foto: buzoienii.ro

Compania de Apă a demarat o campanie de încurajare a consumului apei de la robinet, despre care oficialii instituției susțin că are o calitate mai bună decât apa plată îmbuteliată de pe piață. În acest sens, primarul Constantin Toma și directorul interimar al Companiei de Apă, Simona Săvulescu, au organizat o întâlnire cu presa la „castelui de apă” din Crâng, unde maistrul Jan Buduianu, angajat cu 30 de ani vechime la Sursa de Apă Crâng, a prezentat beneficiile consumului apei furnizate buzoienilor de ­opera­torul județean de apă și canalizare.

„Vreau să vă spun ceva. Că am tot auzit discuții legate de calitatea apei de la robinet. Eu zic că apa de la robinet e mai bună decât cea de la pet pe care o cumpărați din magazin. Argumentul meu e că noi extragem apa din foraje făcute la minimum 50 de metri. Am avut un foraj și de 200 de metri. Este o apă aproape virgină. Se pune clor doar pentru că așa ne obligă legea, dar nu era neapărată nevoie. Lumea să bea cu încredere apă de la robinet, este mai sigură de cea din bidoanele de cinci litri. Nu știe nimeni câte bacterii se dezvoltă acolo în două săptămâni sau o lună, până când e cumpărată din magazin”, a spus Buduianu.

În cadrul aceleiași campanii, directorul interimar al Companiei de Apă, Simona Săvulescu, a anunțat că le-a cerut angajaților ca, în timpul serviciului, să consume apă de la robinet: „Mi se pare un lucru de bun simț, de respect față de clienții noștri. Dacă pretindem că apa de la robinet este bună de băut, și eu cred că e, atunci trebuie ca în primul rând s-o bem noi. Trebuie să ne asumăm ceea ce facem. Iar noi, la această firmă, cu asta ne ocupăm în primul rând, să producem apă de băut”, a spus Simona Săvulescu la Campus TV.

Demararea acestei campanii a fost posibilă și după ce, în toamna anului trecut, Compania de Apă a început operațiunea de înlocuire a ultimelor țevi de azbociment din rețeaua de distribuție a apei din municipiu. Au fost înlocuite, cu fonduri proprii, conductele din azbociment de pe cinci străzi: Crinului, Narciselor, Renașterii, Proiectată și Oltețului. Urmează, în acest an, tot cu fonduri proprii, alte zece străzi pentru care s-au semnat deja contracte cu firmele care execută lucrări de instalații – Bicaz, Broșteni, Clemenței, Dorobanți, Gh. Lazăr, Gârlași, Mioriței, Parâng, Nicolae Bălcescu și Vișinului -, iar țevile din azbociment rămase pe ultimele trei străzi, Obor, Al. Marghiloman și Sava Gotul, vor înlocuite cel mai probabil anul viitor, după ce Compania de Apă va semna un contract de finanțare cu fonduri europene.

Ideea unei astfel de campanii nu este una nouă. Începând din noiembrie 2002, „Eau de Paris” – serviciul public de apă al Primăriei pariziene –  derulează o campanie similară. „O apă sigură și de calitate, bună de băut pentru toți. O apă accesibilă de peste tot în oraș, de băut în orice împrejurare. O apă care îi însoțește pe parizieni de-a lungul și de-a latul orașului. Apa de Paris, băutura oficială a parizienilor!”, se arată pe site-ul oficial al „Eau de Paris”.
Campania „Eau de Paris” a fost lansată, inițial, de sindicatul  acestui serviciu public și s-a derulat în trei etape (noiembrie 2002 – ianuarie 2003, noiembrie 2004 și mai 2005), fiind apoi preluată de “Eau de Paris”, cu două campanii, la începutul anului și în primăvara anului 2005. Chiar dacă aceste campanii au funcționat independent, ele au avut un obiectiv comun: valorizarea avantajelor apei de la robinet în comparație cu apa îmbuteliată și de a permite consumatorului să-și revizuiască atitudinea față de consumul apei de la robinet. (Mai mult, AICI).

Foto: buzoienii.ro

1 COMENTARIU

  1. Si elevii Liceului Agricol ”Dr. C. Angelescu” Buzau s-au convins ca apa de la robinet este mult mai curata si mai buna decat apa plata dupa ce, prin amabilitatea conducerii Companiei de Apa Buzau, au vizitat o sursa de apa din Zona industriala. Curatenie, profesionalism , amabilitate si exemplu de urmat pentru tinerii liceeni, iata ce au putut oferi cei de la Compania de Apa Buzau. Felicitari!

Comments are closed.