27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:56 AM
opinia-balcescu

Sport

Clubul sportiv al Primăriei şi-a prezentat o parte din organigramă

de Andreea STROE
Sport  |
07.09.2017, 00:00
599
  • Performanţa, pe primul loc la SCM Gloria Buzău 

   SCM Gloria Buzău şi-a prezentat, marţi după-amiază, o parte din organigrama cu care va porni la drum. La Sala 24 a Primăriei a avut loc o conferinţă de presă la care au participat directorul interimar al clubului, Vasile Niţă, şi o parte din şefii de secţie.

   Au lipsit, motivat, Ion D. Popescu, de la şah - care l-a desemnat la întâlnirea cu jurnaliştii pe unul dintre colaboratori, Liviu Iustin -, Dumitru Tudorie, de la atletism, şi cel de la fotbal, care, la momentul acela, nu fusese încă desemnat, varianta George Timiş fiind scoasă din calcule.

   În rest, secţia de aeromodelism va fi condusă de Alina Ene, cea de handbal feminin de Bogdan Radu, cea de rugby de Constantin Moroianu, iar cea de tenis de masă de George Ciubotaru.

   Vasile Niţă a ţinut să precizeze, încă din start, că principalul obiectiv al noului club va fi performanţa şi a anunţat ce aşteptări are de la echipele SCM Gloria Buzău în noul sezon competiţional.

   Cea de rugby vizează calificarea în play-off-ul Diviziei Naţionale de Seniori, mai exact în primele patru la finalul sezonului regulat, cea de handbal feminin calificarea la turneul de baraj pentru Liga Naţională, iar cea de fotbal câştigarea titlului de campioană în Liga a 4-a şi, mai apoi, promovarea în cel de-al treilea eşalon. „Cine nu face performanţă, oricât de drag mi-ar fi, va pleca! Nu ne vom bate joc de banii publici!”, a spus Vasile Niţă. Pentru început, celelalte secţii şi-au propus aşezarea lucrurilor pe un făgaş normal. La aeromodelism, secţie care va avea şase sportivi, trei seniori şi trei juniori, coordonaţi de antrenorul Ovidiu Nica, un prim obiectiv anunţat este obţinerea de rezultate bune la Campionatele Naţionale, care vor avea loc chiar la Buzău, între 12 şi 14 octombrie. La tenis de masă, priorităţile sunt formarea unor grupe de copii pe categorii de vârstă şi identificarea unui spaţiu în centrul oraşului, pentru amenajarea unei săli. Cei de la şah au anunţat că, începând de luna viitoare, va fi demarată o selecţie în toate şcolile din municipiu. 

Cel mai mare buget, la rugby

   După ce, în cursul dimineţii, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal, fusese aprobat bugetul noului club – 2,766 milioane lei, pentru ultima parte a anului -, directorul interimar Vasile Niţă a dezvăluit şi sumele exacte care au fost repartizate secţiilor cu reprezentare de echipă. Pentru că are angrenaţi în competiţii cei mai mulţi sportivi, la rugby vor ajunge 577.000 lei. Urmează echipa de handbal feminin, căreia i-au fost repartizaţi 480.000 lei, în timp ce către fotbal au fost direcţionaţi 150.000 de lei.

Probleme cu sediul

   Nu toate sunt bune şi frumoase la noul club. Deocamdată, din cauza situaţiei juridice de la fostul club de fotbal, aflat în faliment şi supus unei licitaţii, SCM Gloria Buzău nu poate intra în spaţiile din sediul din Crâng, unde a activat fosta echipă de fotbal. „Ne întâlnim pe stradă, ne întâlnim pe unde putem. Nu avem unde să stăm, deocamdată. Nouă, prin Hotărâre de Consiliu Local, ni s-a repartizat Stadionul «Gloria>, dar încă nu a venit nimeni să cumpere la licitaţie ce este acolo. Să vedem unde o să stăm, mâine-poimâine încep competiţiile şi nu mai putem să ne întâlnim nu ştiu pe unde”, a spus Vasile Niţă.

Constantin Toma: „De anul viitor, impunem indicatori de performanţă!”
   Noul club sportiv are, de marţi, şi bugetul aprobat pentru ultima parte a anului, iar acum trebuie să înceapă să funcţioneze. Este ceea ce şi-a propus primarul Constantin Toma, care a anunţat că, de anul viitor, va impune şi indici de performanţă şefilor de secţii, antrenorilor şi sportivilor. „Am aprobat şi un buget, pentru tot ceea ce înseamnă Sport Club Gloria Buzău, şi, cu această finanţare, să înceapă să se facă angajări, să înceapă să funcţioneze secţiile, după care, în anii viitori, vom vedea. Este foarte important, s-au alocat circa 600.000 de euro, aşa a reieşit din necesarul făcut cu fiecare ramură de sport care a dorit să fie parte din acest club, pentru că avem şi situaţii care nu au dorit să intre în acest club, dar vom porni cu ceea ce avem acum şi sper să obţinem rezultate bune. Indicatori de performanţă anul acesta nu vom avea. Să fim înfiinţaţi şi să funcţionăm, pentru că este o activitate la început, iar începuturile în orice domeniu sunt grele. Să funcţionăm cu tot ceea ce trebuie, cu sportivi, cu antrenori, cu doctori, cu tot ce trebuie pentru a funcţiona corespunzător şi de la anul impunem şi indicatori de performanţă”, a declarat primarul Constantin Toma în finalul şedinţei extraordinare CLM de marţi.  

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker