27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:30 PM

Sport

Clubul sportiv al Primăriei şi-a prezentat o parte din organigramă

de Andreea STROE
Sport  |
07.09.2017, 00:00
707
  • Performanţa, pe primul loc la SCM Gloria Buzău 

   SCM Gloria Buzău şi-a prezentat, marţi după-amiază, o parte din organigrama cu care va porni la drum. La Sala 24 a Primăriei a avut loc o conferinţă de presă la care au participat directorul interimar al clubului, Vasile Niţă, şi o parte din şefii de secţie.

   Au lipsit, motivat, Ion D. Popescu, de la şah - care l-a desemnat la întâlnirea cu jurnaliştii pe unul dintre colaboratori, Liviu Iustin -, Dumitru Tudorie, de la atletism, şi cel de la fotbal, care, la momentul acela, nu fusese încă desemnat, varianta George Timiş fiind scoasă din calcule.

   În rest, secţia de aeromodelism va fi condusă de Alina Ene, cea de handbal feminin de Bogdan Radu, cea de rugby de Constantin Moroianu, iar cea de tenis de masă de George Ciubotaru.

   Vasile Niţă a ţinut să precizeze, încă din start, că principalul obiectiv al noului club va fi performanţa şi a anunţat ce aşteptări are de la echipele SCM Gloria Buzău în noul sezon competiţional.

   Cea de rugby vizează calificarea în play-off-ul Diviziei Naţionale de Seniori, mai exact în primele patru la finalul sezonului regulat, cea de handbal feminin calificarea la turneul de baraj pentru Liga Naţională, iar cea de fotbal câştigarea titlului de campioană în Liga a 4-a şi, mai apoi, promovarea în cel de-al treilea eşalon. „Cine nu face performanţă, oricât de drag mi-ar fi, va pleca! Nu ne vom bate joc de banii publici!”, a spus Vasile Niţă. Pentru început, celelalte secţii şi-au propus aşezarea lucrurilor pe un făgaş normal. La aeromodelism, secţie care va avea şase sportivi, trei seniori şi trei juniori, coordonaţi de antrenorul Ovidiu Nica, un prim obiectiv anunţat este obţinerea de rezultate bune la Campionatele Naţionale, care vor avea loc chiar la Buzău, între 12 şi 14 octombrie. La tenis de masă, priorităţile sunt formarea unor grupe de copii pe categorii de vârstă şi identificarea unui spaţiu în centrul oraşului, pentru amenajarea unei săli. Cei de la şah au anunţat că, începând de luna viitoare, va fi demarată o selecţie în toate şcolile din municipiu. 

Cel mai mare buget, la rugby

   După ce, în cursul dimineţii, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal, fusese aprobat bugetul noului club – 2,766 milioane lei, pentru ultima parte a anului -, directorul interimar Vasile Niţă a dezvăluit şi sumele exacte care au fost repartizate secţiilor cu reprezentare de echipă. Pentru că are angrenaţi în competiţii cei mai mulţi sportivi, la rugby vor ajunge 577.000 lei. Urmează echipa de handbal feminin, căreia i-au fost repartizaţi 480.000 lei, în timp ce către fotbal au fost direcţionaţi 150.000 de lei.

Probleme cu sediul

   Nu toate sunt bune şi frumoase la noul club. Deocamdată, din cauza situaţiei juridice de la fostul club de fotbal, aflat în faliment şi supus unei licitaţii, SCM Gloria Buzău nu poate intra în spaţiile din sediul din Crâng, unde a activat fosta echipă de fotbal. „Ne întâlnim pe stradă, ne întâlnim pe unde putem. Nu avem unde să stăm, deocamdată. Nouă, prin Hotărâre de Consiliu Local, ni s-a repartizat Stadionul «Gloria>, dar încă nu a venit nimeni să cumpere la licitaţie ce este acolo. Să vedem unde o să stăm, mâine-poimâine încep competiţiile şi nu mai putem să ne întâlnim nu ştiu pe unde”, a spus Vasile Niţă.

Constantin Toma: „De anul viitor, impunem indicatori de performanţă!”
   Noul club sportiv are, de marţi, şi bugetul aprobat pentru ultima parte a anului, iar acum trebuie să înceapă să funcţioneze. Este ceea ce şi-a propus primarul Constantin Toma, care a anunţat că, de anul viitor, va impune şi indici de performanţă şefilor de secţii, antrenorilor şi sportivilor. „Am aprobat şi un buget, pentru tot ceea ce înseamnă Sport Club Gloria Buzău, şi, cu această finanţare, să înceapă să se facă angajări, să înceapă să funcţioneze secţiile, după care, în anii viitori, vom vedea. Este foarte important, s-au alocat circa 600.000 de euro, aşa a reieşit din necesarul făcut cu fiecare ramură de sport care a dorit să fie parte din acest club, pentru că avem şi situaţii care nu au dorit să intre în acest club, dar vom porni cu ceea ce avem acum şi sper să obţinem rezultate bune. Indicatori de performanţă anul acesta nu vom avea. Să fim înfiinţaţi şi să funcţionăm, pentru că este o activitate la început, iar începuturile în orice domeniu sunt grele. Să funcţionăm cu tot ceea ce trebuie, cu sportivi, cu antrenori, cu doctori, cu tot ce trebuie pentru a funcţiona corespunzător şi de la anul impunem şi indicatori de performanţă”, a declarat primarul Constantin Toma în finalul şedinţei extraordinare CLM de marţi.  

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker