27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:13 AM

Educatie

Colegiul Hasdeu a urcat 9 poziţii în „Top 30 cele mai bune şcoli din România“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
27.07.2017, 00:00
3436

   Subiectele de la Evaluarea Naţională din 2017  au fost mai uşoare decât cele din anii trecuţi, iar acest lucru reiese şi din rezultatele foarte bune ale elevilor buzoieni. Drept dovadă, anul acesta, 24 de absolvenţi buzoieni de gimnaziu au obţinut media 10 la Evaluarea naţională, în timp ce, anul trecut, doar şapte buzoieni au terminat examenul cu media maximă.

   Specialiştii în educaţie de la ExamenulTau.ro au analizat rezultatele de la examenul de anul acesta şi le-au comparat cu cele de anul trecut. Astfel, în urma unei analize realizată pe baza notelor de 10 înregistrate la Evaluarea Naţională, reiese că 87 de buzoieni au obţinut nota 10 la proba de Limba şi Literatura Română, faţă de 42 de concurenţi în 2016.

   Raportul mediilor sub 5 înregistrate la Buzău în ultimii ani este unul echilibrat. Respectiv, în 2017, 734 de elevi au avut medii sub 5, iar în 2016, 718.

   Şi mai interesant este că, în baza rezultatelor de anul acesta, la Evaluarea Naţională, Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”, prin clasele de gimnaziu, a urcat în topul naţional nu mai puţin de 9 poziţii. Mai exact, în 2016, Colegiul Hasdeu se afla, în topul şcolilor din România, pe locul 14, cu media generală 9,27 (obţinută după Evaluarea naţională). Anul acesta, Hasdeul s-a clasat pe poziţia a V-a, cu media pe şcoală 9,68.

   Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu” este singura şcoală buzoiană inclusă în „Top 30 cele mai bune şcoli din România”, în ultimii ani. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker