însă a terminat anul trecut cu o pierdere de 140.211 lei (1,4 miliarde lei vechi) după doar patru luni de la înfiinţare.

1 COMENTARIU

  1. Oficiosul nu zice nimic de compania Primariei Buzau, acolo unde nepotelul incaseaza 140 de milioane pe luna si are pierdere dupa 9 luni de activitate de peste 10 miliarde de lei vechi?
    Hai sa ne uitam in ograda noastra si sa facem curat mai intai

Comments are closed.