Fostul deputat de Buzău Erland “Andi” Cocei, în prezent prim-vicepreşedinte al PNL Buzău, a preluat, cu caracter interimar, şi conducerea organizaţiei municipale a Partidului Naţional Liberal. Numirea lui Cocei a fost decisă joi seară, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, unde s-a discutat reorganizarea organizaţiei municipale, a cărei structură de conducere a fost dizolvată la finele anului trecut.

Erland Cocei a fost propus pentru această funcţie de preşedintele organizaţiei jude­ţene, deputatul Cristinel Romanescu, care a cerut noului lider interimar să organizeze cât mai rapid alegeri pentru srutucturile de conducere a organizaţiei municipale. În acest scop, preşedintele interimar al organizaţiei municipale va pune bazele unui un grup de lucru, al cărui sarcină va fi organizarea conferinţei municipale, grup a cărui componenţă o va prezenta, probabil, la următoarea şedinţă a Biroului Permanent Jude­ţean.

,,Aşa cum le-am spus şi colegilor mei aseară (joi seară, n.r.), eu consider să-l propun pe domnul Andi Cocei, un coleg de-al nostru pe care-l cunoaştem cu toţii şi ştim că nu poate să fie acuzat de parti-priuri sau ştiu eu, prietenii deosebite cu oameni din interiorul partidului, pentru că el va trebui, în perioada următoare, să îşi aleagă trei-patru colaboratori şi, împreună, să organizeze viitoarele alegeri. Atât eu cât şi Biroul Permanent Judeţean dorim ca acele alegeri să fie foarte corect făcute şi, bineînţeles, fără prea mari lupte din acelea colegiale care, în ultima perioadă, au tot fost şi au făcut să nu muncim, ci să ne gândim la cu totul şi cu totul la alte lucruri care n-au nicio legătură cu o posibilitatea de refacere a organizaţiei muni­cipale. Eu am dorit ca ­pro­puneri să vină şi din partea colegilor, dar ei au spus că e o propunere foarte bună şi atu­nci am supus la vot şi, în unanimitate, s-a votat ca Andi Cocei să fie preşedinte interimar, pentru o perioadă, cât de scurtă nu ştim, el va decide pentru că, acum, eu aştept din partea lui să îmi spună când va reuni cel puţin organizaţia municipală, tocmai ca să hotărască împreună, celelalte trei-patru persoane, să le numească şi să-şi aleagă echipa cu care să organizeze viitoarele alegeri la municipiu. Repet, cât de repede, tocmai ca să ne apucăm de treabă, pentru că tot facem alegeri interne şi parcă nu se mai termină”, a spus preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, citat de Buzaumedia.ro.

,,Numărul de membri este scăzut, organizare nu prea există“

La rândul său, noul preşe­dinte interimar al organizaţiei municipale a P.N.L. Buzău spune că are o misiune dificilă, în contextul în care în această organizaţie au mai rămas foarte puţini membri: ,,Categoric, nu este uşor, pentru că nu se pleacă de la o bază foarte solidă, pentru că acesta a fost şi motivul pentru care a fost dizolvat fostul Birou Permanent Municipal. Numărul de membri este scăzut, organizare nu prea există, deci este mult de lucru. La ultimul Consiliu Local de Coordonare, pe convocator erau trecuţi, dacă nu mă înşel, 125 de membri. În aprilie 2017, atunci când au fost alegeri la municipiu, când a fost ales domnul doctor Zoican, au fost prezenţi doar 66. Deci, practic, activi, cred că sunt vreo 80-85. Au mai venit şi unii membri noi, în ultimele nouă luni, dar foarte puţini. A mai venit domnul Constantin Ionescu, a mai adus câţiva oameni, mă rog. Categoric, această structură care va fi interimară îşi propune, în primul rând, lucruri de organizare, de atragere de membri şi de organizare de alegeri. Deci, nu ne propunem mai mult decât este cazul, pentru că nu se poate în momentul de faţă, trebuie să fim realişti. Va fi o chestie de scurtă durată, de câteva luni”, a spus, conform aceleiaşi surse, Erland Cocei.

Noul lider interimar al organizaţiei municipale speră ca, după ce îşi va forma echipa, să poată organiza până în vară noile alegeri pentru structurile de conducere şi preşedinţia organizaţiei: ,,De preconizat, nu pot să preconizez, dar sper ca în trei-patru luni, deci până în vară, să avem acest Consiliu Local de Coordonare care să aleagă noul Birou Permanent Municipal. Sper ca pe sfârşit de primăvară spre vară, iunie cel mai târziu, pentru că după aceea încep concediile şi e greu să faci o adunare de alegeri, aşa că este logic să o facem înainte. Trebuie destul de repede, astfel încât noul Birou Permanent Municipal să facă şi politică, nu să se ocupe doar de organizare”, a mai spus Cocei.

 

DISTRIBUIȚI
loading...