27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:32 PM

Opinii

Comisie, fă-te că lucrezi!

de Călin BOSTAN
Opinii  |
30.05.2017, 00:00
1845

   Ați observat ce liniște deja se așează peste subiectul arhivei fostului serviciu secret al Ministerului Justiției, după ce mi­nis­trul Tudorel Toader a anunțat că a decis să înceapă demersurile pentru desecretizarea acesteia? Cei care au provocat scandalul se tem acum fie că, după desecretizare, chestiunile de pe acolo se vor întoarce împotriva lor, fie că declarația lui Cazanciuc a fost pe bune, și că respectiva comisie numită de el în perioada cât a deținut portofoliul Justiției pentru a pătrunde în arhiva SIPA nu a avut altceva de făcut decât să schimbe becul ars, iar la lumina celui nou a descoperit o cameră golită de secretele cele mai întunecate conștientizate de respectivul serviciu secret. Și că va veni momentul în care cineva se va întreba, nu retoric, ci cu legea în mână, unde este arhiva.

   Subiectul a fost bun, se pare, cât totul era în stadiul de presupuneri care au permis mass-media să arunce cu lături în capul cui a avut interesul, sau cum au cerut ordinele de zi pe unitate, după caz.

   Dar, nu-i nimic, mai avem „cestiuni arzătoare“ la ordinea zilei, cu tot cu lăturile aferente, numai că acestea sunt aruncate direct de cei care, într-un fel sau altul, au avut de-a face cu alegerile prezidențiale din 2009. „Comisie, fă-te că lucrezi!“, pare cuvântul de ordine al celor nominalizați să audieze tot felul de cetățeni, de la prostănacul care pare a nu se împăca nici acum cu ideea că s-a făcut de râsul țării proclamându-se învingător în alegerile pe care le-a pierdut pe mâna sa, până la domnițe ofuscate că au căzut pe mâna procurorilor anticorupție și care acum vor neapărat să plătească niște polițe. În fața unei comisii, care, iată, se scufundă pe zi ce trece în ridicol din cauza calității declarațiilor pe care le consemnează în procesele-verbale și care vor sta la baza raportului final.

   Dar, vorba unui parlamentar acoperit-des­coperit care face parte din respectiva comisie: „Tic-tac, tic-tac“. Puterea lucrează în timp ce tu dormi liniștit în fața televizorului pe ecranul căruia se dezbat declarațiile despre alegerile din 2009. Lucrează, dar nu pentru tine…

Comentarii

Apa trece (30 May, 08:51)
costin

Inca o data se certifica zicala" apa trece pietrele raman"si noi vorbim in zadar.!

Raspunde
Balciul desertaciunilor democratiei originale,trebuie sa ia sfarsit! (30 May, 10:33)
Viespea buzoiana

Pentru oamenii destupati cat de cat la creer si care mai pot gandi si judeca cu propriul lor cap, a devenit foarte clar ca acest "fa-te ca lucrezi" este insesi "esenta democratiei" mioritice in orice domeniu de activitate.Poate cineva sa uite celebra rostire a lui Caramitru catre "poetul- disident" Mircea Dinescu (Mircea,FA-TE CA LUCREZI!)?Aceasta zicere a fost insesi "esenta" revolutiei din decembrie 1989 si a "democratiei" care ii urmeaza de 27 de ani incoace. Ticalosiile si nemerniciile crimelor,jafurilor,tradarilor si vanzarilor de tara,distrugerea tuturor sectoarelor de activitate nu a fost si nu este "o munca usoara" pentru banditii din politica si justitie,din aproape toate domeniile vietii economico-sociale din Romania si stergerea urmelor este o treaba de "specialisti".Asadar,acest "fa-te ca lucrezi" (in comisii sau oriunde altcumva ,va continua sa fie "firul rosu" si "raza luminoasa" ce vor continua sa ne guverneze traiul si existenta inca o perioada de timp.Cat timp?Vom vedea.Poate ca pana la urma se va gasi cineva care in "mijlocul unor evenimente si zile fierbinti" ce trebuie sa vina pana la urma,va spune "sa lucram,sa facem ceea ce trebuie".Sper sa nu fie doar o inchipuire si sa se termine odata cu "balciul desertaciunilor democratiei originale incepute in decembrie 1989.

Raspunde
O învățătură în plus.. (08 Jun, 20:49)
i.o.gh.

O învățătură în plus a fost pusă în evidență de activitatea inutilă a acestei comisii:așa am aflat că incompetența aleșilor noștri e majoritară iar sistemul judiciar este ros de carii. domnul Altă Întrebare spune nonsensuri cum i se comandă. Până și curtea constituțională își încalcă propriile decizii. Totodată a reieșit cât se poate de clar că politicul sufocă puterea judecătorească. Cum să evoluezi în asemenea atmosferă viciată, coruptă, sugrumată de năvodul incompetenților?

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker