27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:46 AM

Economic

Colectarea selectivă se extinde la blocurile din Buzău!

Economic  |
24.08.2017, 00:00
3653

   Societatea de salubrizare RER Ecologic Service Buzău SA extinde programul de colectare selectivă la o nouă asociaţie de proprietari din municipiu. Începând cu 29 august, încă 28 de blocuri din Asociaţia P.T. 10/1 Unirii  vor intra în proiectul ,,Sacul galben”, proiect care a început la case şi care este în continuă promovare în zona de blocuri.

   Astfel, aproximativ 800 de persoane  vor folosi sacul galben în propriul apartament. Ca şi în cazul celorlate asociaţii implicate, procedura de colectare se păstrează. Mai precis, locatarii fiecărui apartament din cadrul asociaţiei primesc saci galbeni pe care îi vor folosi pentru depozitarea tuturor deşeurilor reciclabile - ambalaje de hârtie, carton, plastic, folii, doze de aluminiu, conserve de metal, ambalaje tetrapak -, separat de deşeurile menajere. Sacii sunt folosiţi în fiecare casă şi sunt scoşi în spatele blocurilor o dată pe săptămână, de unde sunt colectaţi de maşinile speciale ale RER Ecologic Service Buzău.

   Deşi, la asociaţiile de proprietari, procesul de informare şi de promovare a sistemului de depozitare şi colectare separată a deşeurilor reciclabile în sacul galben s-a dovedit a fi unul mai greoi, RER Ecologic Service Buzău continuă demersurile de extindere a acestui nou sistem de salubrizare implementat în municipiu începând cu anul 2014. Astfel, reprezentanţii firmei de salubrizare ne asigură că, în scurt timp, şi alte asociaţii de proprietari vor beneficia de saci galbeni.

   ,,Colectarea selectivă, după cum bine se ştie, nu este opţională; legislaţia în vigoare obligă atât operatorul de salubritate, cât şi generatorul de deşeuri, să colecteze, respectiv să depoziteze separat deşeurile, pe categorii. În calitate de operator de salubritate, am depus toate eforturile necesare pentru implementarea unui sistem modern şi civilizat de salubrizare, motiv pentru care acordăm o deosebită importanţă promovării şi aplicării metodelor de colectare separată a deşeurilor. Continuăm cu paşi mici, dar siguri, să promovăm colectarea selectivă şi la blocuri, şi astfel să asigurăm distribuirea de saci galbeni la fiecare apartament în parte. Echipa noastră de informare asigură fluxul de informaţii necesar, astfel încât fiecare persoană să deţină toate datele necesare pentru folosirea corectă a sacului galben”, spune Denisa Hâncu, responsabilul cu Relaţii Publice al S.C. RER Ecologic Service Buzău S.A. 

(P)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker