Societatea de salubrizare RER Ecologic Service Buzău SA extinde programul de colectare selectivă la o nouă asociaţie de proprietari din municipiu. Începând cu 29 august, încă 28 de blocuri din Asociaţia P.T. 10/1 Unirii  vor intra în proiectul ,,Sacul galben”, proiect care a început la case şi care este în continuă promovare în zona de blocuri.

   Astfel, aproximativ 800 de persoane  vor folosi sacul galben în propriul apartament. Ca şi în cazul celorlate asociaţii implicate, procedura de colectare se păstrează. Mai precis, locatarii fiecărui apartament din cadrul asociaţiei primesc saci galbeni pe care îi vor folosi pentru depozitarea tuturor deşeurilor reciclabile – ambalaje de hârtie, carton, plastic, folii, doze de aluminiu, conserve de metal, ambalaje tetrapak -, separat de deşeurile menajere. Sacii sunt folosiţi în fiecare casă şi sunt scoşi în spatele blocurilor o dată pe săptămână, de unde sunt colectaţi de maşinile speciale ale RER Ecologic Service Buzău.

   Deşi, la asociaţiile de proprietari, procesul de informare şi de promovare a sistemului de depozitare şi colectare separată a deşeurilor reciclabile în sacul galben s-a dovedit a fi unul mai greoi, RER Ecologic Service Buzău continuă demersurile de extindere a acestui nou sistem de salubrizare implementat în municipiu începând cu anul 2014. Astfel, reprezentanţii firmei de salubrizare ne asigură că, în scurt timp, şi alte asociaţii de proprietari vor beneficia de saci galbeni.

   ,,Colectarea selectivă, după cum bine se ştie, nu este opţională; legislaţia în vigoare obligă atât operatorul de salubritate, cât şi generatorul de deşeuri, să colecteze, respectiv să depoziteze separat deşeurile, pe categorii. În calitate de operator de salubritate, am depus toate eforturile necesare pentru implementarea unui sistem modern şi civilizat de salubrizare, motiv pentru care acordăm o deosebită importanţă promovării şi aplicării metodelor de colectare separată a deşeurilor. Continuăm cu paşi mici, dar siguri, să promovăm colectarea selectivă şi la blocuri, şi astfel să asigurăm distribuirea de saci galbeni la fiecare apartament în parte. Echipa noastră de informare asigură fluxul de informaţii necesar, astfel încât fiecare persoană să deţină toate datele necesare pentru folosirea corectă a sacului galben”, spune Denisa Hâncu, responsabilul cu Relaţii Publice al S.C. RER Ecologic Service Buzău S.A. 

(P)

DISTRIBUIȚI
loading...