27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:47 AM

Opinii

Comisie, fă-te că lucrezi!

de Călin BOSTAN
Opinii  |
30.05.2017, 00:00
564

   Ați observat ce liniște deja se așează peste subiectul arhivei fostului serviciu secret al Ministerului Justiției, după ce mi­nis­trul Tudorel Toader a anunțat că a decis să înceapă demersurile pentru desecretizarea acesteia? Cei care au provocat scandalul se tem acum fie că, după desecretizare, chestiunile de pe acolo se vor întoarce împotriva lor, fie că declarația lui Cazanciuc a fost pe bune, și că respectiva comisie numită de el în perioada cât a deținut portofoliul Justiției pentru a pătrunde în arhiva SIPA nu a avut altceva de făcut decât să schimbe becul ars, iar la lumina celui nou a descoperit o cameră golită de secretele cele mai întunecate conștientizate de respectivul serviciu secret. Și că va veni momentul în care cineva se va întreba, nu retoric, ci cu legea în mână, unde este arhiva.

   Subiectul a fost bun, se pare, cât totul era în stadiul de presupuneri care au permis mass-media să arunce cu lături în capul cui a avut interesul, sau cum au cerut ordinele de zi pe unitate, după caz.

   Dar, nu-i nimic, mai avem „cestiuni arzătoare“ la ordinea zilei, cu tot cu lăturile aferente, numai că acestea sunt aruncate direct de cei care, într-un fel sau altul, au avut de-a face cu alegerile prezidențiale din 2009. „Comisie, fă-te că lucrezi!“, pare cuvântul de ordine al celor nominalizați să audieze tot felul de cetățeni, de la prostănacul care pare a nu se împăca nici acum cu ideea că s-a făcut de râsul țării proclamându-se învingător în alegerile pe care le-a pierdut pe mâna sa, până la domnițe ofuscate că au căzut pe mâna procurorilor anticorupție și care acum vor neapărat să plătească niște polițe. În fața unei comisii, care, iată, se scufundă pe zi ce trece în ridicol din cauza calității declarațiilor pe care le consemnează în procesele-verbale și care vor sta la baza raportului final.

   Dar, vorba unui parlamentar acoperit-des­coperit care face parte din respectiva comisie: „Tic-tac, tic-tac“. Puterea lucrează în timp ce tu dormi liniștit în fața televizorului pe ecranul căruia se dezbat declarațiile despre alegerile din 2009. Lucrează, dar nu pentru tine…

Comentarii

Apa trece (30 May, 08:51)
costin

Inca o data se certifica zicala" apa trece pietrele raman"si noi vorbim in zadar.!

Raspunde
Balciul desertaciunilor democratiei originale,trebuie sa ia sfarsit! (30 May, 10:33)
Viespea buzoiana

Pentru oamenii destupati cat de cat la creer si care mai pot gandi si judeca cu propriul lor cap, a devenit foarte clar ca acest "fa-te ca lucrezi" este insesi "esenta democratiei" mioritice in orice domeniu de activitate.Poate cineva sa uite celebra rostire a lui Caramitru catre "poetul- disident" Mircea Dinescu (Mircea,FA-TE CA LUCREZI!)?Aceasta zicere a fost insesi "esenta" revolutiei din decembrie 1989 si a "democratiei" care ii urmeaza de 27 de ani incoace. Ticalosiile si nemerniciile crimelor,jafurilor,tradarilor si vanzarilor de tara,distrugerea tuturor sectoarelor de activitate nu a fost si nu este "o munca usoara" pentru banditii din politica si justitie,din aproape toate domeniile vietii economico-sociale din Romania si stergerea urmelor este o treaba de "specialisti".Asadar,acest "fa-te ca lucrezi" (in comisii sau oriunde altcumva ,va continua sa fie "firul rosu" si "raza luminoasa" ce vor continua sa ne guverneze traiul si existenta inca o perioada de timp.Cat timp?Vom vedea.Poate ca pana la urma se va gasi cineva care in "mijlocul unor evenimente si zile fierbinti" ce trebuie sa vina pana la urma,va spune "sa lucram,sa facem ceea ce trebuie".Sper sa nu fie doar o inchipuire si sa se termine odata cu "balciul desertaciunilor democratiei originale incepute in decembrie 1989.

Raspunde
O învățătură în plus.. (08 Jun, 20:49)
i.o.gh.

O învățătură în plus a fost pusă în evidență de activitatea inutilă a acestei comisii:așa am aflat că incompetența aleșilor noștri e majoritară iar sistemul judiciar este ros de carii. domnul Altă Întrebare spune nonsensuri cum i se comandă. Până și curtea constituțională își încalcă propriile decizii. Totodată a reieșit cât se poate de clar că politicul sufocă puterea judecătorească. Cum să evoluezi în asemenea atmosferă viciată, coruptă, sugrumată de năvodul incompetenților?

Raspunde

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker