Muzeul Judeţean Buzău devine, de astăzi, unul dintre primele din ţară care se adresează persoanelor cu dizabilităţi locomotorii şi cu deficienţe de vedere.
Este vorba despre implementarea programului „Muzeul deschis”, care va fi lansat astăzi, 11 decembrie, de la ora 10,00, la sediul muzeului buzoian de pe Bulevardul Bălcescu.

„Cu acest prilej vor fi lansate două expoziţii speciale, prin intermediul cărora ne propunem să accesibilizăm colecţiile muzeului nostru şi către categoriile de public defavorizat. Expoziţia tactilă, MUZEUL DIN CUTIE, este compusă din 50 de obiecte, provenite din achiziţii, donaţii şi replici la scară realizate de către elevi ai Liceului de Arte <Margareta Sterian> Buzău. Expoziţia este organizată cu ­res­pectarea tematicii colecţiilor deschise spre vizitare pu­blicului larg. Expoziţia <VR (virtual reality) MUZEUL HIGHTECH>, realizată în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău oferă posibilitatea de a experimenta într-o nouă manieră mesajul cultural-educativ al muzeului. Această expoziţie vine în întâm­pinarea atât a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, dar şi a tuturor celor care doresc să experimenteze tehnologia de ultimă oră aflată în slujba instituţiei muzeale”, se arată în comunicatul semnat de directorul muzeului, Daniel Costache.

DISTRIBUIȚI
loading...