Începând cu data de 11 decembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău are  manager cu acte în regulă. Economistul Claudiu Damian a promovat, cu media 9,83, vineri, 8 decembrie, concursul pentru funcţia de director, obţinând un mandat pe trei ani. La concursul organizat pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian a fost singurul candidat înscris. Chiar şi aşa, recunoaşte că a avut emoţii, fireşti de altfel, pentru că se afla în faţa unui concurs.

Damian a obţinut nota 9,66 cu proiectul de management pe care l-a prezentat la examen, iar la proba orală a obţinut nota maximă. După afişarea rezultatului, urmează ca instituţia tutelară, Consiliul Judeţean Buzău, să ia act de media obţinută la concurs şi să îl numească în funcţie, cel mai probabil, în ultima şedinţă ordinară a acestui an. Claudiu Damian se află la conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, cu delegaţie, din luna august a anului 2014. Numirea a fost făcută, la acel moment, în condiţiile în care medicul Cosmin Ursăchescu îşi prezentase demisia din funcţia de manager, iar mandatul lui Claudiu Damian a fost, iniţial, pentru o perioadă de şase luni, şi care a fost prelungit până în prezent. Consiliul Judeţean Buzău a găsit, iată, conjunctura favorabilă pentru desfăşurarea acestui concurs în vederea ocupării postului respectiv.

Practic sunt trei ani şi trei luni de când economistul Claudiu Damian conduce cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Buzău. În acest răstimp, a depus eforturi pentru rezolvarea deficitului de medici pe secţii şi, potrivit unui bilanţ neoficial, în perioada menţionată au fost angajaţi mai bine de 20 de medici la Spitalul Judeţean Buzău.

Pe de altă parte, putem să remarcăm şi faptul că, în această perioadă, Spitalul Judeţean Buzău a rezolvat problema arieratelor. Sub mandatul de interimar al directorului Claudiu Damian a fost deschisă şi noua maternitate, în 2016, o unitate întinsă pe 9.000 metri pătraţi. Transferul de la vechea maternitate, cu arme şi bagaje, a fost în sine o provocare, îşi aminteşte directorul Spitalului Judeţean Buzău.

Ce proiecte va derula

Acum, după ce a trecut cu brio concursul pentru postul de manager al Spitalului Judeţean, mandatul lui Claudiu Damian începe cu mai multe obiective care se aflau în lucru înainte de confirmarea sa ca director cu drepturi depline. ,,Avem trei proiecte mari care vor fi soluţionate. Din ianuarie, ne dorim deschiderea Centrului Multifuncţional de la Pârscov; din primăvară vor începe lucrările la blocul operator, amenajare şi dotare. Lucrările la blocul operator, în valoare de 5,5 milioane de euro – bani  alocaţi de la Consiliul Judeţean Buzău -, sunt prevăzute a se încheia la finele anului 2019. Şi un al treilea proiect major este cel privind extinderea Unităţii de Primire Urgenţe, care acum se află în faza de proiectare. Pentru acest proiect vor fi alocaţi de către Ministerul Sănătăţii 1,5 milioane euro, la care se vor adăuga alte 1,5 milioane de euro de la Consiliul Judeţean Buzău. De asemenea, se are în vedere, amenajarea şi igienizarea tuturor secţiilor Spitalului Judeţean Buzău”, a declarat directorul unităţii medicale, Claudiu Damian.

DISTRIBUIȚI
loading...