Actualitate

Compania de Apă trage un semnal de alarmă: CANALIZAREA NU ESTE TOMBERON!

Cu toții ne dorim un oraș curat, un mediu înconjurător nepoluat, în care să muncim și să ne petrecem timpul liber. Cu toții suntem de acord că unul dintre factorii de civilizație importanți într-o comunitate este sistemul de canalizare. Acesta trebuie să fie eficient din punct de vedere tehnic, dar acest  lucru nu este de ajuns. Este nevoie ca fiecare dintre noi să respecte câteva reguli de bază pentru ca rețeaua de canalizare a comunității în care locuim să fie o facilitate, nu o mare problemă.

În viața de zi cu zi, lucrurile nu se petrec de fiecare dată la modul ideal. Zilnic, cantități mai mici sau mai mari de gunoi menajer, materiale de construcții, produse de igienă intimă sau îmbrăcăminte înfundă canalizarea și blochează echipamentele speciale pe care Compania de Apă le întreține cu costuri mari pentru a pompa și epura apele uzate.

Pentru a corecta situația, Compania de Apă a luat decizia de a ieși din birouri și de a se implica mai activ în conștientizarea consumatorilor. Concret, Operatorul a pornit o campanie de informare publică referitoare la importanța folosirii corecte a rețelei de canalizare.

Cu siguranță, buzoienii s-au confruntat, măcar o dată în viață, cu situația canalizării înfundate sau cu cea a mirosului neplăcut care se simte în anumite zone, mai ales vara. De regulă, primul gând care ne vine în minte atunci când ne întâlnim cu astfel de situații este acela de a acuza Compania de Apă. De cele mai multe ori, însă, motivul înfundării sistemului de canalizare nu este unul de ordin tehnic, ci ține de nerespectarea regulilor elementare de utilizare a sistemului. Fiecare deversare de deșeuri naturale sau de altă natură în rețeaua de canalizare poate conduce la înfundarea rețelelor interioare și poate avea ca efecte refularea apei uzate și inundarea imobilelor. De fiecare dată când aruncăm în chiuvetă sau în vasul de toaletă resturile alimentare și alte deșeuri solide sau lichide sau când aruncăm gunoi pe stradă, în dreptul gurilor de scurgere, demonstrăm că nu ne pasă de mediul înconjurător și de confortul celor din jurul nostru. În plus, desfundarea și spălarea conductelor de transport al apelor uzate înseamnă costuri foarte mari pentru Operator.

CANALIZAREA NU ESTE TOMBERON!

Este ideea de bază pe care, dacă o aplicăm cu responsabilitate, putem beneficia cu toții de un sistem de canalizare curat. Pornind de la această idee, Compania de Apă vine în sprijinul comunității buzoiene printr-un set de sfaturi utile, pe care este bine să le cunoaștem și să le aplicăm cu toții, de la mic la mare:

  • NU aruncăm în reţeaua de canalizare substanţe şi obiecte periculoase pentru mediu: obiecte solide sau tăioase, materiale textile, resturi vegetale, medicamente, produse cosmetice şi de igienă personală (de exemplu șervețele umede), resturi menajere (gunoi, grăsimi arse folosite în bucătărie);
  • NU aruncăm în reţeaua de canalizare produse chimice şi toxice (vopsea, ulei, cerneală, diluanţi, substanţe de laborator, pesticide, insecticide, otrăvuri contra rozătoarelor, produse petroliere etc.);
  • NU blocăm accesul la gurile de scurgere şi căminele de vizitare. NU aruncăm gunoaie pe stradă. Posibilitatea ca acestea să ajungă în dreptul gurilor de scurgere și să le blocheze este extrem de mare.

Acțiunea Companiei de Apă este desfășurată în toate mediile din localitățile beneficiare ale sistemului de canalizare (Buzău, Râmnicu Sărat, Pogoanele, Pătârlagele și Nehoiu).

Pentru detalii, puteți accesa pagina de Facebook a Operatorului de apă (https://www.facebook.com/Compania.de.Apa.S.A.Buzau), sau puteți cere lămuriri prin telefon (0238.711.157 – Relații Publice) sau email ([email protected]).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker