27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:02 AM
opinia-balcescu

Economic

Colectarea selectivă se extinde la blocurile din Buzău!

Economic  |
24.08.2017, 00:00
1392

   Societatea de salubrizare RER Ecologic Service Buzău SA extinde programul de colectare selectivă la o nouă asociaţie de proprietari din municipiu. Începând cu 29 august, încă 28 de blocuri din Asociaţia P.T. 10/1 Unirii  vor intra în proiectul ,,Sacul galben”, proiect care a început la case şi care este în continuă promovare în zona de blocuri.

   Astfel, aproximativ 800 de persoane  vor folosi sacul galben în propriul apartament. Ca şi în cazul celorlate asociaţii implicate, procedura de colectare se păstrează. Mai precis, locatarii fiecărui apartament din cadrul asociaţiei primesc saci galbeni pe care îi vor folosi pentru depozitarea tuturor deşeurilor reciclabile - ambalaje de hârtie, carton, plastic, folii, doze de aluminiu, conserve de metal, ambalaje tetrapak -, separat de deşeurile menajere. Sacii sunt folosiţi în fiecare casă şi sunt scoşi în spatele blocurilor o dată pe săptămână, de unde sunt colectaţi de maşinile speciale ale RER Ecologic Service Buzău.

   Deşi, la asociaţiile de proprietari, procesul de informare şi de promovare a sistemului de depozitare şi colectare separată a deşeurilor reciclabile în sacul galben s-a dovedit a fi unul mai greoi, RER Ecologic Service Buzău continuă demersurile de extindere a acestui nou sistem de salubrizare implementat în municipiu începând cu anul 2014. Astfel, reprezentanţii firmei de salubrizare ne asigură că, în scurt timp, şi alte asociaţii de proprietari vor beneficia de saci galbeni.

   ,,Colectarea selectivă, după cum bine se ştie, nu este opţională; legislaţia în vigoare obligă atât operatorul de salubritate, cât şi generatorul de deşeuri, să colecteze, respectiv să depoziteze separat deşeurile, pe categorii. În calitate de operator de salubritate, am depus toate eforturile necesare pentru implementarea unui sistem modern şi civilizat de salubrizare, motiv pentru care acordăm o deosebită importanţă promovării şi aplicării metodelor de colectare separată a deşeurilor. Continuăm cu paşi mici, dar siguri, să promovăm colectarea selectivă şi la blocuri, şi astfel să asigurăm distribuirea de saci galbeni la fiecare apartament în parte. Echipa noastră de informare asigură fluxul de informaţii necesar, astfel încât fiecare persoană să deţină toate datele necesare pentru folosirea corectă a sacului galben”, spune Denisa Hâncu, responsabilul cu Relaţii Publice al S.C. RER Ecologic Service Buzău S.A. 

(P)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker