27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:46 AM

Educatie

Colegiul Economic, candidat pentru şcoală ambasador a Parlamentului European

de Cristian IONESCU
Educatie  |
08.03.2017, 00:00
614

   Colegiul Economic Buzău face parte anul acesta dintre cele 25 de şcoli din ţară participante la programul „Şcoli Ambasador ale Parlamentului European”. Proiectul urmăreşte formarea unei imagini clare a influenţei Europei asupra tine­rilor, dobândirea cunoştinţelor relevante despre Parlamentul European şi alte instituţii ale Uniunii Europene.

   După o selecţie atentă a tinerilor, realizată de echipa formată din cinci cadre didactice şi coordonatorul acesteia, profesor Mihaela Mirea, au fost aleşi ca ambasadori juniori 15 elevi. Ei se vor implica, până aproape de finele anului şcolar, în activităţi extracurriculare, nonformale şi informale. Informaţiile referitoare la drepturile şi obligaţiile pe care le impune statutul de cetăţean european vor fi transmise de la egal la egal colegilor de clasă. Centrul European de Informare înfiinţat în cadrul liceului va fi completat cu materiale realizate de tinerii formaţi. Tot­odată, aceştia vor participa la concursuri tematice şi vor concepe articole pentru revista on line a şcolii ,,Be smart’’. Acestea sunt câteva dintre obiectivele asupra cărora îşi vor concentra atenţia elevii în această etapă a programului.

Prezentare de proiecte

   Prima activitate a fost realizată marţi, 6 martie, la se­diul Centrului Europe Direct, partener al Colegiului Economic. Sub titlul ,,30 de ani de proiecte ERASMUS’’, acţiunea a debutat printr-o descriere a proiectelor europene IBRAVE şi „Working in Europe-skills for success”, derulate de Colegiul Economic. S-a continuat cu  o prezentare a programului ERASMUS, s-a vorbit despre importanţa voluntariatului în formarea tinerilor şi s-a fina­lizat cu stabilirea unor acţiuni viitoare.

   Programul ,,Şcoli Ambasador ale Parlamentului European“ este implementat de Asociaţia de Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă, Agenda 21, şi se desfăşoară în perioada martie-iunie 2017. Având în vedere activităţile derulate, după un proces de evaluare, Colegiul Economic are posibilitatea de a obţine titlul de Şcoală Ambasador a Parlamentului European.           

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker